Heinonen ja Wallinheimo: ”Loton näyttävät jatkossakin koko kansalle”

Uutiset, torstaina 16.05.2013

Kokoomuksen kansanedustajat Timo Heinonen ja Sinuhe Wallinheimo näkevät tärkeäksi, että Veikkauksen Lotto-arvonnat näkyvät jatkossakin ilmaiseksi koko Suomessa. Kansanedustajien mielestä ratkaisu on löydettävissä Veikkauksen toimesta ja tuotanto voisi olla kaikkien kanavien hyödynnettävissä.

– Lotto pitää turvata! Se on suomalaisten yhteinen suosikki monen vuosikymmenen ajalta. Ja sen lisäksi Lotto tuottaa hyviin tarkoituksiin. Esimerkiksi suomalainen urheilu ja kulttuuria rahoitetaan pitkälti veikkausvoittovaroin mm. Loton tuotoista. Kyllä meillä pitää olla sellaiset säännökset, että hyviä tarkoituksia voi tukea, toteavat Timo Heinonen ja Sinuhe Wallinheimo.

Heidän esityksessä Lotto tulisi vapaasti kaikille kanaville. Kokoomuksen kansanedustajien mielestä Lotto voisi olla jatkossa siis muillakin kanavilla kuin Ylellä, mutta arvontojen täytyisi näkyä ilmaiseksi kaikille suomalaisille. Lotto-arvonnan tv-tuotanto voitaisiin ostaa avoimen kilpailutuksen kautta joltain tuotantoyhtiöltä joka täyttää mm. turvavaatimukset ja tietyt tasovaatimukset.

– Suomessa pitää rohkaista eikä kieltää hyvien asioiden edistämistä.
Veikkaus on valtionyhtiö, johon suomalaiset luottavat. Ei ole perusteltua rinnastaa Veikkauksen pelejä mihin tahansa kaupalliseen toimintaan. Veikkaus ei tavoittele voittoa, vaan antaa kaikki tuotot hyviin tarkoituksiin: urheilulle, tieteelle, taiteelle ja nuorisotyölle.

– Kyllä Lotto pärjää! Lottolähetyksen uudistaminen voi olla myös mahdollisuus urheilulle ja muille edunsaajille.

Kommentit