Valtion Liikuntaneuvosto linjasi tulevien vuosien liikuntarakentamista – Heinolan liikuntasali ja Janakkalan Tervakosken liikuntasali saamassa tuen 2019

Blogi, keskiviikkona 14.11.2018

Valtion Liikuntaneuvosto käsitteli vuosien 2019-2022 liikuntapaikkojen rakentamisen valtiontuen rahoitussuunnitelmaa. Suunnitelmassa linjaamme hankkeita seuraaville neljälle vuodelle. Ensi vuonna valtiontuen piiriin Hämeestä nostimme Heinolan Lukion liikuntasalin jolle esitämme ensi vuonna myönnettäväksi 750 000 euroa ja saman summan Janakkalan Tervakosken koulukeskuksen liikuntasalille. Etelä-Suomen muut tässä vaiheessa listalle nostetut hankkeet ovat Espoossa ja Sipoossa.

Vuodelle 2020 listalla on meiltä Orimattilan uimahalli 750 000 euroa ja vuosien 2021 ja 2022 hankkeet tulevat Espoosta, Mäntsälästä, Helsingistä ja Myrksylästä. Rahoitussuunnitelmassa nyt varattu rahasta ensi vuodelle noin 70% ja siitä eteenpäin vähemmän.

Vuosille 2019-2022 tulleista hankkeista joille valtiontukea haetaan on ulkokenttiä 12 (peruskorjaus 8, uusi 4), liikuntasaleja ja -halleja 59 (15,44), uimahalleja 22 (10,12), jäähalleja 10 (1,9) ja muita 24 (2,22). Eli uudishankkeita 91 ja peruskorjauksia 36. Nämä siis tukea hakeneet hankkeet vuosille 2019-2022.

Nyt rahoitussuunnitelmamme etenee siis ministeriöön ja virallinen jako siis tehdään vasta ensi keväänä vuoden 2019 osaltakin. Eli vasta silloin nekin päätetään ns. virallisesti eli tämä rahoitussuunnitelma on vain suunnitelma mitä olemme tekemässä ja tukemassa.

Taisi muuten tänään olla myös ensimmäinen kerta kun maamme valtiovarainministeri kävi vierailulla Valtion Liikuntaneuvoston kokouksessa. Kuvaa varmasti osaltaan sitä miten tärkeänä urheilu ja liikunta tänä päivänä nähdään ja miten suuret myös taloudelliset ja terveydelliset vaikutukset ja merkitykset liikunnalla on. Hatunnosto siis valtiovarainministeri Petteri Orpolle!

Päivällä johdollani valmistelimme myös liikuntarakentamisen valtiontuen tulevien vuosien rahoituslinjauksia. Hieman uutta tulossa sinnekin ja uusia linjauksia ja painotuksiakin. Jos tähän muuten teilläkin ajatuksia niin mielelläni niitäkin kuulen ja ideoita voi minulle laittaa. Miten ja millaisia hankkeita pitäisi tukea ja onko muita kehittämistarpeita olemassa. Esimerkiksi vastauksia ja ajatuksia tällaisiin.

Hieman edelleen tuo flunssa miestä kiusaa. Ei kuitenkaan äitynyt sellaiseksi somesta tutuksi miesflunssaksi sentään :). Otetaan tänään hieman rauhallisemmin kuitenkin.

Eduskunnan varjobudjettikeskustelusta suuntasin sitten Riihimäelle. Hyvän ystävämme Satu Ylipekan JR Lasten Pukutalo perustettiin tasan 70 vuotta sitten ja tänään kaupalla herkkuja ja ihanaa tunnelmaa. Oli mukava saada Sadulta ja Mikleltä kutsu juhlapäivää ja päätin heti, että sinne on ehdittävä.

Miettikääpä heti sotien jälkeen 1948 Sadun mummu kaupan Riihimäen keskustaan perusti ja siellä nyt vain korttelin päässä alkuperäisestä paikasta kauppa toimii edelleen ja voi ”kivijalassa” hyvin. Kun kauppa on palveleva, tuotteet laadukkaita ja asiakas ykkönen niin silloin pärjää. Hienoa yrittäjyyttä ja tekemistä Sadulta ja Pukutalon väeltä ja olen varma, että tulevaisuudessakin tuolla asenteella menestytään.

Huomenna saamme täydennyksen ensi vuoden budjettiin ja hieman lisää rahaa myös meille Valtiovarainvaliokuntaan kohdennettavaksi. Palaan niihin myöhemmin. Nyt hieman rohtoa ja yötä kohden. Yritän olla kunnossa aamulla.


Kommentit