Lankalauantain Markkinat avaavat Lopen markkinavuoden.

Blogi, lauantaina 07.04.2012

Tänään pääsiäisviikon lankalauantaina avataan myös Lopen perinteinen markkinavuosi. Tervetuloa siis tänään Lopen torille markkinatunnelmiin. Voin vuosien ja jopa muutaman vuosikymmenen kokemuksella sanoa, että kannattaa tulla kauempaakin. Tänäänkin tori taas täynnä myyjiä ja varmasti mukana tunnelma. Parasta ja vilkkainta heti aamusta puolipäiviin eli tervetuloa.

Lopen markkinavuodesta on tässä vuosien saatossa kasvanut yksi kuntamme tärkeä mainosvaltti. Aikanaan Kontron Onni ”toi” Lopelle markkinaperinteen Perunankukkapäivien merkeissä ja sen jälkeen markkinavuosi laajeni näihin Lankalauantainmarkkinoihin ja syksyn Maalaismarkkinoihinkin. Ja oli aikanaan keväällä vielä Hiirenkorvanmarkkinatkin. Lisäksi Lopen kunnan järjestämä Tullaan tutuksi – tavataan torilla -tapahtuma on yksi kesäkuun vilkas markkinapäivä ja heinäkuussa sitten kesän suurimmat markkinat kulkevat tänäpäivänä Yrittäjien Rompetorin nimellä. Onhan siinä yhteen kuntaan tapahtumia ja markkinoita. Kiitokset siis keskustan, kunnan ja yrittäjien tekijöille. Teette hienoa ja arvokasta työtä kotikuntamme hyväksi ja meidän loppilaisten ja kesäloppilaistenkin hyväksi. Nautitaan tästäkin markkinavuodesta.

Tänään itseltäni jää Lankalauantain markkinat väliin kun vielä olemme lomalla täällä Lappeenrannan Holiday Club Saimaassa Rauhassa. Hieno paikka ja aamupala jo takana. Nautitaan vielä aamupäivä täällä ja sitten Riihimäen kautta Lopelle.

Hyvää pääsiäistä kaikille.

Kello 19.29 ja kotona jälleen. ”Meille kultainen on tämä Loppi”. Mukava oli olla matkassa ja hieman lomalla, mutta kiva oli jälleen palata kotiinkin. Illansuussa piipahdin vielä Loppijärven rannassa katsomassa miten kevät etenee. Hitaasti se etenee, mutta kuitenkin. Tänään joutsenia liikkeellä tai oikeastaan odottamassa matkan jatkumista ja myös tintit ja variksetkin hieman kevät fiiliksissä jo.

Huomenna vielä vapaapäivä ja tarkoitus vain nautiskella olosta. Ja iltapäivällä hakea sitten hieman sykettä jälleen salibandystä. LFT:n C1-pojat kohtaavat toisessa välieräottelussa kotikentällä Riihimäen Urheilutalolla kello 15.00 Tapanilan Erän. Tervetuloa mukaan huutosakkiin kannustamaan.

Kommentit