Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Heinonen Cocks Areenan avajaisissa: Uudenlaiset rahoitusmallit mahdollistettava myös liikuntapaikkarakentamisen tukemisessa

Uutiset, lauantaina 17.08.2019

Kuva: Riihimäen Cocks

Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen piti avajaispuheen Riihimäellä uuden käsipalloseura Cocksin kotihallilla. Cocks Areena on yksityinen Riiaitio Oy:n ja Jari Viidan omistama moderni käsipallohalli, minkä rakentamista myös valtio tuki. Cocks Areena mahdollistaa myös käsipallon kansainvälisten pelien ja tapahtumien järjestämisen Suomessa.

-Tämä on omalla tavallaan uraauurtava kokonaisuus. Erityisesti käsipalloa ja sen kansainvälisiäkin pelejä varten rakennettu areena, mikä palvelee toki myös muita pallopelejä ja myös erilaisia tapahtumia konserteista messuihin, totesi Timo Heinonen.

Heinonen on toiminut 12 vuotta Valtion Liikuntaneuvostossa ja johtanut myös sen liikuntapaikkarakentamisen jaostoa. Tänä aikana on mahdollistettu myös tällaisten yksityisten liikuntapaikkojen valtion tukeminen.

-Olemme halunneet, että Suomeen saadaan mahdollisimman paljon liikuntapaikkoja ja tässä nykyisin tärkeässä roolissa ovat myös yksityiset hallit. Ratkaisevaa on se, että kuinka paljon käytössä olevalla rahalla saadaan aikaan liikuntaa ja liikkumista.

Heinosen mukaan seuraava askel tulee olla ns. elinkaarirahoitusmallien hyväksyminen myös valtion liikuntapaikkarakentamisen tukien piiriin. Tästä Heinonen toivoo uuden syksyllä aloittavan Valtion Liikuntaneuvoston tekevän pian ratkaisuja.

-Kunnat ja kaupungit käyttävät yhä enemmän uudenlaisia rahoitusmalleja niin koulujen kuin urheiluhallien ja vastaavien rahoittamiseksi. On tärkeä varmistaa kunnille valtionosuus myös näiden modernien rahoitusmallien hankkeissa. Tässäkin ratkaisevaa pitää olla vain se, että kenen käyttöön liikuntapaikka rakennetaan, toteaa Heinonen ja toivoo myös liikuntapaikkarakentamisen tulevaisuudessa ottavan paremmin huomioon saavutettavuuden ja esteettömyyden, mutta myös uusien lajien suorituspaikkojen maahamme saannin.

-Yksi sellainen mikä pitäisi pikaisesti saada Suomeen on Birair. Olen sellaista ehdottanut esimerkiksi Lahteen Salpausselälle ja jos sitä ei sinne haluta niin paikkaa on syytä etsiä muualta. Tämä vain yhtenä esimerkkinä lajeista joiden suorituspaikat pitää saada kuntoon, totesi Heinonen Riihimäen käsipalloareenan avajaisten jälkeen.

Uusi Valtion Liikuntaneuvosto valitaan lähiaikoina. Kokoomus on esittänyt Heinosta jatkamaan VLN:ssä myös tulevaisuudessa.

-Katsotaan mitä urheiluministeri Hanna Kosonen VLN:n kokoonpanosta päättää. Nämä tehtävät ovat hänen päätettävissä, kommentoi Heinonen mahdollista jatkoaan Valtion Liikuntaneuvostossa myös seuraavalla nelivuotiskaudella.

Kommentit