105 Kunnian päivää.

Blogi, torstaina 13.03.2014

Tänään oli kunnia saada aloittaa päivä Marsalkka Mannerheimin Ratsastajapatsaalla Talvisodan päättymisen juhlassa. Rivit harvenevat, mutta tänäänkin paikalla Tammenlehvä sukupolven edustajia, sotilaita ja lottia. Oli hieno saada heitä tervehtiä myös eduskunnankin puolesta. Olin nimittäin ainoa joka oli eduskunnasta paikalla. Upea ja kiitollinen juhlatilaisuus seppeleenlaskuineen, puheineen ja kiitoksineen. Ja tunnelmaa loi myös sen ohi menneet turistit pysähtyivät ottamaan kuvia ja yksi nuorimies kävellessään kuin reflekniä nappasi lippiksen päästään ohi mennessään. Kunnianosoitus sekin.

Maaliskuun 13. päivänä kello 11.00 rauha julistettiin. Liput laskivat silloin puolisalkoon. Rauhan ehdot olivat kovat. Tänään istuin itse juuri tuolla kellonlyömällä puolustusvaliokunnassa ja vieruskaverini kanssa katsoimme ulos ja sininen vapaan maan taivas tervehti meitä. Taistelu ei siis ollut turhaa.

Kiitos vielä.

….

Tänään 13.3. aloitin myös ulkoasiainvaliokunnassa. Puheenjohtaja Timo Soini toivotti nyt aiemmin varamiehenä olleen Heinosen tervetulleeksi täysivaltaisena jäsenenä tärkeään pöytään. Sekin oli minulle hieno hetki. Ja heti siitä työt jatkuivat toki samalla tavalla kuin aiemmin varajäsenenäkin. Nyt tosin omalla paikalla ison pöydän ääressä. Takana nyt jo myös ympäristövaliokunta ja eduskuntaryhmän työvaliokuntakin. Kohta vieraakseni Iitin Kymiringin johtoryhmää. Katsomme miten hanketta saisimme eteenpäin. Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki veti ison hankkeen pitkään luvatun ja myös Olympiakomitean tukeman tuen pois. Itse tulen sitä takaisin vielä tänä keväänä esittämään. Kyllä meidän tulee asiantuntijoitakin näissä asioissa kunnioittaa eli olympiakomitean lisäksi myös yksimielisesti tukea esittäneitä OKM:n virkamiehiä ja meidän Valtion Liikuntaneuvostoakin. Ja ymmärrän myös närkästyksen urheilujärjestöissä kun ministeri niissäkin teki tavanomaisesta poiketen isoja muutoksia asiantuntijaesityksiin. Ja osittain viime vuoden puolella myös lakiakin joustaen.

….

Hieno päivä takana. Kello 21.23 ja juuri eduskunnasta kotia kohden. Iitin Kymiring tapaaminen hahmotti ison hankkeen nykytilaa ja toivottavasti homma etenee. Rahoitus on kasassa ja vain tuo OKM 1,5+1,5miljoonaa puuttuu yhteensä 16 miljoonan euron hankkeesta. Ulkopuolista rahaa eli kuntien, maakunnan ja yksityisten on siis mukana merkittävästi ja myös TEM rahoitusta mm. ajoharjoittelurataan yms. Ja radasta tulee siis FIA:n kansainväliset kriteerit täyttävä ja alkuun siellä ainakin ajettaisiin rallicrossin MM-sarjaa ja toivottavasti pian myös Moto-GP:tä ja ehkä joskus F1:kin. Rata siis täyttää kaikkien lajien vaatimukset. Myös kompakti stadioncross-tyyppinen motocrossrata on sellaista mitä maassamme kaivataan kuten myös kaikki muut kartingista ja junnutoiminnasta lähtien. Iso juttu ja kunnianosoitus Flying Finnseille.

Kyselytunti tänään tututun laimea. Oppositiosta on nyt jotenkin potku poissa eikä keskustelu tänäänkään kantanut pääkysymyksestään kuin puolisentuntia. No onneksi muita aiheita nostettiin esille. Esimerkiksi meiltä Pauli Kiuru nosti koulujen sisätilaongelmat ja rakentamisen homeongelmat. Aihe josta tällä hetkellä kärsii aivan liian moni ja tulevaisuudessa vielä useampi jos ongelmiin ei nyt tosissaan puututa. Ja myös uudisrakentaminen vaatii uudistamista niin, että uudet talot eivät heti ole märkiä valmistuessaan. Mutta totta kai kehittämistä ja vastuusta osa kuuluu myös käytänaikaiseen huoltoon ja ylläpitoon. Osa ongelmista syntyy silloin kun huolto, ylläpito ja peruskorjaukset laiminlyödään. Ei siis ihan yksioikoinen asia ja vaatii ryhtiliikettä kaikilta.

 

 

Kommentit