Koulukiusaaminen on rikos. Tänään eduskunnan istunnossa lakialoitteeni!

Blogi, torstaina 04.10.2012

Tänään eduskunnan istunnossa käsittelyssä lakialoitteeni koulukiusaamisen kriminalisoimiseksi. Asia on ns. lähetekeskustelussa istunnossa kyselytunnin jälkeen joskus viiden ja kuuden välissä illalla. Jos aihe kiinnostaa ja huolettaa niin katsokaapa eduskunnan istunnon verkkolähestystä silloin nettisivuilta. Tässä linkki tuohon verkkolähetykseen: Eduskunta tv. Jos ei aukea tuota kautta niin menkääpä eduskunnan kotisivujen kautta. 

Palaan tähän aiheeseen päivällä, kun lakiesityksen esittelypuheenvuoroni kirjoitan valmiiksi. Mutta lyhyesti idea on se, että viestin pitää olla selvä – koulukiusaaminen on rikos ja sitä ei saa katsoa kukaan eikä missään läpi sormien.

….

Aikainen herätys. Upea ruska täällä Lopella. Harmi, että viime viikonloppuna yön sateet hieman karkottivat Poronpolun väkeä. Viime vuonna kun meitä oli mukana yli 2600 niin nyt reitille oli uskaltautunut ”vain” 1600. Mutta sää lopulta suosi heitäkin ja upea Lopen luonto näytti parhaita puoliaan. Poronpolku on tapahtuma joka kannattaa laittaa muistiin ensi syksyksi. On tapahtuma mikä pitää kyllä ihan itse kokea.

Mutta nyt minä koen kaunista maisemaa autonikkunasta. Eduskunnassa ympäristövaliokunta odottaa. Aloitetaan sillä tämä ruskapäivä.

Kello 18.16 ja juuri tunnin keskustelu lakialoitteestani päätökseen. Koulukiusaamisaihe siis puhutti ja olin erittäin tytyyväinen, että aloite sai käytännössä kaikkien tuen keskustelussa. Koulukiusaamiseen pitää puuttua tottakai ensin kaikilla pehmeillä keinoilla, mutta viimekädessä on hyvä olla käytössä myös tämä tie. On tässä maassa moni paljon paljon vähäpätöisempikin asia rikoslaissa kriminalisoitu. Ja koulukiusaaminen ei ole vähääkään vähäpätöinen vaan mitä suurimmassa määrin vakava ja vakavasti otettava asia.

Keskusteluun ja mm. esittelypuheenvuorooni voitte tutustua varmasti viimeistään huomenissa tuolta Eduskuntatyö-sivun kautta. Mielelläni otan kommentteja ja palautettakin asiasta vastaan.

Nyt vielä kuntaministerin tapaamiseen Petteri Orpon ja Sampsa Katajan. Takarivin nelikko jälleen yhdessä.

 

Kommentit