Vaikeaan paikkaan kohtuullinen todistus.

Blogi, sunnuntaina 08.04.2012

Näin voisi hyvin kuvata viikonlopun Pääsiäislehdessään Iltalehden julkaisemaan maamme hallituksen todistusta. Eihän arvosana tietenkään ihan koulumaailmassa kehuja keräisi, mutta tässä tilanteessa se on varsin hyvä. Varsinkin jos sitä vertaa siihen, että keskustajohtoinen Mari Kiviniemen edellinen hallitus sai paljon helpommassa tilanteessa saman arvosanan kansalta. Siis tilanteessa missä olisi ollut paljon helpompi pystyä paljon parempaankin.

Nyt Iltalehden gallup antoi Jyrki Kataisen johtamalle hallitukselle arvosanan 6,5. Siis saman 6,5 sai arvosanakseen myös edellinen maamme hallitus. Kun yhteisarvosana oli nytkin 6,5 niin hajontaa oli ministereiden kesken. Parhaiten meidän suomalaisten mielestä tehtävässään on onnistunut Eurooppa-ministeri Alexander Stubb ennen työministeri Lauri Ihalaista ja pääministeri Jyrki Kataista. Toisesta päästä listaa löytyy nyt juuri Dragsvik-kohun aikaan tehdyssä kyselyssä puolustusministeri Stefan Wallin yhdessä koko ministerikauden ontuen edenneen peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin. Kohusta ja sekaannuksesta toiseen edennyt Guzenina-Richardsson on siis kansankin silmissä muodostunut hallituksen yhdeksi heikoimmaksi lenkiksi vaatimattomalla 5,5 arvosanallaan. Arvosana varmasti noudattelee aikalailla sitäkin mitä on tullut tehdyksi tai sekotetuksi. No antaa sen olla.

Lehdessä tutkimusta kommentoinut Erkki Karvonen totesi kuitenkin yleisesti, että ”hallitus on pärjännyt kohtuullisesti” ja ”heikkojen arvosanojen takana voi olla kansalaisten peruskriittisyys”. Näinkin se varmasti on. Ja ei se oikein ole Ylen Kansanradiossakaan sävy muuttunut vaikka nyt hallituksessa on kuusi eri puoluetta. Sellaista peruskriittisyyttä ja tyytymättömyyttä on siis varmasti aina tehdään niin tai näin. Mutta tässä talouden vaikeassa tilanteessa Kataisen hallituksen saamaan arvosanaa näitä muutamaa lähes luokalle jätettävää ministeriä lukuunottamatta voidaan pitää siis kelpo suorituksena. Tämäkin tutkimus siis osaltaan vahvistaa sitä käsitystä, että vaikeatkin ratkaisut me suomalaiset hyväksymme kunhan ne tehdään vastuullisesti ja avoimesti.

Toivotaan, että vastuullisilla ratkaisuilla ja vaikeillakin ratkaisuilla Jyrki Kataisen johdolla tämä maa tästä jälleen laitetaan kasvu-uralle. Ja että hyvinvointiyhteiskunta voidaan pelastaa tämänkin talouden notkahduksen yli. Ne vaativat nyt vastuullisia ja rohkeitakin ratkaisuja joista valitettavasti osa on ikäviä ja kipeitäkin. Mutta olen varma, että ei meitä lapsemme ja lapsenlapsemme siitä aikanaan kiitä mitä meidän olisi pitänyt tehdä, mutta mitä emme osanneet tai uskaltaneet tehdä, vaan nimenomaan siitä mitä teimme. Ja olisihan se aivan äärimmäisen itsekästä antaa maamme nyt vain elää lapsiemma ja lapsenlapsiemme piikkiin velaksi. Tämä on siis myös oikeudenmukaisuuskysymys. Maksetaan me velkamme itse.

Pääsiäisviikonloppu jatkuu nyt kauniissa keväisessä auringonpaisteessa. Mukana pääsiäispäivä tulossa.

