Maanantai, 08.10.2012

Blogi, maanantaina 08.10.2012

Loppi-päivää. Tänään siis jälleen maakunta- ja kotikuntapäivä. Aikalailla tehokkaasti nämä maanantait täyttyy Hämeen, Riihimäen seutukunnan ja Lopen asioista. Tänäänkin kalenterissa paljon kaikenlaista elinkeinopolitiikasta kunnanhallitukseen ja puheenjohtajistosta lupa-asioihin.

Eilen illalla jo hieman kävin läpi täällä blogissani tämän päivän kunnanhallituksen listaa. Siellä siis muutamia ajankohtaisia asioita listalta ja Lopen arjesta ja tulevaisuudesta. Näyttää erittäin hyvältä nämä tunnusmerkit nyt täällä ja kun päällä myös hyvä yhteinen ilmapiiri ja tahtotila Lopen kehittämiseksi niin mikäs tässä on kunnanhallituksen puheenjohtajana olla.

Mutta nyt Riihimäelle. Metsästyskausi alkanut ja uusi lupa haettava ja nyt sen pidemmän kaavan kautta. Halusin ehdottomasti kokeilla nyt miten tuo haastattelu ja muu paperirumba aseenkantolupien kanssa etenee ja pidän teidät ajan tasalla. Tänään vasta ensimmäiset paperit sisään, mutta sitten jonkun ajan kuluttua haastattelut ja testaukset. Saa nähdä saanko millaiset paperit komisarion testeistä 🙂

Kello 21.04 ja jo pari tuntia kotona. Kunnanhallitus tänäänkin parissa tunnissa läpi ja siitä toinen tunti käytettiin kuntamme ensi vuoden budjetin painotusten läpikäymiseen ja hieman muuhunkin tulevaisuuskeskusteluun. Sitten toinen tunti lista-asioita läpi. Ilman äänestyksiä hyvän keskustelun kautta tänäänkin kaikki asiat eteenpäin ja saimme myös uuden kasvatus- ja koulutusjohtajan.

Mutta mikä upeinta ensi vuoden talousarvion laadinta sujuu erinomaisen hyvissä tunnelmissa. Olemme tekemässä reilusti suunniteltua parempaa budjettia talouden näkökulmasta ja samaan aikaan myös pystymme lisäämään panostuksia niin päivähoitoon kuin vanhustenhoivaankin. Palaan näihin myöhemmin tarkemmin kun seuraavassa kokouksessa toivottavasti paketti meiltä valmiiksi. Mutta hyvältä näyttää ja tehty työ tuottaa nyt hedelmää.

Samaan aikaan pystymme vielä investoimaankin merkittävästi. Tänä syksynä vielä aloitamme uuden asuntoalueen rakentamisen kirkonkylään. Vanhakosken omakotialueelle tulee kymmeniä upeita tontteja todella kauniiseen eteläiseen rinnemaisemaan. Alueelle päässee rakentamaan heti keväällä. Samaan aikaan nyt laitamme vielä liikkeelle uuden esiopetustalon rakentamisen ensin kirkonkylään ja sittent tuleviksi vuosiksi merkitsimme vastaavat satsaukset Launosiin ja Läyliäisiin. Kummassakin myös koulujen yhteyteen. Ja ei ihan pieni juttu ole nyt liikkeelle saatava Silmänkannon työpaikka-aluekaan. Sen suunnittelu nyt liikkeelle ja meiltä hankkeen ryhmään mukaan Jarmo Laukkanen. Tavoite niin että ensi vuonna alueen suunnitelmat ja kaavoitus saadaan kuntoon ja sitten seuraavina vuosina heti myynti ja rakentaminenkin. Alueesta tulee varmasti erittäin vetovoimainen paikka kantatie 54:n varressa muutaman minuutin päässä Kolmostiestä. Voisi sanoa, että parhaassa risteyspaikassa mitä Etelä-Suomi voi tarjota.

Mutta huomenna sitten taas paluun valtakunnan politiikkaan. Maakuntapäivä näin päätökseen ja huomenna sitten jatkamme Helsingissä. Illalla huomenna muuten hieman erikoisempi korvajuttu. Enpäs paljasta vielä enempää.

 

Kommentit