Urheilun superviikonloppu – Mikkelin SM-rallista kohti Koreaa

Blogi, lauantaina 17.02.2018

Tämä viikonloppu mennyt SM-rallin parissa Mikkelissä. SM Vaakuna ralli oli yksi ensimmäisiä ralleja mitä sain kuuluttaa ja nykyisin myös selostaa ja yhtä vuotta lukuunottamatta olen täällä käynyt hommissa pian jo 20 vuoden ajan – itseasiassa 16. kerta nyt. Mutta pitkä sarja ja hienoja kokemuksia.

Kalle Rovanperä voitti SM Vaakuna rallin toisen kertaa ja toistamiseen myös alaikäisenä. Kuva: AKK Toni Ollikainen

Nyt jälleen uusia nuoria miehiä voittotaistelussa ja hymyilytti, kun tajusin, että tämän päivän kovin kuski Kalle Rovanperä oli juuri syntynyt kun minä aloitin täällä selostajana ja jo silloin kärkirähinässä mukana oli Juha Salo ja kumppanit ja he täällä pätkillä tositoimissa mukana edelleen. Mutta tuo Rovanperä nuoriherra nyt sellainen rallikettu, että hänen vauhtiin ei tänään muilla asiaa.

Rovanperä voitti lopulta yli 40 sekunnilla toiseksi tulleen, hallitsevan Suomen mestarin Teemu Asunmaan. Rovaniemellä voittanut Eerik Pietarinen taipui lopulta kolmanneksi jääden lähes minuutin kärjestä.

Nyt illalla vielä ajelen takaisin kotiin Lopelle ja huomenna sitten kohti Etelä-Koreaa ja talviolympialaisia. Tähän asti kisoja siis seurattu tv:stä ja netistä ja huomisesta sitten päättäjäisiin asti paikanpäällä. Hieno päästä talvikisoihin mukaan ja jos Rio De Janeiron kesäkisat olivat uskomaton kokemus niin tätä odotan ensimmäisiltä talvikisoiltakin. Pääsen katsomaan monia lajeja, mutta myös tapaamaan monen muun maan urheiluvaikuttajia. Talvikisoissa tämä vielä tärkeämpää kuin kesäkisoissa, kun ajatellaan vaikkapa sitä millainen talviurheilun maa olemme ja mitä kaikkea voisimme Salpausselän ja jäähalliemme kautta tarjota vaikkapa aina olympiatasolla. No palataan näihin.

 

Kommentit