Valtava kaksoistappio. Erityinen presidentin työryhmä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Blogi, keskiviikkona 25.01.2012

Valtava kaksoistappio.
Erityinen presidentin työryhmä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Presidenttiehdokas Sauli Niinistö kertoi asettavansa ensi töikseen erityisen työryhmän pohtimaan ja selvittämään nuorten syrjäytymisen estämistä, jos hänet valitaan maamme presidentiksi. Idea on vastaava kuin aikanaan presidentti Martti Ahtisaaren työllisyysryhmässä. Vaikka sisäpolitiikka ei suoraan kuulukaan presidentille niin presidentin tehtävä on puuttua yhteisiin suuriin yhteiskunnallisiin ongelmiin. Sellainen oli silloin ja osin nytkin työttömyys. Ja nyt erityisesti lasten ja nuorten pahoinvointi ja syrjäytyminen. 

Sauli Niinistö on nostanut tämän kampanjansa yhdeksi selkeäksi kärjeksi huolen lasten ja nuorten tilanteen Suomessa. Itseasiassa huoli on ollut esillä Niinistön työssä jo pitkään. Muistaakseni 2007 hän perusti asiaa varten erityisen säätiön Tukikummit, jonka kautta onkin jo pystytty osaltaan auttamaan vähävaraisia perheitä. Mutta ongelmahan on paljon suurempi koko luokaltaan ja vaatii siis toimia kaikilla eri yhteiskunnan osa-alueilla kuin myös kodeissa.

”Valtava kaksoistappio”, näin Niinistö kuvasi lasten ja nuorten syrjäytymisen vaikutuksia. Vaikutukset ovat siis kovat lapselle ja nuorelle itselleen ja hänen perheelleen, mutta myös koko yhteiskunnalle. Voi siis hyvin todeta, että yhteiskunnasta syrjäytyminen on aina henkilökohtainen tragedia, mutta myös iso juttu suomalaiselle hyvinvointiyhteiskunnalle. Siinä muuten minun mielestäni on jotain samaa sukua yllättävän työttömäksi juotumisen kanssa tai vastaavan.

Asiaan on siis puuttuvana nimenomaan jokaisen nuoren takia nyt kaikilla mahdollisilla keinoilla. Tässä tuleva presidentti voi hyvin olla kärkenä.

Sauli Niinistö nosti esille myös vahvasti eilenkin huolehtimisen koko Suomesta. Hän totesi, että monilla suomalaisilla on huoli omasta kotiseudustaan ja nimenomaan siitä, että kotiseudulla voisi tulevaisuudessakin asua ja saada tärkeimmät palvelut. Tämä on muuten erittäin iso asia ja siksi pidän hyvänä, että asiasta nyt puhutaan ja myös sen eteen tehdään. Ja tässäkin presidentti voi ja pitää olla tärkeä toimija. Siksi pidän erittäin tärkeänä, että presidentti on sellainen henkilö jolla on kannatusta kaikkialla Suomessa. Ei maamme presidenttiä voida valita vain pääkaupunkiseudun tai suurten kaupunkien äänillä. Kyllä presidentin pitää saada tasainen kannatus läpi Suomenmaan ja tässä mallia kannattaa ottaa Paavo Väyrysestä. Hän teki kansalaisia kuuntelevan kampanjan ja kiersi koko Suomea. Niin presidentinkin pitää toimia.

Sauli Niinistö kiteyttikin minusta hyvin oman kannattajajoukkonsa toteamalla, että ”Uskon että motiivit tuhansilla tukijoillani liittyvät siihen, että Suomi säilyy ehjänä eteenpäin.”

Tästä on juuri kyse.

Siksi haluan haastaa sinutkin mukaan. Tekemään koko Suomen ja koko kansan presidenttiä. Mukaan Sauli Niinistön kampanjaan pääset myös netissä osoitteessa www.niinisto.fi. Mutta tärkeintä on se, että äänestämme ja koko Suomessa.

Kello 21.52 ja saunasta lämmittelemästä pois. Illalla nimittäin varastin hieman Saulilta aikaa ja hyppäsin seiskalta hevosen selkään. Päivän kampanja unohtui hetkessä mielestä Eminentin kanssa ja täytyy sanoa, että kyllä Mimmi olikin tänään jälleen hurmaava. Teki hyvää minulle.

Mutta päivään siis mahtui tänäänkin monenlaista. Saulin matkaan saatiin monta uutta tukijaa. Hieno oli mm. entisen kollegani ja ystäväni Miedon Jussin soitto Kurikasta. Pitkästä aikaa oikein päästiin juttelemaankin kunnolla ja monenlaisesta. Mutta lopputulema oli se, että tottakai Mietaakin hiihtää Saulin joukoissa. 

Illalla kampanjapäivä päättyi hieman erilaisiin tunnelmiin. Lopen Niinistö Cafeseen kun ns. kotiin palasin niin yllätykseksi siellä olikin täysi tupa pilkkopimeässä. Yllätys yllätys taa siis sähköt pois. No kahvit jäi keittämättä, mutta pikaisesti hain väelle Runebergin torttuja ja Frezza-kahvijuomaa kaupasta ja kynttilänvalossa olikin tunnelmaa. Moni itseasiassa kiittelikin, että olipas erilainen hetki jutella. Ei radiota, ei tv:tä ei mitään sellaista. Kynttilänvalossa vain me.

Upeasti Lopellakin myös perussuomalaiset Saulin tukena ja tänään kahvillakin Niinistö Cafessa ja muuallakin tulee nyt koko ajan uutta väkeä juttusille ja kertomaa samaa viestiä – Nyt tehdään yhdessä yli puoluerajojen Sauli Niinistöstä presidentti. Mukaan tänäänkin keskustalaisia, demareita kuin myös perussuomalaisia. Näyttää siltä, että kakkoskierroksella ei todellakaan ole kuin yksi vaihtoehto heille jotka vähääkään tai enemmänkin ajattelevat koko Suomea. 

Mutta kampanjapäivä näin pakettiin. Huomenna jatketaan. Kiertuepäivään mahtuu torstian 26.1. Hämeessä Lahden Niinistö Cafe klo 12-13.30, Hämeenlinna 15.30-17 ja Riihimäen Niinistö Cafe 18-19. Tervetuloa kahville – presidenttikahville.

 

Kommentit