Hämeenlinnan Niinistö Cafessa klo 16-17

Blogi, tiistaina 24.01.2012

Tänään taas mennään ympäri Hämettä. . Tervetuloa kahville ja ässille. 

Kalenteri siis täyttyy jälleen kovaa vauhtia. Hieman haaveilin muutamasta lomapäivästäkin tähän kuunlopulle, mutta nyt ne menivät. Nyt mennään muuten kovaa.

Mutta jos muutama sananen Euroopastakin. Eilen saimme upean tiedon, että maamme tavoite EVM-sopimuksesta on hyväksytty. Tämä osaltaan osoittaa sen, että Suomen vaikutusvalta Euroopassa on kasvanut ja suurempi kuin kokomme muuten. Ratkaisu siis tarkoittaa, sitä, että Euroopan rahoitusvakausmekanismin pääomavastuita voidaan jatkossakin lisätä vain maiden yksimielisellä päätöksellä. Ja toisaalta samaan aikaan luodaan myös oma rahasto kattamaan syntyviä mahdollisia riskejä.

Oleellista on nyt siis se, että jatkossakaan maamme taloudellisia vastuita ei voi lisätä kukaan muu kuin Suomi itse. Pidämme siis tiukasti jatkossakin päätäntävallan Suomessa. Tämä on nyt kirjattu tiukasti itse sopimustekstiin. Määräenemmistöllä eli suurten maiden päätöksillä ei siis ratkaisuja jatkossakaan tehdä. Mukaan tarvitaan kaikki ja hyvä niin.

….

Nämä ensimmäiset toisen kierroksen kampanjapäivät ovat osoittamassa sen, että Sauli Niinistöstä tulee todellakin koko Suomen presidentti. Tukea näyttää tulevan joka puolelta Suomea niin maaseudulta kuin kaupungeistakin, niin pohjoisesta kuin etelästäkin ja niin vasemmistoliitosta kuin RKP:stäkin. Ja kaikkialta sieltä välistä. Arvostan todella korkealle sen tuen mitä Sauli Niinistö on tänään saanut ympäri Suomen ja eri puolueista. Viestejä ja puheluita tulee kaikkialta ja sama henki. Ja aivan yllättäviltäkin tahoilta. Se kertoo siitä, että nyt Suomi haluaa vahvan ja kokeneen presidentin. 

Ja jos tämä kiertuepäivä ja puhelimensointi sen jo on kertonut niin Ajankohtainen Kakkonen hetki sitten viestitti samaan. Perussuomalaisten ja keskustan sydänmailta Kihniöstäkin kaikki valtuutettujen äänet yhtä lukuunottamatta Saulille siis kaikista puolueista ja vain kaupan edestä löytyi yksi rouva joka edes oli valmis harkitsemaan toisin. Siis tällaisia kuntia on paljon ja hyvä niin. 

Me tarvitsemme presidentin jota äänestetään kaikkialla Suomessa. Sellaiseksi ei maamme saa kehittyä, että vain kaupungeissa asiat ja presidentit valittaisiin. 

Itse siis tänäänkin radalla. Upea kampanjapäivä takana ja puhelin kuumana kaikki autossa olot. Hämeenlinnan Niinistö Cafelle tein vielä illalla tunnin visiitin ja sielläkin hyvää henkeä. Kahvilla piipahti väkeä ja viesti oli selvä. Oma kalenteri on nyt täyttynyt kovaa vauhtia tilaisuuksista ja tapahtumista pääasiassa Hämeessä, mutta myös Uudellamaalla ja Helsingissä. Olen luvannut Saulille ja Jennille, että en lepää ennen kuin vaalit on hoidettu kotiin. 

Siksi huomennakin Niinistö Cafeta ja tapaamisia ja puhelinsoittoja. Upea hype päällä.

Kommentit