Vähän uutta eduskuntaan – EFL antaa mahdollisuuden kysyä suorana ja saada myös vastauksia

Blogi, perjantaina 20.10.2017

Avasin tämän loppuvuoden ja Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi uuden kanavan tähän yhteydenpitoon eduskuntaan. Näin syntyi EFL eli Eduskunta Facebook Live -kanava. Ensimmäisen koelähetykset tein hetki sitten yksin ja tänään sitten aloitin virallisemmin ja yhdessä ensimmäisen keskustelukaverin. Ensimmäisen EFL:n vieraaksi pyysin ja sain itseoikeutetusti ystäväni ja eduskuntakollegan Ben Zyskowiczin.

Keskustelua suorasi suorana mukavasti väkeä ja kommentteja ja keskusteluakin syntyin. Kiitos kaikille. Lähetys jää minun Facebook-sivuille katseltavaksi ja lataan sen myös tuonne YouTuben puolellekin. Jälkikäteen siis lähetystä voi siis enää vain katsella ja kuunnella eli tuo vuorovaikutteisuus vain livenä, luonnollisesti.

Tänään keskustelussa pidempään mm. Soten ajankohtaiset askeleet ja askelmerkit ja hieman myös perustuslaki ja alkoholilain uudistuskin. Samalla sovimme myös jatkosta sai haasteen ottaa aiheeksi lähiaikoina myös turvallisuuspolitiikan EFL:ään ja ajattelin yrittää siihen saada keskustelukaverikseni puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Ilkka Kanervan. Myös poliittisesta tilanteesta noin yleisesti on tarkoitus tehdä joku rako oma live ja siihen olen saamassa vieraakseni SDP:n Antti Rinteen erityisavustajan Dimitri Qvintuksen. Mutta katsotaan miten hommat tässä etenevät ja lähetyksiä tehdään aina kun eduskuntatyö ne sallii ja suo. Eli tässäkin noudatan periaatettani, että aina työt ensin.

….

Kello 20.43 ja päivä ja eduskuntaviikko valmis. Työntäyteinen ja tulosrikaskin viikko takana. Mukana, että välillä näinkin ja saadaan isompia ja pienempiäkin asioita eteenpäin. Näitä tässä viikonaikana olen täällä blogissanikin jo availlut ja pienempiä ovat olleet mm. Kriha-veteraanien asioiden eteenpäin vääntöä ja myös ammattikouluasioita ja kotimaakunnankin juttuja. Ja myös kotikunnankin asioita ja nyt näyttää jo todella hyvältä, että saisimme piankin Lopelle lääkärivastaanoton. Tätä työtä avittanut myös soten valinnanvapausratkaisujen eteneminen ja hieman muukin. Toivottavasti hyvä uutinen saadaan lopullisesti julki jo pian. ????????

 

Kommentit