Valintani ulkoasiainvaliokuntaan vahvistui.

Blogi, keskiviikkona 12.03.2014

Eduskunnan täysistunto valitsi hetki istten minut ulkoasiainvaliokunnan varsinaiseksi jäseneksi. Aiemmin olen toiminut valiokunnan varajäsenenä ja käytännössä jo muutaman vuoden ajan osallistunut lähes kaikkiin kokouksiin. Ulkoasiainvaliokunta on yksi halutuimpia ja yksi tärkeimpiäkin valiokuntia eduskunnassa. ja totta kai olin iloinen, että oma eduskuntaryhmänne esitti minua sinne yksimielisesti.

Ulkoasiainvaliokunnan lisäksi toimin myös puolustusvaliokunnassa ja ympäristövaliokunnassa. Erityisesti Ulkoasiainvaliokunta ja puolustusvaliokunta täydentävät hyvin toisiaan. Asiat menevät usein lomittain ja nyt pääsen vahvasti mukaan kaikkeen ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskusteluun ja päätöksentekoon. Kanssani ulkoasiainvaliokunnassa kokoomusta edustavat Ilkka Kanerva, Ben Zyskowicz ja Pertti Salolainen sekä varajäseninä Sari Sarkomaa ja Petteri Orpo. Ja muista puolueista pöydän ääressä ovat mm. puheenjohtajana perussuomalaisten Timo Soini, Keskustan entinen puheenjohtaja ja entinen pääministeri Mari Kiviniemi, SDP:n Jouni Backman ja Johannes Koskinen sekä RKP:n Jörn Donner. Hieno ja kokenut porukka ja upea olla nyt yksi osa tätä. Kiitokset siis luottamuksesta.

Tänään olenkin jälleen kaksi ulkoasiainvaliokuntaa istunut. Ensin kyber-asioiden parissa ja toinen ylimääräinen kokous sitten pääministeri Jyrki Kataisen kanssa Ukrainasta.

Eduskunnan päivä osaltani nyt pakettiin. Istunnossa pitkä Ukraina-keskustelu missä itsekin tuoreena uav:n jäsenenä pääsin ääneen. Nostin esille neuvottelutien tärkeyden kriisin ratkaisemiseksi ja myös huolen oman maamme puolustuksesta. Meidän täytyy siis huolehtia nyt ja tulevaisuudessakin uskottavasta puolustuksesta ja se tarkoittaa lisää ajamukaista kalustoa ja riittäviä resursseja ja myös reservin kertausharjoitusten määrän nostoa ennalleen mahdollisimman pian. Ensi vuodesta eteenpäin näillä rahoilla ja kertausharjoitusmäärillä emme enää selviä. Onneksi tällä hetkellä meitä ei kuitenkaan mikään uhkaa. Mutta Baltian maat ovat pyytäneet lisää joukkoja alueelleen. He kokevat Venäjän uhkakseen tässä tilanteessa ja tilanne voi muuttua nopeastikin. Toivottavasti ei.

Nyt hetki aikaa työhuoneessa ja sitten katsomaan Presidentintekijät -leffa. Ensi-ilta ja luvassa varmasti huikea elokuva maamme historian parhaasta vaalitiimistä. Taru Tujusen johdolla ja aikana kokoomus on voittanut kaikki vaalit ja tulos on siis ollut ennen näkemätöntä. Olisiko kukaan kiinnostunut sellaisesta kampanjaryhmästä kertovasta elokuvasta joka ei saa ehdokkaansa taakseen kuin puolet oman oman puolueensakaan kannattajista. Tokkopa. Siksi Presidentintekijät tänään.

Presidentintekijät.

Hienon dokkarin oli Tuukka Temonen tehnyt Suomen parhaasta ja tuloksekkaimmasta vaalitiimistä. Puoluesihteerimme Taru Tujusen cv vaaleista kestää varmasti Suomessa vertaillun kautta-aikain ja varmasti monessa muussakin maassa. Taru tuli puoluesihteeriksi 2007 ja sen jälkeen hänen johdolla olemme voittaneet kaikki käydyt vaalit. Parit kunnallisvaalit, parit eduskuntavaalit, noustu pääministeripuolueeksi, EU-vaalit ja kruununa Tasavallan Presidentinvaalit. Ja taisi jotain sieltä välistä vielä jäädä poiskin.

Ottamatta kantaa siihen, että ehkä kaikkia taiteen sääntöjä ja reilua peliä kampanjaryhmää kohtaan ei ole noudatettu ja tehty muuta kuin mitä piti, niin täytyy dokkarille antaa kiitosta. Se antaa hyvän kuvan vaativasta ja kovasta kampajan johtotyöstä ja myös tuo upealla tavalla esille Taru Tujusen ilmiömäisen osaamisen ja hoksnokan kuten myös Jussi Kekkosen vahva taidon koota kokonaisuuksia, tilannekuvia ja hahmottaa erilaisia vaihtoehtoja. Kaksi henkilöä joita arvostan valtavasti ja tämän leffan jälkeen vielä enemmän. Raudan lujat ammattilaiset ja poikkeukselliset politiikan osaajat. 

Elokuva tuo myös hyvin esille kaikki inhimmillisetkin puolet. Niin presidentistämme kuin kampanjan johdosta – presidentintekijöistä. Olisi epäluonnollista ja näyteltyä jos tällaisen kampanjan jossain vaiheessa ei hermot kiristyisi, suunnitelmat muuttuisi ja ärräpäätkin lentäisi. Mutta yksi asia oli läpi homman selvä tämä porukka teki työtä sydämellä ja pyyteettömästi.

Toivottavasti tällaisia dokkareita saadaan joskus vielä lisääkin. Tämän on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Ja aivan ainutlaatuinen. 

Nyt kotiin. Huomenna jatkamme aamusta ja pitkä päivä luvassa silloinkin.

Kommentit