Vain suomalaista ruokaa jatkuu…

Blogi, perjantaina 29.03.2013

Kaksiviikkoinen kampanjani ”Vain suomalaista ruokaa” onnistui yli odotusten. Väkeä mukana oli yli 2200 ja kampanja keräsi myös laajasti huomiota niin mediassa kuin ruoanvalmistajienkin keskuudessa. Äänemme siis kuultiin ja otettiin monessa paikassa huomioonkin. 

Lakialoite ruuan alkuperämerkinnöistä on työn alla ja tulen sen jättämään vielä ennen uuden kasvukauden alkua. Tavoitteenani se, että ruokapaketeissa niin kaupassa kuin ruokalistoissa ravintoloissakin pitäisi kertoa kaiken ruuan alkuperä reilusti ja avoimesti. 

Tavoitteenani siis palauttaa suomalaisen ruuan kuluttaja kuninkaaksi. Niin, että voimme aidosti valita mitä ostamme ja mistä on sitten ostopäätöksen peruste hinta tai ruuan alkuperä tai joku muu.

Facebookissa jatkamme keskustelua suomalaisesta ruuasta uudella sivulla: Vain suomalaista ruokaa. Ryhmään voi liittyä mukaan jos hyvä suomalainen ruoka kiinnostaa. Siellä jatkamme keskustelua ruuan alkuperästä, ruokien paketeista, ravintoloista ja työpaikkaruokaloista ja kaikesta mikä tähän herkkujen maailmaan liittyy.

Pitkäperjantaita ja pääsiäisen aikaa teille kaikille. Lapsiperhettä kiusaa hieman kevätflunssat, mutta koitetaan jaksaa yli niidenkin. Tänään tarkoitus myös saada Kesä-Kupla keväthuoltoon. Jos vaikka vappuna pääsisi avaamaan kesäautokauden. Vappupäivänä ajellaan sitten Lopen Wappuun Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle. Patsaalla puhuu tänä vuonna Seppo Kuparinen ja aiheena Lopelle muuttaneet karjalaiset. Evakkorekien matkassa ja tässäkin päivässä. Karjalaiset ovat värittäneet upealla tavalla kotikuntaamme. Odotan Kuparsaaren Sepon puhetta mielenkiinnolla. Laittakaapa jo siis kalentereihin ylös vapunpäivä 1.5. klo 10.30 ja Lopen kirkonmäki. Mukana myös Timotein laulajia.

Ja toinen minkä voisitte kalentereihinne merkitä on Kartanoputiikki Punaisen tuvan ja minun perinetinen Muotia ja Kevättä -tapahtuma. Tänä vuonna juhlistamme kevättä ja muotia Lopella lauantaina 25.5. Luvassa upeat muotinäytökset ja mukana tottakai myös Jukka Rintala ja jotain uuttakin. Niin ja yllätyksenä, jonka nyt paljastan teille, Halvatun Papat. Maalaismeininkiäkin siis…

Mutta nyt ikkunasta ihastelemaan tätä päivää. Nenät vuotavat.

Kello 21.29 ja hieno päivä takana. Iltapäivällä vielä ihastuttavan kummityttöni 13-vuotissynttärit täydensivät päivän jota väritti myös HPK:n A-junnujen jo toinen finaalivoitto Espoon Bluesista. Serkunpoika Miika Heikkilä teki neljä maalia Bluesin verkkoon ja huomenna sitten mestaruuskatkolla kotikentällä Rinkelinmäellä. Siellä siis jatkamme.

Mutta iso kiitos kummityttö Venlalle kivoista juhlista ja ystävien yhteisestä ajasta. Se on elämän parhautta. Ja hieno oli päivä hetki aivan yksin Loppijärven rannoillakin. Puhdistin linnunpönttöjä ja aika upea fiilis korkealla puissa auringonpaisteessa. Kevät saa siis nyt tulla tinteillekin. Kaikki valmista.

Nyt koti-ilta. Huomenna Lopella avataan keskustan johdolla Lopen markkinavuosi. Lankalauantain Markkinat Lopen torilla ja siellä siis nähdään. Hieno markkinapäivä luvassa eli tervetuloa Lopelle. 

 

 

Kommentit