Urheilijoiden tukijoukko kasvaa Maailmanmestari Janne Tapio Heinosen taakse

Uutiset, lauantaina 10.02.2007

Moottorikelkkojen historian ensimmäinen maailmanmestari ja kaikkien aikojen menestyneimmistä snowcross-kuljettajista Janne Tapio liittyi täydentämään Timo Heinosen koko ajan kasvavaa urheilijoiden tukiryhmää. Maailmanmestarina Tapio ei joudu olemaan ryhmässä yksi – mukana ryhmässä maailman parhaista ovat myös Kari Tiainen, Samuli Aro ja Heikki Mikkola.

– Janne Tapion mukaan lähtö oli upea juttu. Olen tutustunut häneen tv-työni kautta ja erityisesti miehen asenne – periksi antamattomuus ja tahdonlujuus ovat tehneet minun vaikutuksen, kertoi Timo Heinonen.

Heinonen tapasi Janne Tapion tänään lauantaina 10.2. Lahden Snowcrossin MM-osakilpailun yhteydessä. Kaksi aiempaa Suomen MM-viikonloppua voittanut Tapio ei tällä kertaa ole voittoaan puolustamassa. Suomalainen luokkasi nimittäin kätensä kauden avauksessa helmikuun alussa Sveitsissä.

– Maaliskuussa ehkä pääsen ajamaan. Pakkohan sitä tänne Lahden kisaan oli tulla, eihän sitä malta kotonakaan olla, totesi Tapio katsomon puolella.

Janne Tapio on voittanut urallaan vuoden 2004 maailmanmestaruuden lisäksi kaksi World Cup ja neljä Euroopan mestaruutta ja kuusi Pohjoismaiden ja 15 Suomenmestaruutta sekä viisi Kelkka Kunkun voittoa.

Tukiryhmässä

Kansanedustajaehdokas Timo Heinosen tukiryhmässä on mukana Tapio rinnalla näyttävä ryhmä suomalaisia urheilijoita. Mukana on mm. jääkiekkoilijoista HPK:ssa Suomenmestaruuden voittaneet Janne Lahti ja täksi kaudeksi Jokereihin siirtynyt Jyrki Louhi. Maailmanmestaruuksia tukiryhmään kuuluvilla on nyt Tapion mukaan liityttyä uskomattomat 16.

Endurokuljettajista Kari Tiaisella maailmanmestaruuksia on seitsemän, Samuli Arolla neljä ja motocrossin entisellä maailmantähdellä Heikki Mikkolalla neljä.

Urheilijoiden joukossa ovat mukana myös rallilegenda Simo R. Lampinen, Markku Alen, Mika Ahola, Juha Salo, Juuso Pykälistö, Kalle Keskinen, Tomi Tuominen, Antero Laine, Pekka Vihma, Esa Vento, Tomi Peltola, Mika Kaseva, Ari Laivola, Silvo Viitanen, Emma Kimiläinen, Janne Tuohino ja Jouni Ampuja. Kaiken kaikkiaan Heinosen koko ajan kasvavassa tukiryhmässä on tukijoita jo lähes 450.

Kommentit