Valtion Liikuntaneuvosto varaa tukea Tervakosken ja Heinolan liikuntasaleille

Uutiset, keskiviikkona 14.11.2018

Valtion Liikuntaneuvosto käsitteli vuosien 2019-2022 liikuntapaikkojen rakentamisen valtiontuen rahoitussuunnitelmaa. Suunnitelmassa linjataan valtion liikuntapaikkarakentamisen valtiontukea hankkeille seuraaville neljälle vuodelle. Ensi vuonna valtiontuen piiriin Hämeestä rahoitussuunnitelmassa esitetään Heinolan Lukion liikuntasalia ja Janakkalan Tervakosken koulukeskuksen liikuntasalia. Molemmille hankkeille varataan valtiontukea maksimisumma 750 000 euroa.

-Meillä Etelä-Suomen alueella on hankkeita todella paljon. Itseasiassa kaiken kaikkiaan 27 hanketta. Näistä vain neljä mahtui nyt rahoitussuunnitelman ensimmäiselle vuodelle. Keväällä kun raha virallisesti päätetään niin mukaan mahtunee vielä joku, mutta tarpeet ovat todella kovat ja kahden hämäläishankkeen saaminen tälle listalle jo tässä vaiheessa on erinomaisen hyvä, totesi Valtion liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen.

Etelä-Suomen muut tässä vaiheessa listalle nostetut hankkeet ovat Espoossa ja Sipoossa. Vuodelle 2020 listalla on Hämeestä Orimattilan uimahallin 750 000 euroa.

-Meillä on hyviä hankkeita Hämeenlinnasta, Lahdesta useampikin ja myös Janakkala on panostamassa vahvasti liikuntaan. Näistä keväällä tukipäätöksen yhteydessä pitää saada tuen piiriin vielä joku lisää ja suunnitelmavuosilla sitten vielä lisää, toteaa Heinonen.

Vuosille 2019-2022 valtion liikuntapaikkarakentamisen tukea hakeneista hankkeista ulkokenttiä on 12 (peruskorjaus 8, uusi 4), liikuntasaleja ja -halleja 59 (15,44), uimahalleja 22 (10,12), jäähalleja 10 (1,9) ja muita 24 (2,22). Kaiken kaikkiaan hankkeista uudishankkeita on 91 ja peruskorjauksia 36.

-Valmistelemme johdollani paraikaa myös päivitystä valtion liikuntapaikkarakentamisen tukemisen linjauksista. Tarvitsemme ratkaisut mm. siihen, että voimme jatkossa tukea myös uusilla tavoilla rahoitettuja liikuntahankkeita. Ja itse pidän tärkeänä, että kaikki mallit ovat sellaisia, että käytössä olevalla rahalla saadaan aikaan mahdollisimman paljon liikuntaa, kertoi Timo Heinonen.

Rahoitussuunnitelman jälkeen valtion tukipäätökset tehdään vuosittain keväällä Opetus- ja kulttuuriministeriössä.

Kommentit