Tänään 8.4. klo 15.00 Lopen LFT kohtaa Tapanilan Erän toisessa C1-poikien SM-välieräottelussa Riihimäen Urheilutalolla. Tulkaahan kaikki kannustamaan Lopen pojat voittoon ja jatkopeleihin. Ääntä ja kannustusta tarvitaan. Nähdään siellä.

Kello 21.47 Riihimäeltä kotiin. Tänään vapaapäivä ja mukava pääsiäispäivä lähimpien kanssa. Illalla vielä rakkaan serkkun 50-vuotis”juhlissa” tai oikeastaan vain hyvän porukan kanssa syömässä juhlan kunniaksi. Hyviä ystäviä ja hieno serkkupoika. 

Mutta sitä ennen päivän yksi kohokohta yhteisen perhelounaan jälkeen oli iltapäivän C1-junioreiden SM-sarjan välieräottelu Riihimäen Urheilutalolla. LFT hävisi ensimmäisen matsin hyvän hallinnan jälkeen viikolla Tapanilassa paikallista Erää vasten ja tänään poikamme olivat ns. selkä seinää vasten kotiareenalla. Yli 300 katsojaa kannusti täysillä Lopen LFT:tä ja pojathan pelasivat sen mukaan. Hyvää hallintaa läpi pelin, mutta muutama jäähy ja alivoiman ehkä hieman kehnokin ”tappaminen” ja niistä tulleet vastaiskut pitivät pelin jännänä loppuun asti. Ensimmäisen erän 4-0-lukemien jälkeen Erä tuli tiukasti mukaan peliin ja viimeisellä minuutilla joukkue haki vielä tasoitusta ilman maalivahtiakin. LFT:n maalissa hyvän pelin pelannut Teemu Jormalainen kesti paineen ja jatkoi vahvojan pelien sarjaansa. Mutta ehdoton hahmo upeasti joukkueena kuitenkin pelanneesta LFT:stä oli Ville Lastikka. Aivan käsittämätön jätkä. Teki 8 maali ja antoi vielä yhden maaliin johtaneen syötön. Ja jos olitte paikalle niin tiedätte mitä tarkoitan kun totean, että Ville ne maalit todellakin ”teki”. Aivan huippulahjakas kaveri ja nimi kannattaa painaa mieleen. Olen varma, että Ville menee vielä pitkälle ja uskallan sanoa, että tästä porukasta moni muukin. Olisinko hullun rohkea jos sanon, että pari ainakin aikanaan pelaa SM-liigaa ja yksi maaottelunkin? No mä veikkaan niin.

Lastikan rinnalla LFT:n kantaviin voimiin kuului myös neljään maaliin syötön antanut Markus Sipronen. Ja kyllä puolustuksesta täytyy tänään esille nostaa myös Juha Juote joka pelasi hyvän ja varman pelin. Ja vaikka tässä nyt muutaman jätkän esille nostankin niin täytyy jälleen kerran todeta, että tämä LFT:n C1-joukkue voittaa aina joukkueena. Kukaan ei sooloile vaan pallo siirtyy lavasta toiseen taidokkaasti ja paikkaa haetaan kunnes se aukeaa. Upeaa työtä koko porukka ja valmennuksessa Olli Aalto ja Tomi Hietanen tehneet joukkoineen mallikasta duunia. Ammattilaisiahan he tässä ovat. Aikanaan Olli pelasi itse SM-liigaakin ja Hössekin vuosikausia ykkösdivaria Lopen Laakassa. Nyt heillekin soisi SM-mitalin ja vielä kultaisen sellaisen C-poikien kanssa. Ja sitä me lähdemme huomenna Helsingistä hakemaan. 

Huomenna pääsiäismaanantaina eli 9.4.2012 Mosahallissa pelataan ratkaiseva välieräpeli alkaen klo 15.30. Ottelun voittaja jatkaa sitten Classicin vastustajaksi kauden finaalipeleihin taistelemaan Suomenmestaruudesta. Hävinnyt kohtaa pronssipelissä Espoon Oilersin. Ja se hävinnyt on ihan hyvin pelannut Tapanilan Erä. Huomenna me sen näemme ja kannustamme. Tsemppiä piskuisen Lopen Sankarit.

 

Kommentit