Uusi Vuosipinssi Loppijärven hyväksi – Rakkaudesta Loppijärveen

Uutiset, maanantaina 20.05.2013

Kaksivuotisen keräyskampanjan päätyttyä I love Loppijärvi –kampanja jatkuu tulevana kesänä uuden Vuosipinssin –turvin. Varsinaisessa haastekeräyksessä pidetään kahden vuoden jälkeen tauko, mutta rahaa Loppijärven hoito- ja kunnostustöihin kerätään Loppijärvi-tuotemyynnillä. Kaikkia Loppijärvi-tuotteita voi ostaa Lopen Kuntalan Kesäkahvilasta ja pinssejä myös Erälopeasta ja V. Leinolta.

– Keräyslupa saadaan aina kahdeksi vuodeksi. Nyt pidämme haastekeräyksessä ja puhtaassa rahankeräyksessä välivuoden, mutta tuomme myyntiin erilaisia tuotteita joilla rahaa Loppijärven hoito- ja kunnostustöihin saadaan, kertoivat kampanjan puuhamiehinä jatkavat Jarmo Laukkanen ja Timo Heinonen.

Aiempina vuosina I love Loppijärvi keräyksellä on rahoitettu mm. Lopenkylän Osakaskunnan EU-hankkeen niittoja ja tänä keväänä keräystuottoja käytettiin myös suuren Kyyniönlahden kosteikon rakentamiseen. Kahden aiemman vuoden jäljellä oleva keräystuotto on varattu järven sisäisen kuormituksen ja pohjasedimenttien tutkimiseen. Tänä kesänä ei järvelle ole suunniteltu laajempia niittoja.

– On tärkeää, että järven hoito- ja kunnostyöt päättävät ja tekevät ammattilaiset. Meidän tehtävä ja voisi sanoa, että meidän kaikkien yhteinen tehtävä on sitten saada rahaa kasaa näihin töihin. Nyt tärkeimpänä työtä järvemme eteen pitkään tehneet ovat pitäneet järven sisäisen kuormituksen tutkimista, totesi Timo Heinonen ja kertoi, että myös uusien kosteikkojen ja ojien laskeutusaltaiden tekemiseen tarvitaan rahaa.

Uusimmassa Loppijärvi-pinssissä on tekstinä pronssilaatalle kohokirjoitettu Rakkaudesta Loppijärveen. Myös vuosien 2011 ja 2012 keräilypinssejä on vielä saatavana. Pinssien hinta on 25 euroa kappale. Lisäksi Kuntalan Kesäkahvilasta on saatavana myös Loppijärvi-t-paitoja ja uusia tuotteita on tarkoitus saada myyntiin vielä alkavan kesän aikana.

I love Loppijärvi –kampanjan puuhamiehinä Laukkasen ja Heinosen lisäksi hääräävät Juha Leppänen, Juha Majasalmi ja Petteri Peltovuori. Puuhamiehet painottavat, että he eivät tee ratkaisuja siitä mitä hoito- ja kunnostustöitä Loppijärvellä tehdään vaan ratkaisun tekevät mm. osakaskuntien, kalastuskuntien ja Loppijärven Ystävien ammattilaiset.

– Me emme tiedä niin paljon järvenhoidosta, että lähtisimme sanomaan pitääkö niittää vai hoitokalastaa vai tehdä kosteikkoja vai mitä. Mutta sen me tiedämme, että rahaa hoito- ja kunnostyöt tarvitsevat ja me haluamme olla tässä työssä tällä tavalla mukana.

Kommentit