Torstai, 26.01.2012

Blogi, torstaina 26.01.2012

Tänään torstaina presidentinvaalikampajamme jatkuu. Itse kierrän tänään jälleen Hämettä ja tänäänkin kiertuepäivässä neljä pysähdystä. Aloitetaan aamusta Riihimäen ABC:ltä ja sitten Lahden Niinistö Cafe klo 12-13.30, Hämeenlinna 15.30-17 ja Riihimäen Niinistö Cafe 18-19. Itseasiassa viide pysähdys tulee vielä iltapäivään Tuuloksen Tuuloseen. Tervetuloa Niinistö Cafeisiin kahville ja muilla ”pysäkeillä” juttusille.

Koko kansan ja koko maan presidentti.

Tähän kysymykseen minusta kilpistyy nyt hyvin myös presidentivaalien toinenkin kierros. Kun nyt mukana ei ole hamiksemme toisella kierroksella Paavo Väyrystä eikä Timo Soiniakaan niin koko maan puolustaminen on nyt yksin Sauli Niinistön harteilla. Heti ensimmäisen kierroksen ratkettua Niinistö olikin valmis ottamaan Väyrysen suuret saappaat käyttöön ja olevansa käytettävissä koko Suomen presidentiksi. Itseasiassa se on ollut meille jo selvää pitkään – aina – mutta ymmärrän hyvin, että esimerkiksi Pohjois-Suomessa vielä vahvemmaksi alueen puolustajaksi koettiin ensimmäisellä kierroksella Paavo Väyrynen. Hänellä onkin vahva osaaminen ja alueen tuki takanaan. Ja ymmärrettävistä syistä. Mutta presidentinvaalien vaalitapa nyt vaatii, että toisella kierroksella ehdokkaat on arvioitava uudestaan ja on ollut hieno huomata, miten keskustalaiset ja heidän kannattajansa ovat ottaneet jälleen kuuden takaiseen tapaan Sauli Niinistön omaksi ehdokkaakseen toisella kierroksella.

Tällä kertaa tukiryhmä Sauli Niinistön takana itseasiassa kasvaa kaikista eri puolueista. Tukea tulee niin vasemmistoliitosta kuindemareistakin keskustan ja kristillisdemokraattien lisäksi. Voi siis hyvin puhua jo Sauli Niinistöstä koko kansan ja koko Suomen ehdokkaana eikä vain pääkaupunkiseudun ja suurten kaupunkien ehdokkaana.

Tähän tämä nyt kilpistyykin – koko Suomi ja kaikki suomalaiset vai vain pääkaupunkiseutu ja suuret kaupungit. Se on nyt asetelma.

Eilen Ilta-Sanomat julkaisi ensimmäisen gallupin. Sen mukaan eilen Sauli Niinistö oli saamassa kaikista äänistä 65 prosenttia ja Haavisto 35 prosenttia. Kun luvuista otetaan pois perinteiseen tapaan ne jotka eivät tiedä tai tule äänestämään niin ero on vielä suurempi.

Mutta ehkä mielenkiintoisin uutinen tuli tänään. MC-Infon presidenttigallup paljastaa lisää. SDP:n kannattajista yli puolet on asettumassa Sauli Niinistön tueksi. Keskustan kannattajista peräti 83 prosenttia ja perussuomalaisistakin lähes 70 prosenttia. Sen lisäksi RKP:n äänestäjistä on Niinistön toisella kierroksella valinnut ehdokkaakseen 85 prosenttia ja Niinistö kerää vielä vasemmistoliitostakin 15 prosentin kannatuksen ja Pekka Haaviston vihreistäkin Sauli Niinistön näkee paremmaksi presidentiksi peräti 13 prosenttia. Ns. ryhmästä muut äänestäjät eli puoluekantaansa kertomattomista Sauli Niinistö kerää 70 prosenttia äänistä.

Tämä edelleen vahvistaa sitä, että olemme todellakin saamassa koko kansan ja koko Suomen presidentin.

Eilen tukiryhmäämme liittyi väkeä jälleen satoja. Tässä poimintoina muutama meiltä Hämeestä.

Muunmuassa siis seuraavat henkilöt ovat ilmoittaneet tukevansa Niinistöä presidentinvaalien 2. kierroksella:


Suomen Keskusta                                                                               

Anttila Sirkka-Liisa,kansanedustaja, Forssa

Penttilä Mika, kaupunginvaltuuston pj., Forssa

Pohjalainen Pekka, kaupunginvaltuutettu, Hämeenlinna

Virtanen Timo, kaupunginvaltuuston 1. varapj., kunnallisjärjestön pj., Heinola

Toukola Heikki, kunnanhallituksen jäsen, Asikkala

Vahto Heikki, ympäristölautakunnan pj., Asikkala

Perussuomalaiset                                                                              

Mattila Sami, kaupunginvaltuutettu, Forssa

Niemelä Antero, kaupunginhallituksen jäsen, perussuomalaisten Hämeen piirin pj., Hämeenlinna

