Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Heinonen Jyväskylässä: ”Hotakaisen Räikkönen-kirja yhtä ainutlaatuinen kuin päähenkilönsäkin”

Uutiset, lauantaina 05.01.2019

Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen  (kok) jakoi AKK Motorsportin Mitaligaalassa eriskoispalkinnon kirjailija Kari Hotakaiselle Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjasta. Räikköskirja on rikkonut päähenkilönsä tavoin ennätykset toisensa jälkeen ja tuonut myös moottoriurheilua uudella tavalla ihmisten lähelle. Kirja on ollut haluttu myös monien ei moottoriurheilua niin aktiivisesti seuraavien keskuudessa.

-Hotakainen on kirjailijana ainutlaatuinen ja taitava. Samaa voi sanoa Kimi Räikkösestä moottoriurheilijana. Ja kun nämä kaksi yhdistettiin niin syntyi jälleen jotain ainutlaatuista, totesi Timo Heinonen Jyväskylän Paviljongissa järjestetyssä mitaligaalassa.

Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjaa oli myyty jo ennen joululahjasesonkia yli 170 000 kappaletta ja kirjan kustantaneen Siltalan mukaan mitään kirjaa ei ole koskaan myyty Suomessa ilmestymisvuonnaan tätä enempää. Hotakaisen kirjan käännösoikeudet oli myyty ennen vuodenloppua jo 12 maahan.

-Kirjan kieli on elävää ja tarina mielenkiintoinen. Vaikka itse olen seurannut moottoriurheilun parissa töitäkin tekevänä Räikkösen uraa sen alkuvuosista lähtien varsin tarkkaan niin Hotakainen pääsi kuitenkin paljastamaan minullekin jotain sellaista mitä en tiennyt, kehui Heinonen kirjaa ja sen tyyliä ja sisältöä.

Tuntematon Kimi Räiklönen kirja on ehdolla tammikuussa vielä Urheilugaalassa Vuoden urheilukirjaksi ja Vuoden urheilukulttuurikirjaksi.

Kommentit