Uusi rallikausi käyntiin – Kaloppiralli vei rallin takaisin vanhalle 50-luvun rallitielle

Blogi, lauantaina 12.01.2019

Tämä päivä meni rallin parissa. Niin kuin te blogini lukijat ja minut muutenkin tuntevat tiedätte, että minulla on kaksi intohimoa joista molempiin liitty hevosvoimat. Eli ratsastus ja moottoriurheilu. Niiden pariin mene aina kun vain voin ja usein tuntuu, että intoa on enemmän kuin nyt mahdollisuuksia.

Rallin parissa olen tänäkin vuonna luvannut selostaa niin muutamia SM-ralleja kuin perinteen mukaan myös Suomen MM-rallinkin. Mutta aina on mukava myös päästä ns. penkalle ja totta se onkin, että ralli on ralliauton jälkeen toiseksi kivointa penkalla.

Tänään pääsimme aikalailla vielä neitseelliselle rallitielle ja sen penkoille. Kaloppiralli vei rallin Sileenkallionmäelle. Edellisen kerran tätä tietä ajettiin rallissa 1950-luvulla. Olisikohan ralli on ollut silloin legendaarinen Hankiralli? Näin luulen. Mutta tänään siis Kaloppirallin kolmospätkä tällä hienolla tiellä ja olen varma, että nyt ei tule 60 vuoden taukoa siihen kun seuraavan kerran kallioilla ajetaan. Siinämäärin hieno tie ja myös hyviä paikkoja meille katselijoillekin.

Lopen UA:n ja Karkkilan UA:n aina yhdessä järjestämä ralli keräsi jälleen hienosti väkeä ja naapuriseurojen avustuksella saatiin aikaan upea rallikauden avaus. Vajaa 80 autokuntaa lähti kisaan ja valtaosa myös viiden pätkän pienoisrallin läpi selvittikin ja onkohan koskaan ennen Kaloppirallin palkintohaastattelua tarvinnut tehdä englannin kielellä? Tänään piti kun nopeimmin Lopen tiet läpi ajoi hollantilainen Kees Burger. Taisi olla muuten puukenkämaan miehelle myös uran ensimmäinen yleiskilpailun voitto.

Mukana myös hienosti järjestävien seurojen ja lähialueen seurojen edustajia ja paljon hienoja autoja. Nyt posket punaisina kotona. Aamulla vedin Tunturirallin kamppeet niskaan niin voi hyvin sanoa, että mies on lämmin edelleen.

Kiitos vielä rallin järjestäjille ja tekijöille! Hieno päivä ja upea ralli!

….

Kiitokset myös yhteydenotoista liittyen Oulun järkyttäviin seksuaalirikoksiin. On järkyttävää, että tällaista tapahtuu maassamme. Tarvitsemme lisää poliiseja, mutta myös lainsäädännön päivittämistä niin, että esimerkiksi ilman turvapaikkaa jääneet saadaan maasta pois välittömästi ja myös henkilöt joiden taustalla ja menneisyydessä on rikollisuutta. Olen myös esittänyt tiukennuksia väkivalta ja seksuaalirikollisten tuomioihin ja tällaisiin syyllistyviltä pitää olla nopea oikeus poistaa myös oleskelulupa ja myös turvapaikka maastamme jos sellainen on aiemmin ehditty antaa. Ei ole oikein tällaisia henkilöitä maassamme pitää eivätkä ne millä tavalla ole oikeutettuja tänne jäämään.

Hallituksen tämä asia nyt ottaa kiireellisenä pöydälleen ja tehdä toimenpiteet vielä tällä vaalikaudella. Samalla täytyy sopia yhdessä päätökset siitä, että poliisimäärä nostetaan Suomessakin muiden länsimaiden tasolle. Meillä se tarkoittaisi noin 1000 poliisia enemmän kuin tällä hetkellä on.

Onneksi nyt olemme jo kääntäneet poliisien määrän laskun nousuun. Tämän vuoden budjettiin poliisin toimintamenoihin päätettiin noin 798 miljoonan euron määräraha. Poliisin ennalta estävään toimintaan lisättiin 2,5 miljoonan euron määräraha, joka kohdennettiin erityisesti lähiöpoliisi- ja Ankkuritoimintaan. Lähiöpoliisit toimivat yhteistyössä muiden viranomaisten, alueen yhteisöjen ja asukkaiden kanssa. Ankkuritoiminnassa on kehitetty poliisin, sosiaalityön ja terveydenhuollon voimavaroja yhdistämällä nykyistä tehokkaampia menetelmiä nuorten auttamiseksi. Ankkuritiimit pyrkivät puuttumaan ennaltaehkäisevästi erityisesti lasten ja nuorten syrjäytymiseen yhdessä poliisin, nuoriso- ja sosiaalityön sekä koulujen kanssa. Lisäksi poliisin toimintaa palvelutason kannalta haasteellisilla ja harvaan asutuilla alueilla vahvistetaan tänä vuonna 3,3 miljoonan euron lisärahalla.

Nyt tehdyt määrärahalisäykset ovat siis jatkoa keväällä 2018 kehysriihessä tehdyille päätöksille. Viime keväänä poliisille kohdennettiin 18 miljoonaa euroa, Suojelupoliisin ydintoimintoihin ja toimintakyvyn varmistamiseen 2,5 miljoonaa euroa ja siviilitiedustelulain täytäntöönpanoon 10 miljoonaa euroa. Yhteensä hallitus kohdensi poliisin toimintaan yli 36 miljoonan euron lisäpanostuksen vuodelle 2019. Lisäksi teimme vielä pieniä lisäyksiä poliisille Valtiovarainvaliokunnan käsittelyssä ennen joulua lähinnä koulupoliisitoimintaan, mutta myös mm. ilman turvapaikkaa jääneiden tavoittamisen tehostamiseksi. Tämä keskeisen tärkeää, että heidät saadaan maasta poistettua suunnitellusti.

Annoin aiheesta tänään myös kannanoton. Se myös uutisoitu varsin hyvin eri medioissa ja toivottavasti saan esitykselle myös laajaa tukea eri puolueistakin. Arjen turvallisuus pitää laittaa nyt kuntoon. Emme elä pian enää maailman turvallisimmassa maassa jos emme nyt viimeinen herää tähän kehitykseen.

 

Kommentit