Onnea Loppi.

Blogi, keskiviikkona 10.10.2012

Tänään keskiviikkona 10.10. avataan Kahvila Korva Loppi klo 18.00. Lopen kuntakahvila tänään avoinna kirkonkylällä linja-autoaseman talossa aina kello 20.00 asti ja ohjelmassa musiikkia ja tanssia ja totta kai korvapuusteja ja kahvia. Tervetuloa mukaan! 

….

Aikainen herätys ja vettä sataa. Surkea tilanne maanviljelijöillekin. Eikä kai enää mitään tehtävissä. Eilenkin sain muutaman viestin, että mennyttä on kaikki mitä pelloissa vielä oli. Puimaan ei pelloille ole päässyt ja myös perunaa ja muuta jäänee paljon peltoihin. On arvioitu, että ainakin kymmenesosa täällä Hämeessäkin sadosta jää peltoon ja paikoitellen enemmänkin.

Ongelmia on ollut monta. Jos sään suhteen pellolle olisi päässyt niin usein maa on ollut niin märkää, että koneet ovat jääneet kiinni. Ja jos jotain on pellosta pois saatu, niin kuivauskustannukset ovat olleet todella korkeat. Kuivatusta on vaatinut viljat jopa tuplamäärän normaaliin syksyyn verrattuna. Kustannukset ovatkin nousseet jopa kolminkertaisiksi.

Tilanne on katastrofaalinen.

Surullisena olen seurannut muutamien vasemmistopuolueiden intoa heikentää omilla toimin maamme kilpailukykyä. En millään pysty ymmärtämään miksi meidän kannattaisi itse tehdä virheliikkeitä enää rikkidirektiivin lisäksi lisää, kun senkin virheen kanssa on täydet käsissä. Nyt siis tarvitaan toimia, että sen virheen vaikutukset voidaan minimoida ja enää lisää virheitä ei kannata tehdä.

Eilen saimme tiedon, että rahoitusmarkkinaveroa ryhdytään valmistelemaan Euroopassa yhdentoista maan voimin. Asia siis etenee ilman meitäkin ja voimme hyvin katsoa mitä on tarjolla ja tehdä ratkaisumme sen jälkeen. Ei missään nimessä kannata tähän rahoitusmarkkinaveroon lähteä mukaan ensimmäisenä vaan vasta jos siitä tulee käytännössä koko Euroopan kattava ja mielellään jopa laajempikin.

Ja aivan ratkaisevaa minusta mukaanlähtemisessämme on se mitä Ruotsi tekee. Nyt näyttää siltä, että Ruotsi ei veroon mukaan lähde ja olisi kohtalokasta suomalaisille työpaikoille ja tehtaille jos me olisimme mukana ja Ruotsi ei. Kilpailukykymme heikkenisi merkittävällä tavalla naapurimaahan verrattuna ja virta kävisi sinne.

Mukaan rahoitusmarkkinaveron valmisteluun on nyt lähdössö mukaan Ranska, Saksa, Belgia, Itävalta, Kreikka, Italia, Espanja, Portugali, Viro, Slovenia ja Slovakia. Ja sen jälkeen EU-komissiolta tullee asiasta esitys ja siihen pääsemme sitten ottamaan kantaa ja tekemään ratkaisumme vain ja ainoastaan itsekkäistä suomalaisista lähtökohdista. Nyt katsotaan kenelle Suomessakin suomalaiset työpaikat ja suomalaiset tehtaat ja työntekeminen täällä on tärkeää ja arvokasta. Tämä on arvovalinta jos olemme mukana vaikka suurin osa Euroopasta ei olisikaan ja sitä itse en kannata.

Itse toivon, että asia etenisi niin, että rahoitusmarkkinaveroa valmisteltaisiin niin että mukaan saataisiin kaikki EU-maat ja kaikki G20-maat. Silloin se olisi varmasti toimiva.

Ja jos nyt vero otettaisiin käyttöön vain muutamien maiden kanssa niin kuin Suomessakin vasemmistopuolueet ajavat niin lasku oli kovassa. Työpaikoille ja tehtaille ja maamme kilpailukyvylle. Sanotaan siis rohkeasti ei kun kannattaa sanoa ei.

Ja kova lasku olisi suomalaisille työntekijöillekin. Eläkemaksut nousisivat kuukausitasolla noin 10 euroa per työntekijä. En tiedä olisiko siinäkään tässä tilanteessa mitään järkeä.

Sanotaankin, että järki käteen ja voimavarat siihen, että maamme kilpailukyky paranee ja Suomeen saadaan lisää työpaikkoja ja lisää teollisuutta. 

Järki käteen.

Sadetta. Mutta pakko lähteä töitä kohden.

Töissä tänään vauhdikas päivä ja kokouksia toisensa perään. Mutta vauhdikas ja hieno oli myös ilta. Avasimme tänään Lopelle Kahvila Korvan. Se on laatuaan ensimmäinen kuntakahvila Lopella ja ainakin avajaisilta oli vilkas. Innostuimme aiheesta presidentivaalien Niinistö Cafen innoittamana.  Nyt kivaa pientä paikkaa ei ollut tyhjänä, mutta saimme sitten hieman isomman kivan paikan itsellemme. Vanha ravintola, muutama sataneliötä, oli tyhjillään parhaalla paikalla ja siihenhän naiset sitten loihtivat Sirpa Hopearuohon johdolla Lopen kuntavaalien kahvilan.

Tänään kahvila oli sitten viimeistä penkkiä myöten täynnä kun avajaisia vietimme ja hauskaa puheensorinaa ja pörinää joka puolella. Näyttää siltä, että ainakin täällä Lopella vaali-into alkaa pikku hiljaa nousta. Ohjelmassa tänään korvapuustikahvien kanssa tanssia ja lauluakin. Riihimäkeläinen Derya Özgün esitti upean salsan ja Timotein laulajat toivat jo lähes tavan mukaan laulutervehdyksen tilaisuuteemme. Ja pienenä yllätyksenä sitten itsekin jouduin tai pääsin solistin hommiin. Joskus 80-luvun puolivälissä lauloin Temppeliaukion kirkossa On suuri sun rantas autius -laulun soolon ja tänään pääsin sitten verestelemään vanhoja muistoja timoteiläisten kanssa. Jännitti.

Pari tuntia oli Lopen Kahvila Korva tänään avoinna ja tästä sitten vaaleihin asti muistaakseni yhtä päivää lukuunottamatta kahvilamme auki joka päivä tai ilta. Kahvilan ohjelmassa myös omaa senioritilaisuutta ja nuortenkin iltaa ja monenlaista muutakin. Kannattaa seurata Lopen Kokoomuksen kotisivujen kalenteria www.lopenkokoomus.fi.

Tänään myös julkaisimme uuden lehden ensimmäisen numeron eli Loppilainen. Se on tässä Loppilainen pdf-versiona ja täysjakelussa Lopella sitten joka kotiin ensi viikon keskiviikkona. Hieman siis uutta tälläkin rintamalla. 

Mutta kiitos kaikille ehdokkaillemme mukanaolosta ja ennen muuta kaikille teille jotka tulitte kahville ja tapaamaan ehdokkaitamme avajaisiin. Tästä on mukava jatkaa eteenpäin. Loistava yhteishenki joukkueellamme ja hymyä ja tekemisen riemua. Sitä kuntapäätöksenteko kaipaakin.

 

 

 

 

 

Kommentit