Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Heinonen: Motocrossin vakuutushaasteisiin löydettävä ratkaisu

Uutiset, lauantaina 27.10.2018

Hyvinkään Moottorikerhon 80-vuotisjuhlassa puhunut Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen nosti esille kohtuuttomiksi nousseet moottoripyörien liikennevakuutukset. Asiaan on etsitty jo pidempään ratkaisua ja Heinonen lupasi jatkaa työtä.

-Vakuutusasia on ehdottomasti kriittisin tulevaisuuden kannalta.

Lakimuutos on hidas ja vaikea. Olen ollut tässä avaamassa keskustelua ja olemme olleet kutsumanani myös pyöreässä pöydässä liikenneministeri Anne Bernerin luona. Etsimme ratkaisua ratojen eristämiseksi, totesi Timo Heinonen juhlapuheensa lopuksi.

Heinonen totesi, että ratkaisu voisi löytyä helpoimmin sillä, että joku radoista rakennettaisiin ”Varattu moottoriurheilu” -tasoiseksi.

-Rata eristettäisiin muusta toiminnasta aidoin ja portilla. Tällaisella ”Varattu moottoriurheilulle” -alueella ajettaisiin pakollisen lisenssivakuutusturvan ja oman lisävakuutuksen alla, kertoi Heinonen ja totesi tämän olleen myös ministeritapaamisen lopputulema.

Tavoite on siis löytää ratkaisu missä rata-alueet täyttäisivät muulta liikenteeltä suljetun määritelmän ja näin ollen liikennevakuuttamisen pakko poistuisi.

-Olen toki itse ihmetellyt, että Puolustusvoimien ampuma-alueille kyllä riittää maalimerkityt puumerkit. Miksi ei meillä motorsportissa?, hämmästeli Heinonen.

Heinonen kannusti esimerkiksi Hyvinkään Moottorikerhoa yhdessä muiden toimijoiden kanssa tekemään tällaisen ratkaisun Hyvinkään Vauhtipuistoon.

-Vauhtipuistossa tämän voisi ratkaista kohtuullisen helposti. Olen valmis olemaan tässä mukana ja minusta tällainen voisi hyvin saada myös valtion tukea. Motocrossin kohdalla tässä on nimittäin kyllä kyse ihan elämän ja kuoleman kysymyksestä. Tämä vaikuttaa uusien harrastajien mukaan lähtemiseen ja myös kaikkeen businekseen crossin ympärillä.

Juhlapuheessaan Heinonen kiitti myös 80-vuotiaan seuran menestyneitä kuskeja vuosikymmenten varrelta ja myös seura-aktiiveja ja talkoolaisia.

-Seuranne on ehtinyt isännöidä suuren määrän arvokisoja, pelkästään maailmanmestaruussarjan kilpailuja 24 kappaletta ja SM-sarjan kilpailuja paljon enemmän. Mestareita on kasvanut ja vauhtia riittänyt. Uskon, että näin tapahtuu jatkossakin.

Kommentit