Rauhan mielisairaalasta paluu juurille ja upeaksi kylpylähotelliksi.

Blogi, perjantaina 06.04.2012

Rauhan mielisairaalasta paluu juurille ja upeaksi kylpylähotelliksi.

Terveisiä siis täältä Saimaan rannalta. Upea viime vuoden lopulla avattu Holiday Clubin kylpylähotelli Saimaa on kyllä odotuksien mukainen. Upeat puitteet ja rakennukset jotka kunnioittavat vanhaa ja laajennuksin paikasta on tullut todella mahtava kokonaisuus. Voisi sanoa, että paikka on itseasiassa palannut juurilleen sillä sata vuotta sitten 1894-1910 samalla paikalla toimi myös hotelli ja silloinkin palvelemassa venäläisiä turisteja. Ja viime vuosisadan alussakin paikka oli kylpylähotellina maamme parhaita ja tarjolla oli tämän päivän tapaan myös paljon muutakin. Venäjän vallankumous kuitenkin hiljensi hotellin ja lopullisesti tulipalo 1923 sulki paikan. 

Sen jälkeen alueella alkoikin uusi historia kun Rauhan mielisairaala sai paikan täältä 1926 ja 50-luvulla mielisairaala oli 800 potilaan maamme yksi suurimmista mielisairaaloista. Viipurin läänin mielisairaalan kukoistus tässä käytössä jatkui aina 80-luvulle ja lopullisesti sairaalatoiminta päättyi 2000. Tämän jälkeen edellisen vuosisadan vaihteen tapaan paikka palasi sitten kylypylähotelliksi ja jälleen yhdeksi maamme parhaaksi.

Viime vuoden lopulla Holiday Club avasi paikan Saimaan Kylpylän nimellä. Nyt paikalla upea uusi kylpylähotelli ja myös nuo mielisairaalan vanhat kauniit rakennukset saaneet uuden elämän Castle-rakennuksena. Lisäksi normaali hotelli ja Villas-majoitusta jne. Kaikki upeasti samassa kokonaisuudessa ja sen sisällä upea juhlava jäähalli joka muuttuu juhlasaliksi, upea kylpylämaailma saunamaailmoineen ja muineen. Keilahallit ja lastenmaailmat. Voisi sanoa, että oikeastaan kaikki mitä voi toivoa ja kun pian golf-kenttäkin valmistuu niin tarjontaa riittää kaikille ja varmasti upea paikka tulla Saimaalta vaikkapa veneelläkin vierassataman kautta pikkulomalle.

Hieman vielä sellaista uuden kankeutta täällä havaittavissa jos jotain vielä toivoo. Ravintoloilta voisi hieman toivoa enemmänkin tämän tasoisessa paikassa ja kauppa yms. palveluita voisi olla enemmänkin. Isoin miinus täytyy antaa siivouksesta. Sitä olisi syytä terästää nopeasti. Muuten vuoden kuluttua paikka ei enää täytä sille ainakaan meidän asettamia toiveita ja vaatimuksia. Ja kylpylämaailmaan voisi myös tehdä joitain parannuksia. Jos aivan pienille on hauska superlämmin allas ja +8 vuotiaille on tarjolla isot ja upeat liukumäet ja muut niin siihen väliin jää tämä 3-6-vuotiaiden vilkas sakki joka voisi toivoa myös jotain liukumäkeä ja sellaista. Tässä nyt pari toivetta.

Mutta kokonaisuutena erittäin hieno paikka ja suosittelen niin pariskunnille kuin lapsiperheillekin. Upea kokonaisuus joka kehittyy tästä vielä isoin askelin. Tällaisia Suomi kaipaa ja tässä sellainen nyt on. 

Nyt aamupala jo nautittu ja sekin hyvä ja jos sitten vaikkapa savusaunaan aamulöylyihin.

 

Kommentit