Kerijoki Harri, valtuustoryhmän pj., Heinolan perussuomalaisten pj., Heinola

Vainio Mikko, ex-kansanedustaja, Lahti

SDP                                                                              

Joenpalo Ilkka, ex-kansanedustaja, Toimihenkilöunionin ex-pj, kaupunginvaltuuston vpj., Forssa

Nieminen Erkki, kaupunginvaltuutettu, Lahti

Höök Jorma, valtuustoryhmän pj., Riihimäki                           


Vasemmistoliitto                                                                               

Kari Juha, eduskuntavaaliehdokas 2011, kunnallisjärjestön pj., Heinola

Seppä Matti, valtuustoryhmän pj., Heinola


Kristillisdemokraatit     

Kaartinen Leena, lääkäri, kaupunginvaltuutettu, Lahti
Mäkilä Heikki, valtuustoryhmän pj., Heinola

Määttä Petri, kaupunginvaltuutettu, Heinola

Loponen Marjo, kaupunginvaltuutettu, Lahti

Falk Sonja, kaupunginvaltuutettu, Lahti

Mantere Leena, kaupunginvaltuuston 3. varapj., Lahti

Knuuttila Vesa, kaupunginhallituksen jäsen, Lahti

Niin tässä siis vain muutama poiminta toisen kierroksen uusista tukijoista Hämeessä. Maanlaajuisestikin tukiryhmä kasvaa huikeaa tahtia. Liity sinäkin mukaan netissä www.sauliniinisto.fi tai laita suoraan viestiä minulle.

Nyt minä jatkan kampanjointia. Tänään siis Riihimäki, Lahti ja Hämeenlinna. Niinistö Cafeissa nähdään. 

 

Kello 22.12 ja vasta nyt koneelle. Tänään tienpäällä kellonympäri ja lähes 300 kilometriäkin ajoa. Siis tiukka päivä presidentinvaalikampanjaa. Aamusta ensin Riihimäelle ja sieltä Lahden Niinistö Cafeeseen. Lahden kahvila taitaa olla suosiossa ykkönen Suomessa. Nyt mennään noin sadan kahvikupin tuntivauhtia ja tänäänkin aika-ajoin jonoa kahvipannulle ja juttusillekin. Hienoa myös se miten paljon mukaan saatu koko ajan myös tukijoita ja tekijöitä muistakin puolueista ja kahvilassakin tänään monta aiemmin Väyrystä ja Lippostakin äänestänyttä ja tukenutta. 

Lahden parituntisen jälkeen sitten Hämeenlinnaan ja nopea salaattilounas Wetterhoffin Hoffissa. Mainio uusi kahvila Hämeenlinnan käsityöperinteen kehdossa. Kannattaa ehdottomasti poiketa. Sitten siirtyminen torin kautta Reskalle ja Hotelli Emilian Niinistö Cafeeseen. Puolitoista tuntia siellä ja koko ajan kahvilla väkeä. Myös täällä eri ehdokkaita ensikierroksella äänestäneitä ja useampi Timo Soiniakin liputtanut oli nyt Saulin kelkassa.

Lahdesta vielä matka takaisin Riihimäelle ja Hämeenkadun Riihimäen Niinistö Cafeeseen. Ilta hieman hiljaisempi, mutta jutut sitäkin tiukempia ja vilkkaampia. Pöytä täynnä ja muutamaan kertaa väki vaihtuikin ja keskusteluissa niin presidenttiehdokkaiden erot ja arvot kuin myös aivan muutkin politiikan asiat. Hauska ilta pitkän kampanjapäivän päätteeksi.

Tällaisia päiviä poliitikko vain yksinkertaisesti kaipaa. Ainakin itse elän näistä kahvilakierroksista ja yleisötapaamisista. Niin kuin Paavo Väyrynenkin pitkän ja ahkeran kampanjakiertueen jälkeen totesi, että ”päivääkään en antaisi pois”, niin samalla lailla totean minäkin. Hieno päivä tämäkin ja jo huomisesta uutta odotan.

Tänään Sauli Niinistön tukiryhmä on kasvanut lukuisilla uusilla tukijoilla.  Voisin linkittää tähän muutaman aika hyvän uutisen hyvistä uusista tukijoista. Ne puhukoot puolestaan: Sirkka-Liisa Anttila: Tämän vuoksi Sauli Niinistö ja Keskustameppi: Niinistö on luja ja herkkä johtaja

Mielenkiintoinen oli myös tuo illan ensimmäinen ehdokkaiden kaksitaistelu Ylellä. Aikaa olisi saanut olla hieman enemmän ja hieman aiheitakin viedä syvemmälle. Mutta hyvät vedot kummaltakin ehdokkaalta ja keskustelu varmasti jatkuu.

 

Kommentit