Kaupasta saa ”ihan tavallisiakin” Hyvää Suomesta -tuotteita.

Blogi, tiistaina 11.03.2014

Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa kampanjani on kerännyt mukaan nyt jo yli 3500 suomalaista. Kampanjan Facebook-sivulla keskustelu on vilkasta ja siellä paljon hyviä vinkkejä ja ideoitakin suomalaisen ruuan pariin. Yksi mistä on tullut palautetta on ollut väite, että kyllä minäkin, mutta se suomalainen ruoka on niin kallista. Voi varmasti joissain tuotteissa näinkin olla ja usein laatu ja tuoreus myös maksavat. Mutta ajattelin ihan uteliaisuuttani kaupassa kurkata mitä kaikkea sellaista ihan tavallista ruokaa isommiltakin tekijöiltä löytyy Joutsenlipun alta. Ja niin se vaan on, että ei tarvitse hifistellä eikä muutakaan jos haluaa hyvää Suomesta ruokaa syödä.

Atrian kaikki tuotteet ovat aina 100% suomalaisesta lihasta. Siis iso toimija ja aina takuuvarmasti kotimaista. Minun yksi luottomerkki ja erinomaisen makuisiakin. Nappasin mukaan Atrian Grillinakit, mutta firmalla myös aivan erinomaisia uusia grilliherkkuja niin liha kuin makkarahyllyssäkin. Ja toisena pakettina perusmakkaraa edullisesti eli Atrian Gotler ja paketissa isolla 100% suomalaista lihaa.

Valmisruuatkin löytyy Joutsenlipulla. Hyllyssä Jokelan K-Marketissa oli iski heti silmään Saarioisten Kinkkukiusaus. Suomalaista ruokaa sekin. Ja Saarioisilta myös suomalaisista raaka-aineista tehtyä Perinteistä Maksalaatikkoa.

HK:lta löytyi samasta hyllystä valmis pikaruoka Nakkikastike ja Muussi. Joutsenlippu-ruokaa sekin eli Hyvää Suomesta. Ja Atrialta Pinaattiohukaiset kuten myös Pirkaltakin pinaattiohukaiset.

Leipähyllystäkin löytyy Oululaiseltakin Reilu-paahtoleipiä kolmea eri makuakin. Ja ne kaikki 100% suomalaisista jauhoista eli Vehnälese, Kaura-Pellava ja Täysjyvä. Reilua.

Juustohyllystä löytyy Valion aina 100% suomalaisten tuotteiden rinnalta myös 100% suomalaista Pirkka Suomalaista Edamia, Joutsenlipulla. Ja Valio ja Arla-Ingmanin suomalaisen maidon rinnalla myös Pirkalta 100% suomalainen Rasvaton Maito.

Ja löytyyhän jauhohyllystäkin edullisiakin suomalaisia. Tässä nyt vaikka mainitakseni Pirkan Pikakaurahiutaleen mikä lisäksi siis myös kotimaista luomuakin.

Eli kyllä suomalaista ruokaa voi syödä edullisestikin. Ja se on muuten tärkeää, että myös isoilta tuotemerkeiltä löytyy jatkossa yhä enemmän suomalaista ruokaa. Sieltä se volyymi tulee ja niillä valinnoilla turvaamme suomalaisia sika- ja nautatiloja, maitotiloja jne.

Mutta kaikkein tärkeintä on se, että teemme tietoisia valintoja. Mietimme siis joka kerta mitä ostamme. Ja estämme ainakin sen, että emme vahingossa osta ulkomaista vaikka luulemme ostavamme kotimaista.

Nyt eduskuntaan. Aamusta valiokunnat ja sitten iltapäivällä Radio Hämeen Politiikan Puhemylly missä viimeistä kertaa puhetta johtaa Pertti Lampinen. Luvassa pienet juhlallisuudetkin. Yllätyksenä.

Kello 21.48

Vauhdikas päivä takana. Valiokunnat kuulemisten parissa ja sitten täysistunnossa maamme osallistuminen Keski-Afrikan kriisinhallintatehtävään. Itsekin käytin tästä aiheesta puheenvuoron. Kysyin valmisteilla olevan Kriisinhallintaveteraanien eli ns. KriHa-Veteraaniohjelman perään. Se on paraikaa valmisteilla ja täytyy huolehtia, että se saadaan myös valmiiksi ja voimaan. Idea siis tehdä selkeä asiakirja ja lupaus siitä miten hoidamme mahdollisesti näissä kv-tehtävissä loukkaantuneet suomalaiset naiset ja miehet ja myös miten heidän perheensä ja omaisensa. Ja mukana myös henkiset loukkaantumiset. Asia siis etenee.

Iltapäivällä Yle Hämeen pitkäaikainen päätoimittaja Pertti Lampinen veti viimeisen Politiikan Puhemylly -eduskuntakeskustelunsa. 19 vuotta sitten Pertin johdolla homma alkoi ja siitä tähän päivään asti hän on viikottain meidän kanssa ollut eduskunnassa keskustelemassa aina sen hetken kuumimmista aiheista. Tänään viimeisen kerran vetovastuussa Pertti ja minulla oli ilo ja kunnia meidän Kanta-Hämeen kansanedustajien puolesta kiittää häntä näistä vuosista. Annoimme Pertille lahjaksi eduskunnalle suunnitellut aivan uudet Hämeenlinnan Kultakeskuksen valmistamat kalvosinnapit ja kravattineulan ja pullollisen kuohuvaa. Sen muistamisen jälkeen sitten keskustelu jatkui normaaliin Popun tapaan. Ensi viikolla sitten ruorissa uusi Yle Hämeen päätoimittaja Eero Hyvönen. Eli Popun perinne jatkuu.

Illaksi sitten ehdin Riihimäen kautta Lopelle. Ja nostetaan nyt vielä täälläkin esille tuo eilinen valtuustomme päätös kouluremonteista. Pöytäkirjaa on nyt tulkittu niin, että Antti Mikkolan tekemä muutosesitys Läyliäisten koulusta jätti samalla myös pois päätöksen Launosten koulun hankkeen eteenpäin viemisestä. Näin toki pöytäkirjan voi tulkita vaikka henki olikin se, että Launosten kouluhanke viedään nyt vauhdilla eteenpäin ja palaamme sitten Läyliäisten hankkeen aikatauluun toukokuun kokouksessa kun laskelmat eri rahoitusmalleista on saatu valmiiksi. Nyt kun tämä on näin tulkittu (ja näin pöytäkirjassa lukeekin) ja haluttu lisäksi myös laittaa Launosten hanke siis jäihin aina toukokuuhun asti niin olen iltapäivällä päättänyt, että kutsun valtuustonpuheenjohtajana kokoon ylimääräisen kunnanvaltuuston. Päätös on korjattava myös pöytäkirjassa oikeaan muotoon ja näin Launosten hanke ei viivästy suunnitellusta. Joskus siis yksikin puuttuva lause valtuutetun tekemässä muutosehdotuksessa voi muuttaa koko sisällön ja nyt kävi Antti Mikkolan esityksen kanssa niin. Eli hyvä esitys ei kirjautunutkaan niin kuin oli esittäjän toive ja tavoite. Asia siis vaatii pikaisen korjauksen sillä niin Launosten kuin Läyliäistenkin koululaiset ja eskarit tarvitsevat lisää ja uutta tilaa mahdollisimman pian. Korjataan siis Antti Mikkolan esitystä ja viedään junaa eteenpäin.

 

 

Kommentit