Lauantai, 06.10.2012

Blogi, lauantaina 06.10.2012

Ilta-Sanomat paljasti tänään, että ”Sosiaalidemokraattien miehittämä osuuskunta Tradeka-yhtymä omistaa osan Suomen Lähikauppa Oy:stä, jonka pääomistaja on veroparatiiseihin liitetty IK Investment Partners -pääomasijoitusyhtiö.”

Asia on hämmentävä, kun SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on jopa vaatinut kunnilta lainkin kannalta kyseenalaisia toimia veroparatiisiyritysten kitkemiseksi pois kuntien palvelutuotannosta.

Asiassahan nimenomaan toimivaltainen olisi itse valtiovarainministeri Jutta Urpilainen jonka pitäisi nyt tehdä esitys hankitalain muuttamiseksi niin, että voisimme sitten aidosti kunnissa valita palveluita tuottamaan paikallisia ja suomalaisia yrityksiä.

Nyt näyttää siltä, että Urpilaisen puheet ovat vain pelkkää vaalien unelmahöttöä kun hän tietää itsekin sen, että hankintalain muuttaminen näin ei ole kovinkaan helppoa jos lainkaan mahdollistakaan.

Mutta nyt pintaan siis putkahti uusi kohu. Edellisestä vaalirahakohusta ei olla vielä edes päästy pois ja oikeudenkäynnit jatkuvat ja uutta kohua pukkaa päälle. Ja kuulemma presidentivaalirahoituksissakin ongelmia. Saa nähdä koska ne tulevat julki.

Mutta kyllä nyt odottaisi SDP:ltä ja sen Tradekan hallinnossa istuvilta kansanedustajilta edes sen verran selkärankaa että Tradeka laitettaisiin ensimmäisenä kuntoon.  Tradekan IK Investment hallinnoi Helsingin Sanoman tiedon mukaan osaa ”rahastoistaan Jerseyn veroparatiisisaaren kautta ja omistaa yhtiön, joka auttaa perustamaan yrityksiä veroparatiiseihin.”

Enpä usko, että asia muuttuu. Vaalipuheet on demarien helppo unohtaa parin viikon päästä. Mutta onneksi äänestäjät eivät tällaista unohda.

Oli myös hyvä, että toinen SDP:n lempilapsi rahoitusmarkkinavero nyt ammuttiin alas.

En ymmärrä miksi toista rikkidirektiiviä haluttiin niin kivaasti Suomeen. Siis toista omaan nilkkaan ampumista. Asiantuntijat ovat yksiselitteisesti todenneet, että rahoitusmarkkinavero olisi vienyt maastamme välittömästi työpaikkoja muihin maihin. Jopa naapurimaa Ruotsi olisi ollut jälleen askeleen houkuttelevampi maa työpaikoille ja yrityksille kuin Suomi.

Minusta oli siis hyvä, että tällaista toimenpidettä ei nyt toteuteta meillä vain ideologisista syistä. Tässä keskustelussa taisi käydä viimeinen toteen se, että me kokoomuksessa emme ole enää vain Työväenpuolue vaan olemme todellakin Ainoa Työväenpuolue. Ei tässä maassa näytä enää kukaan muu työpaikkoja ja suomalaista työtä puolustavan. Ensin keskustan ministerin viime kaudella antoivat rikkidirektiivin mennä läpi sormiensa ja nyt sitten SDP olisi tehnyt seuraavan tuhotyön talouskasvulle ja maamme kilpailukyvylle.

Minusta rahoitusmarkkinaveroa ei tule Suomessa ottaa käyttöön yksipuolisesti eikä edes etujoukossa. Aiheeseen on järkeä palata vasta jos se toteutuu koko EU:ssa tai mieluumminkin maailmanlaajuisena.

Nyt SDP:n ajama rahoitusmarkkinavero olisi nostanut tavallisen työssäkäyvän eläkemaksua kuukaudessa noin 10 eurolla ja tehnyt karua jälkeä maamme kilpailukyvylle ja sitä paikka suomalaisille työpaikoille. Nyt odottaisinkin veroministeri Jutta Urpilaiselta mieluumminkin esityksiä jotka lisäisivät ja kiihdyttäisivät maamme talouskasvua ja toisivat tänne lisää työpaikkoja päinvastaisten toimien sijaan.

Onneksi järki nyt siis voitti ja suomalaiset työpaikat ja maamme talouskasvu tämän väännön.

Lauantai on kaunis päivä täällä Hämeessä. Monenlaista kampanjatapahtumaa tänään ympäri Hämeen. Päijät-Hämeeseen suuntaa tänään myös kuntaministerimme Henna Virkkunen. Kokoomus kuuntelee…

Yksi kampanjapäivä takana. Mukava pöhinä alkaa olla kaikkialla ja väki etsii todenteolla itselleen kuntavaaliehdokkaita. Tänäänkin oli hauska huomata miten moni piipahti Riihimäen Kahvila Korvaan tapaamaan minua ja useampi kyseli vinkkiä, että kun ”eduskuntavaaleissa äänestin sinua niin ketäs nyt Riihimäellä kannattaisi äänestää kun sinua ei täällä voi?” No muutamalla kysymyksellä selvisi millaista ehdokasta he etsivät ja kaikille löytyi Riihimäen Kokoomuksen ehdokaslistalta sopiva ehdokas. Yksi päätyi yhteen ja toinen toiseen. Ei nyt paljasteta, mutta kerrotaan, että monelle tänäänkin varmistui ääniä kahvilalla ja muuallakin kierrellessä.

Riihimäellä on hieno huomata, että ehdokkaat ovat nyt todenteolla ja innolla mukana tekemässä kampanjaa. Kahvila Korvalla oli monta touhuissa mukana ja myös muualla kaupungilla kampanjoimassa. Se on merkki siitä, että vaalivoittoa pukkaa. No tehdään työ nyt hyvin ja katsotaan sitten mitä pukkaa. Täysillä eteenpäin.

Kuntaministerimme Henna Virkkunen kampanjoi myös tänään täällä Hämeessä. Voisi sanoa, että melkei kaikissa kunnissa ja kaupungeissa tänäänkin Kokoomus kuunteli ja se yksi merkki siitä, että puolueissa on eroja. Ja tärkeää on myös se, että vaalikentillä ja kahviloissa osaa olla myös hiljaa 🙂 Silloin muuten kuulee paremmin.

Kiitokset kaikille tästä kampanjapäivästä. Huomenna jatkamme.

Kommentit