Riihimäkeläisten nuorten päivä.

Blogi, perjantaina 14.03.2014

Sellainen tästä perjantaista muodostui. Päivällä nimittäin ensin eduskunnassa vierailulla Riihimäen Nuorisovaltuusto ja illalla sitten katsomassa Kino Sammossa Riihimäen Nuorisoteatterin ensi-iltaa.

Nuorisovaltuutettuja tapasin yhdessä Mika Karin ja Aino-Kaisa Pekosen kanssa. Aktiivinen porukka ja nuvan toiminta näkyi, tiesivät paljon vaikuttamisesta ja päätöksenteosta. Mukava tunti nuorten kanssa keskustellen ja vastaillen kysymyksiin ja yhdessä totesimme, että Nuorisovaltuustoista olisi hyvä tehdä ihan lakisääteinen juttu kaikkiin kuntiin. Nythän jo nuorisolaki edellyttää, että lapsia ja nuoria tulee kuulla heitä koskevassa päätöksenteossa. Uskallan väittää, että tämä yksi laki jota kunnissa ja kaupungeissa rikotaan koko ajan. Ainakin tällainen tuntuma minulla. Kyllähän tämä tarkoittaisi kuulemismahdollisuutta niin koulujen rakentamisiin, koulujen opetussuunnitelmiin ja muihin sisältökysymyksiin, kaikki liikuntapaikkoihin niin rakentamisen kuin toimintaankin ja varmasti myös kevyenliikenteenväylien rakentamiseen ja vaikka mihin. Nuorisovaltuustot olisivat näissäkin erinomainen taho saada nuorten ääni kuuluviin muiden toimijoiden rinnalla. 

Kiitokset vielä Riihimäen NuVa:lle vierailusta ja kollegalleni Mika Karille järjestelyistä. Nämä aina antoisia juttuja itsellekin.

Minä pelkään pimeää.

Illalla sitten jälleen yksi upea ensi-ilta Kino Sammossa. Riihimäen Nuorisoteatteri esitti tällä kertaa Jani Turusen ohjaaman jännän esityksen Minä pelkään pimeää. Nuorten kanssa yhdessä tehty ryhmälähtöinen esitys kyllä herätti vahvoja tunteita. Ja täytyy sanoa, että upealla tavalla nämä nuoret ovat heittäytyneet tällaiseen erilaiseen teatterin tekemiseen. Käsikirjoista ei siis ollut valmiina eikä mallia miten toimia vaan ryhmä rakensi pelon näytelmän itse. Erittäin hyviä oivalluksia ja vahvoja näyttelijäsuorituksia. Ja jälleen näkyin RNT:n hyvä työ nuorten parissa. Olen aivan varma, että tämän näytelmän tekeminen ja nyt esittäminen kasvattaa näitä nuoria enemmän kuin moni muu juttu. 

Kannattaa mennä jälleen katsomaan mitä nuoremme osaavat. Näytöksiä viisi vielä tässä maaliskuun aikana. Lisää esityksestä ja mm. esitysten aikataulu netissä: www.rnt.fi.

Niin ja mahtuihan päivään totta kai myös pari valiokunnankin kokousta. Ensin ympäristövaliokunnassa kolme isompaa asiakokonaisuutta nyt meidän osalta valmiiksi eli vesihuoltolaki, metsäpoliittinen selonteko ja E-kirjelmä Ilmasto- ja energiapolitiikan puitteista vuosille 2020-2030. Ja sitten ulkoasiainvaliokunnassa pitkä kuuleminen ulkoministeri Erkki Tuomiojan kanssa Ukrainasta. Kokoukset sisältö toistaiseksi luottamuksellinen eli en siihen täälläkään voi mennä. Mutta palataan.

Ja iltapäivällä kävin myös Hämeenlinnassa kotimatkalla sopimassa juttuja kevään suurempaan juttuumme. Eli IV Muotia ja Kevättä 24.5.2014 Lopella Kartanoputiikissa. Luvassa paljon uuttakin mm. Revelationsin uniikkeja pukuja ja häämekkojen osuus. Merkitkääpä kalenteriinne. Ja tänään siis kävimme läpi tätä muotisuunnittelija Aurora Raiskisen osuutta tapahtumaan. Luvassa huikeita uniikkeja asuja ja upea kavalkadi häämuodin huipultakin. Tänään Yacine Samb sovitti näitä asuja ja voin sanoa, että kannattaa tulla katsomaan. 

Kommentit