Nyt toimia valtiovarainministeri Jutta Urpilainen.

Blogi, perjantaina 05.10.2012

Eilinen eduskunnan kyselytunti ei antanut vastauksia vaan vain lisäsi kysymyksiä. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on määrännyt puolueensa valtuutetut nyt toimimaan niin että ”veroparatiisiyhtiöt jätetään ulos kuntien kilpailutuksista. Aihe on nostettu SDP:n vaalikärjeksi. Ja Urpilainen on patistanut kuntia toimimaan näin. Mutta ei kunnissa arvon ministeri voi toimia määräämällä tavalla – se on lain vastaista.

Kuitenkin heti Urpilaisen avauksen ampui laintasolla alas saman puolueen työministeri Lauri Ihalainen. Ihalainen totesi, että tavoite vaatii lain muuttamista. Ja Ihalainen vielä totesi, että kansallisen hankintalain muuttaminen Jutta Urpilaisen vaatimalla tavalla olisi ristiriidassa EUn julkisia hankintoja koskevan oikeuden kanssa.

Eli kyllä tässä nyt oikeasti valtiovarainministeri Jutta Urpilainen teiltä odotetaan esityksiä eduskuntaan. Kuntia tästä on turha syyttää. Olen varma, että monessa asiassa kunnissa palveluita ostettaisiin mieluusti paikallisilta yrittäjiltä ja ostettaisiin lähellä tehtyjä tuotteita jne. Kunhan vain laki sen sallisi kilpailutuksissakin.

Toisaalta Urpilainen ei ole kertonut sitä mikä hänelle on veroparatiisi?

Olen sitä mieltä, että oikeita veroparatiiseja vastaan pitää toimia. Ja nyt odotankin verolaista vastaavalta valtiovarainministeri Jutta Urpilaiselta esitystä siitä, että voimme kunnissa näin toimia vaikkapa terveyspalveluiden kilpailutuksissa. Urpilaisen tulee olla sanojensa mittainen ja tuoda nyt esitys eduskuntaan. Tekoja – ei nyt pelkkää vaalipuhetta arvon ministeri.

Kunnissa meidän on pakko noudattaa kuitenkin lakia siihen asti kunnes Urpilainen on sitä valmis pelkän puheen lisäksi muttamaan. Ja toiseksi täytyy toivoa, että nyt Urpilainen ja Ihalainen tekevät kaikkensa myös EU-pöydissä ja kansainväliselläkin tasolla.

Tekoja, ministeri Urpilainen.

Eilen illalla mukava vierailu kuntaministerillä. Hyvää keskustelua nelikkomme kanssa tulevasta ja menneistäkin. Tällaiset taustakeskustelut ja sondeeraamiset ovat tärkeitä.

Mutta nyt jo aikainen aamu ja eduskunnassa työt odottavat. Lyhyt eduskuntapäivä kuitenkin tänään luvassa, mutta mahtuu siihenkin useampikin kokous. Iltapäivällä sitten Riihimäen kautta Lopelle ja kotikunnassa haastattelemme lisää hakijoita sivistystoimenjohtajan virkaamme. Toivottavasti löydämme hyvän ja osaavan. Uskoisin niin.

….

Kello 21.34 ja juuri Nelosen Vain elämää päättyi. Kulttuurikummini Jare Tiihonen alias Cheek eilen ja jo aiemminkin kun nähtiin hehkutteli ohjelmaa ja täytyy sanoa, että ylitti kyllä nekin odotukset. Huikean upea formaatti Neloselta ja se tunnelma oikeasti tuli olohuoneeseen sieltä ruudusta. Jonne, Katri-Helena, Neumann, Erin ja Cheek vetävät Jari Sillanpään hittejä. Mitä muuta siitä voisi tulla. Ilotulitus.

Odotan jo ensi viikon jaksoa kun samat taiteilijat taas tulkitsevat jonkun muun hittejä. Ja odotan kyllä sitä levyäkin tästä ohjelmasta ja näistä sovituksista ja vedoista.

Kannattaa siis katsoa ensi perjantaina jälleen kello 20.00 Neloselta Vain Elämää.

Työpäivä ja eduskuntaviikko näin päätökseen. Ympäristövaliokunnassa jatkoimme budjetin käsittelyä ja ulkoasiainvaliokunnassa sitten myös hyvä ja laaja kuuleminen päivän kokouksessa ennen täysistuntoa. Mutta lyhyt perjantai ja sitten Lopelle vetämään kasvatus- ja koulutusjohtajan valintahaastatteluja. Tänään jatkoimme haastatteluja kahdella haastateltavalla ja nyt löysimme. Maanantaina tarkoitus kunnanhallituksen kokouksessa tehdä valinta ja uusi johtaja aloittaisi toivottavasti jo tämän vuoden puolella ja sitten virassa virallisesti helmikuun alusta. Mutta nyt todellakin hyvä fiilis. Jatkoaika ja paikan uudelleen auki laittaminen tuotti odotetun tuloksen. Näin ne palasevat vaan loksahtavat kohdalleen.

Mutta nyt työviikko päätökseen. Huomenna jatketaan kohti kuntavaaleja. Kiitokset kommenteista liittyen tuohon Lopen uuteen lehteen Loppilaiseen. Lehti on nyt saatu painosta ja julkaistaan tulevana keskiviikkona 10.10.2012 kun avaamme samaan aikaan Lopelle myös Kahvila Korvan. Hieman uutta tänne Lopellekin.

Huomisiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit