Valtion Liikuntaneuvoston Timo Heinonen Salpausselän kisoissa: Meidän kannattaisi keskittää voimavaroja Lahteen

Uutiset, lauantaina 09.03.2013

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston jäsen seurasi lauantaina Saulpausselän kisoja jokavuotisen tavan mukaan. Kisapaikalla keskusteluissa oli esillä jo vahvasti Lahteen myönnetyt vuoden 2017 hiihtolajien MM-kilpailut. VLN:n Rakentamisjaoston puheenjohtajana juuri aloittanut Heinonen näkisi urheilun suurtapahtumien suorituspaikkojen rakentamisessa keskittämisen erittäin tärkeäksi.

– En muuten keskittämispolitiikan edustaja ole, mutta tällaisissa huippu-urheilun suorituspaikkojen rakentamisessa meidän olisi järkevää entistä vahvemmin keskittää ja tätä kautta tehdä maahamme edes yksi maailman parhaimpien joukkoon lukeuttuva paikka eri lajeissa, totesi Timo Heinonen.

Heinosen mukaan Lahteen olisi järkevää keskittää hiihtourheilun parhaat kilpailupaikat mukaan lukien myös ampumahiihto.

– En näe järkeväksi, että tällaisten talvilajien paikkoja ei pystytä kokoamaan. Kun teemme jotain sinne ja jotain tänne ja tuonne niin emme lopulta saa mistään paikasta maailman parhaisiin lukeutuvaa. Ja myös paikkojen monipuolinen käyttö antaisi lisää voimavaroja kehittää paikkoja entisestään, jatkoi Heinonen.

Kansallisentason kilpailupaikkoja maassamme pitää Heinosen mukaan olla enemmänkin ja vielä enemmän laadukkaita harjoittelupaikkoja. Tätä kautta huipulle nousee myös uusia suomalaisurheilijoita.

– Nyt on tärkeä panostaa seuraavina vuosina lisää Lahteen, että maamme 100-vuotisjuhliin osuvat MM-kisat saavat arvoisensa suorituspaikat. Valtion Liikuntaneuvostossa on esillä ollut hyppyrimäkien korjaukset ja varmsti muutakin remonttia tulee. Mutta Lahden kunniaksi pitää sanoa se, että kaupungissa on pidetty yllä läpi vuosien suorituspaikkoja ja näin suuriin rakentamisiin ei ole edes tarvetta, kiitteli Timo Heinonen.

Lahden lauantai-päivän kisatunnelmaa Heinonen kehui ja sään suosiessa katsomossa viihdytti hyvin.

– Pikkupojasta lähtien tänne on tullut ja täällä on nautittu. Tottakai silloin on aina aivan erityinen tunnelma kun suomalaiset voittavat. Muistan Matti Nykäsen menestysajat täältä ja monet muut. Ja olen varma, että nyt kun tehdää työ hyvin niin 2017 Lahden MM-kisoissa jälleen saamme juhlia suomalaismenestystäkin. Merkit ovat jo siihen suuntaan.

Kommentit