Kokoomuksen kansanedustajat tutustuivat Atrian tehtaaseen: ”On hienoa, että Atria näyttää esimerkkiä ruuan alkuperämerkinnöissä”

Uutiset, torstaina 16.05.2013

Kokoomuksen kansanedustajat Timo Heinonen, Janne Sankelo ja Arto Satonen sekä ministeri Paula Risikko tutustuivat Atrian Nurmon teurastamoon ja tehtaaseen. Kokoomuksen ympäristövaliokunnan ja maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenet olivat tyytyväisiä päivän antiin ja keskusteluihin. Atrian alueella Nurmossa toimii sekä sika- ja siipikarjateurastamo että jatkojalostus valmiiksi tuotteiksi. Kansanedustajat pääsivätkin päivän aikana tutustumaan mm. sikateurastamoon ja lihankäsittelyyn.

– Oli hienoa päästä tutustumaan suomalaiseen ruoantuotantoon myös tästä näkökulmasta. Keskusteluissa nousi vahvasti esiin ruoan alkuperämerkinnät, hinnanmuodostuminen ja suomalaisen ruoan tulevaisuus kokonaisuudessaan. Näitä asioita pidämme varmaan tahoillamme esillä, ja ministeri Risikon kautta viestiä kulkee myös hallitukselle, kertoo Heinonen.

Päivän vierailun ja keskusteluiden aikana Heinonen nosti esiin myös toiveen Atrian jatkamisesta työtä alkuperämerkintöjen edelläkävijänä siten, että myös muiden raaka-aineiden kuin lihan alkuperämaa näkyisi pakkauksessa. Yrityksen tekemän valinnan kautta kaikki Atria- tuotemerkin alla myytävien tuotteiden liha on suomalaista.

– Suomalainen ruuantuotanto on tiukoilla niin maatiloilla kuin valmistuksessakin, mutta itse uskon, että päivä päivältä suomalainen puhdas ruoka on yhä useamman suomalaisen huulilla. Käänne on tapahtunut, toteaa Heinonen.

Kommentit