Kansanedustaja Timo Heinonen vaatii hallitukselta lisätoimia nuorisotakuun toteuttamiseksi: ”Nuorille annettu lupaus on pidettävä”

Uutiset, keskiviikkona 15.05.2013

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok) vaatii hallitukselta lisää täsmätoimia nuorisotakuun toteuttamiseksi. Nykyhallituksen yksi tärkeimmistä lupauksista on Heinosen mukaan nuorille annettu lupaus siitä, että kaikille taataan opiskelupaikka, työharjoittelupaikka tai työpaikka.

Nuorisotyöttömyys on tilastojen mukaan kasvanut vuodessa lähes 17 prosenttiyksikköä ja erityisen vaikeaa on nuorten, vastavalmistuneiden korkeakoulutettujen työllistyminen. Tilanne on paha myös Euroopan laajuisesti, jossa nuorisotyöttömyys on peräti 24 prosenttia. Myös nuoria on jäänyt ilman opiskelupaikkaa. Heinonen vaatiikin nuorisotakuun vastuuministereiltä työministeri Lauri Ihalaiselta (sd) ja opetusministeri Jukka Gustafssonilta (sd) sekä kulttuuriministeri Paavo Arhinmäeltä (vas) lisätoimia takuun pitämiseksi.

– Nuorisotakuu on ennen kaikkea lupaus nuorille siitä, että yhtäkään ei jätetä. Lupaus on annettu ja se on pystyttävä lunastamaan. Kolmelta ministeriltä pitää nyt löytyä lisää työkaluja ja voimavaroja asian korjaamiseksi. Eduskuntaan pitää tuoda mahdollisimman pian lisätoimenpidepaketti nuoriso- ja koulutustakuun lunastamiseksi, toteaa Heinonen.

Heinosen mukaan myös toisen asteen koulutuspaikkojen aloituspaikkamääriä tulee vielä tarkastella uudelleen juuri koulutustakuun näkökulmasta. Heinosen mukaan alueellisesti pitää varmistaa se, että jokaiselle nuorelle löytyy jatko-opiskelupaikka ensi syksyksi.

Kommentit