Vaalijulistetalkoista se vaalitunnelma vasta alkaa.

Blogi, sunnuntaina 07.10.2012

Niin se vaan on. Kun käteen saadaan tapettiliisteripurkit terästettynä Erikeperillä ja mainostaulupohjat edellisten vaalien kuvilla, niin siitä se vaalitunnelma vasta alkaa. Tänään upeassa auringonpaisteessa ahkeroimme Lopen talkoissa kuntavaalien julisteiden parissa. Erkki Holttinen oli laittanut paikat kuntoon ja hyvät pöydät ja systeemit oli viritetty ulos auringonpaisteeseen niin mikäs siinä oli tehdessä. Nyt julisteet kuivassa ja keskiviikkona sitten telineisiin.

Vaalikahvilamme Lopella myös alkaa olla avajaisia vaille valmis. Jos presidentinvaaleissa meillä oli Suomen pienin Niinistö Cafe ja Suomen suurin Pahvi-Sauli niin nyt sitten on kahvilassakin kokoa. Saimme vanhan ravintolatilan käyttöömme ja nyt se on Hopearuohon Sirpan ja kumppaneiden johdolla puunattu ja kalastettu Kahvila Korvaksi. Tänään kahvila sai vielä pilapiirrosnäyttelyn seinilleen ja huomenna maanantaina ikkunateippaukset Peltovuoren Petteriltä niin sittenhän se onkin jo valmis keskiviikon 10.10.2012 illan avajaisia varten. Siitä sitten vaaleihin astin Lopen kahvila palvelee käytännössä päivittäin tai ainakin iltaisin ja luvassa monenlaista ohjelmaa ja muutakin.

Kannattaa siis ehdottomasti poiketa Lopellakin vaalitunnelmaa haistelemassa ja vaikka sitä hieman täältä mukaankin hakemassa. Lopen ohjelmaa löydätte netistä: www.lopenkokoomus.fi.

….

Hieno päivä takana. Kaunis aurikoinen päivä jatkui aina iltaan ja se kummasti antoi virtaa tähänkin mieheen. Vaaliaskelmerkkejä siis tänäänkin monenmoisia ja monenlaisia eteenkin päin. Erityisesti tässä lämmittää se into ja tarmo millä kokoomuslaiset tekevät kampanjoita ympäri Suomenmaan. Ja hauska miten moni aina soittaa tai laittaa FB-viestiä ja kysyy apua tai neuvoa tai ideoita. Ja aika moni vain koeponnistaa omia loistavia uusia ideoita. Näin se yhteispeli siis toimii.

Huomenna kunnanhallituspäivä jälleen. Toki sitä ennen jo monenlaista. Asialista kh:ssa huomenna mielenkiintoinen kun valitsemme mm. Lopelle uuden sivistystoimenjohtajan, jatkossa siis kasvatus- ja koulutusjohtajan viraltaan. Perjantaina löysimme etsimämme ja toivottavasti huomenna sitten kunnanhallitus vahvistaa ehdotuksemme ja näin asia etenee. Tavoite niin, että uusi pomo pääsisi hommiin mahdollisimman pian jo tämän vuoden puolella. Työsarka on laaja ja moninainen varhaiskasvatuksesta aina lukioon ja ammatilliseen koulutukseen ja kaikkeen siltä väliltä ja vähän ylikin. Mutta nyt löytyi sellainen henkilö joka varmasti ottaa kipparinpaikan innolla ja tarmolla vastaan. Kerron huomenna kh:n jälkeen lisää.

Listalla myös ensi vuoden talousarvio. Pakettia on laitettu kasaan jo pidemmän aikaan ja näyttää ihan hyvältä. Talous on nyt saatu ihan toisenlaisiin uomiin kuin missä se oli vielä muutama vuosi sitten ja tämä tilanne antaa meille lisää päätäntävaltaa ja mahdollisuuksia tehdä valintojakin. Huomenna katsomme budjettia hieman tarkemmin läpi ja tavoite niin, että kokonaisuus on valmis hyvissä ajoin marraskuulla. Ja sen lupaan, että teemmekin.

Aihe joka varmasti tullee puhuttamaan on koulukeskuksemme lähivirkistysmetsän Iso-Korkeen alueen hakkuut. Elokuussa 2010 teimme kunnanhallituksessa minusta arvokkaan periaatepäätöksen ja luovuimme tarkastelemasta aluetta talousmetsänä ja rahan näkökulmasta. Päätimme, että aluetta hoidetaan nimenomaan lähivirkistysmetsänä ja urheilun ja luontojuttujen harrastuspaikkana. Samalla teimme ratkaisun, että tämän arvokkaan alueen hoitotyöt tuodaan aina kunnanhallitukseen erikseen päätettäviksi ja niin siis nytkin. Nyt syyskuussa alueelle nimetty moniammatillinen hoitotyöryhmä teki katselluksen alueella. Toimikunta esittää nyt osalle aluetta kovempaa hakkuuta. Muutamia lohkoja jopa aukkohakkuulle. Metsä on päässyt kasvamaan sellaiseksi, että työryhmän mukaan ” alue käy ilman metsänhoidollisia toimenpiteitä turvattomaksi kulkea puiden kaatumisriskin kasvaessa”. Alue kun kuitenkin on siis lenkki- ja hiihtopolkujen alue ja koulukeskuksen lähimetsä. Nämä kovemmat toimenpiteet tulisivat siis alueella ns. Vanhakoskentien puoleisille metsälohkoille. Toimenpiteet ajoittuisivat vasta vuoteen 2014 eli tässä on vielä hyvää aikaa. Alue on minulle entisenä opettajana ja mm. puulajipuiston ”isänä” enemmän kuin tuttu, mutta nyt täytyy vielä hetki tutkia asiaa. En kauheasti lämpiä aukkohakkuille, mutta tutkitaan. Onneksi tässä ei nyt sillä tavalla asian kanssa kiire.

Sitten listalla myös kovia juttuja elinkeinopolitiikassamme. Uusi Silmänkannon alue alkaa pikkuhiljaa kehittyä ja ottaa askelia eteenpäin seutukuntamme yhtenä keskeisenä uutena työpaikka-alueena. Asiaa viedään nyt eteenpäin mm. suunnitelmien ja kaavoituksen kautta ja toivottavasti pian myös rakentaminen pääsee alueella alkamaan. Tämä on sellainen elinkeinopolitiinen juttu Lopelle, että emme ole tällaista koskaan ennen tehneet. Nyt teemme.

Esillä huomenna myös terveydenhoidon ja sairaanhoidonkin tulevaisuus alueellamme ja merkittävänä avauksena myös alueemme terveydenhoitoyhteistyön lisääminen HUS:n ja ennen muuta Hyvinkään Sairaalan kanssa. Hieman uusia suuntia ja ideoitakin.

Mutta lista huomenna pitkä ja mielenkiintoinen. Se löytyy Lopen kunnan nettisivuilta www.loppi.fi. Mielelläni vastaan kysymyksiin ja otan ideoitakin ja kommentteja vastaan jos ja kun se varmasti jälleen sellaisia herättää.  

 

Kommentit