Korva.

Blogi, tiistaina 09.10.2012

Niinpä. Tämän päivän sana oli korva. Ja kun osaamme olla myös hiljaa niin silloin kuulee paremmin. Ja onhan vanha sanontakin järkeillyt, että miksi tai siksi juuri ihmisellä on kaksi korvaa, mutta vain yksi suu, että osaisimme kuunnella enemmän.

Tänään pääsin mukaan keramiikkataiteilija Sami Rinteen kutsuprokkikseen. Hän on kutsunut mukaan tekemään keramiikkakahvikuppeja erilaisia ihmisiä ja tänään oli minun vuoroni tehdä oma kahvikupin korva. Ja korvahan siitä tuli itse sanan varsinaisessa merkityksessä. Kolme tuntia sain tehdä työtä Samin opissa hänen ateljeessaan ja nyt korva on valokuvattu ja itse muokattu sitte malliksi ja pian kahvikupiksi. Ensi vuoden puolella sitten kuuden kupin sarja viimeistellään ja se tulee osaksi suurempaa näytelyä. Sen jälkeen kupit tulevat myyntiin ja tänään lupasin oman osuuteni hyväntekeväisyyteen ja kohteeksi valitsin Tukikummit ry:n arvokkaan työn.

Mutta oli aivan mahtava saada olla Samin opissa. Vanhaa perinteikästä käsityötä ja korkeaa suomalaista osaamista Sami edustaa ja oli hieno saada pieni hetki nauttia siitä ja hieman oppiakin. Ja en kuulemma aivan huono edes ollut.

Kiitos Samille ja Sami Rinne Desingnille.

Suosittelen vielä kurkkaamaan Samin yrityksen sivut. Aivan mahtavia juttuja vaikkapa lahjaksi tai kodin arjen parhaisiin hetkiin. Tässä linkki: Sami Rinne Desing.

Näytän aikanaan kun kuppini sitten valmistuvat ja järjestän niin, että pääsette niitä myös ostamaankin jos haluatte. Toivottavasti.

… 

Kello 21.49 ja juuri lehdistötapaamisesta kotiin. Illalla siis vielä korvaprojektin jälkeen tapaamaan hieman median väkeä pressitilaisuuteemme ja nyt onneksi jo kotosalla. Pitkäksi venyi se tämäkin päivä, mutta tuo korvajuttu Sami Rinteen ateljeessa kyllä hyvin nollasi ajatukset ja antoi hienon hetken vain olla keskittyä omaan tekemiseen.

Ulkoasiainvaliokunnassa tänään erittäin mielenkiintoinen kuuleminen Libyan asevarastojen nykytilanteesta ja siitä miten aseet ovat joutuneet moni paikoin vääriin käsiin. Toivottavasti tilanne Afrikassa saadaan pian hallintaan. Mutta täytyy se todeta, että paikka UAV:n pöydässä ”näin nuorelle” kansanedustajalle on kyllä aikamoinen oppimisen paikka ja kunniakin. On hienoa saada olla tällaisessa ryhmässä mukana ja saada tällainen tietomäärä maamme ulkopolitiikasta aina tuoreeltaan ja päästä myös sitä osaltaan UAV:n kautta linjaamaankin. 

Lasimuseo tulee säilyttää.

Yksi huolen aiheemme Hämeessä on nyt Valtakunnallisen Suomen Lasimuseon kohtalo. Tiedän, että joku nyt toteaa, että eikös teillä ole suurempia asioita murheenanne. On todellakin, mutta tässä duunissa pitää hoitaa erilaisia asioita ja Suomen Lasimuseon tulevaisuus on yksi sellainen. Ja minusta vielä tärkeäkin.

Opetus- ja kulttuuriministeriön selvitysmies esittää nimittäin Riihimäellä sijaitsevan Suomen Lasimuisen valtakunnallisen erikoismuseostatuksen poistamista. Ja osa näyttelytoiminnasta jopa vietäisiin Helsingin muotoilun erikoismuseoon, Desing-museolle. En oikein ymmärrä tätä suuntausta. Lasimuseolla on ainutlaatuinen kokoelma lasinhistoriasta ja loistavat tilat ja paikat Riihimäellä. Ja kyllä jotain tällaista saisi olla muuallakin kuin vain kehä III:sen sisäpuolella. 

Olen siis ehdottomasti sitä mieltä, että Suomen Lasimuseon toiminta tulee turvata ja sen asema valtakunnallisena erikoismuseona tulee säilyttää.

Ymmärtääkseni museotoiminta kuuluu kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen (vas) vastuualueelle ja kun tiedän, että Arhinmäellä hyvät yhteydet Riihimäelle niin hän varmasti tulee museon pelastamaan. Vastakkain siis nyt Arhinmäen kotikaupungin Helsingin Desing-museo ja täällä Hämeessä Riihimäellä toimiva Lasimuseo. Vai olisiko kuitenkin niin, että kummallekin olisi oma paikkansa nykyiseen tapaan tässä maassa. Minusta on.

Tänään otimmekin aiheeseen kantaa myös Hämeen kansanedustajien yhteisellä kannanotolla Aino-Kaisa Pekosen (vas) johdolla. Itseasiassa me esitämme, että lasiosaaminen ja ennen muuta juuri lasin kokoelmavastuu keskitettäisiin Riihimäelle. Itseasiassa Lasimuseo on koko Hämeessä ainoa valtakunnallisen aseman omaava erikoismuseo.

No, nyt teemme kaikkemme, että Opetus- ja kulttuuriministeriö ja ministeri Paavo Arhinmäki pelastaa Riihimäen Lasimuseon. Asiasta tarkoitus saada ratkaisu vielä tämän vuoden aikana.

…..

Huomenna sitten jatkamme aamusta valiokunnissa budjettikuulemisia. Sitten illalla avaamme Lopelle Kahvila Korvan ja vaalikampanja saadaan kotikunnassanikin liikkeelle. Mielenkiintoiset vaalit tulossa niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Erittäin mielenkiintoiset.

Kommentit