Launosten vaalipaneeli tarjosi mahdollisuuden keskusteluun

Uutiset, sunnuntaina 11.02.2007

Lopen Launosten taajaman Suuri Vaalipaneeli tarjosi ehdokkaille hyvän mahdollisuuden keskusteluun ja aika-ajoin keskustelu kävikin vilkkaana, mutta ei kuitenkaan kiivaana. Mukaan paneeliin oli kutsuttu Riihimäen seudulla valtuustoissa edustettuna olevat puolueet ja kunkin ryhmän värejä yleisön edessä puolusti yksi valittu ehdokas. Kokoomuslaisista kotikentällä ääneen pääsi Riihimäen seutukuntaa kokoomuksen listalla edustava Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Heinonen.

-Nyt pääsimme keskustelussa huomattavasti syvemmälle, kun paikalla oli vain kuusi ehdokasta ja keskustelu oli rajattu muutamiin keskeisiin teemoihin, totesi Heinonen onnistuneen vaalipaneelin jälkeen.

Keskustelun lomassa ehdokkaille esitettiin viiden kysymyksen kyllä/ei –kysymyspattereita ja eri kysymyksiin oli myös mahdollisuus lyhyisiin kommentteihin. Lisäksi ehdokkaille tehtiin myös henkilökohtaisia kysymyksiä. Paneelin vetäjät Markku Aaltonen ja Jussi Savola olivatkin nähneet runsaasti vaivaa kysymysten laadinnassa.

– Minusta on tärkeää, että kysymyksiä voi hieman avata sanallisesti ja myös kommentoida toisten ehdokkaiden vastauksia. Hyvässä hengessä keskustelu kuitenkin eteni, mutta nyt myös meistä saatiin esille hieman erojakin. Myös henkilökohtaiset kysymykset olivat hyviä. Kyllä vaikeitakin asioita saa hieman sohasta.

Mielipiteet jakaantuivat mm. ydinvoima, Nato kuin kolmikantakysymyksissäkin.

– Itse valitsen mieluummin turvallisen suomalaisen ydinvoiman kuin fossiilisten polttoaineiden käytön lisäämisen tai tuontienergian lisäämisen Venäjän vanhoista ydinvoimaloista. Uusiutuvien energialähteiden ja erityisesti bioenergian käyttöä tulee ehdottomasti lisätä ja tukea samalla, kun valistustyötä energiakysymyksistä kehitetään. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että uusiutuvien energialähteiden käyttöön siirtymisellä ei voida turvata edes Suomen energiataloutta, ilman, että ihmiset ovat valmiita tinkimään myös energiankulutuksestaan, totesi Heinonen tentin jälkeen.

Natoa Heinonen pitää mahdollisena tulevaisuudessa, mutta ei vielä ensi vaalikaudella. Toteutuessaankin asia vaatii laajaa yhteisymmärrystä ja kansanäänestystä.

-Tästä asiasta ei nyt haluta puhua. Linja on kolmelle suurelle puolueille yhteinen ja puheenjohtajamme sen takana. Mikään puolue ei ole nyt menossa Natoon. Minusta asiasta pitäisi tosin käydä laajaa keskustelua jo nyt. Tapahtuu sitten tulevaisuudessa mitä tahansa niin minusta Suomessa tulee säilyttää tulevaisuudessakin yleinen ja yhtenäinen asepalvelus ja taata sen kautta korkea ja vahva maanpuolustustahto. Se lähtee tästä.

-Mitä kolmikantaan tulee. Niin minusta sen tulee nyt itse osoittaa toimivuutensa. Sauli Niinistö totesi minusta osuvasti, että nyt EK:n ja SAK:n pitää osoittaa kolmikannan toimivuus. Tilanne pitää olla sellainen, että samaan aikaan työntekijä tuntee viihtyvänsä työssä ja yritys voi menestyä. Tämä vaatii yhteisymmärrystä ja joustoa. Itse haluaisin ehdottomasti myös Suomen Yrittäjät mukaan samaan pöytään. Tämä on tulevaisuuden kannalta keskeisen tärkeä asia, totesi Heinonen.

Launosten vaalipaneeli ei kerännyt neljän vuoden takaista yleisömäärää, mutta tarpeellisuutensa se osoitti.

– Tilaisuus oli hyvin järjestetty. Kiitokset Launosten Kylätoimikunnalle. Tilaisuuden puheenjohtajat ja juontajat hoitivat työnsä hyvin ja pitivät tilanteen hyvin hanskassa. Oikealla tavalla joustaen. Kiitokset siis Markku Aaltoselle ja Jussi Savolalle. Yleisölle olisi voinut tosin varata hetken aikaa yleisökysymyksille. Mutta kaiken kaikkiaan hyvä tilaisuus, missä pääsimme jo hieman keskustelunkin makuun. Hyvä, kiitteli Timo Heinonen Launosten Kylätoimikuntaa järjestelyistä.

Kaksi vaalipaneelia alkavalla viikolla

Seuraavan kerran Heinonen istuu vaalipaneelin pöydän taakse jo heti tiistaina Hämeenlinnassa. Hämeen piirin eläkeläisjärjestöjen ikäihmisille tarkoitettu VAALIPANEELI Hämeenlinnan Raatihuoneen juhlasalissa keskittyy eläkeläisten ja senioriväestön asioihin.

Sitten torstaina 15.2. Riihimäen Sosialidemokraatit järjestävät Kolmen kohtaamisen Riihimäellä. Silloin tentattavana on vain kolme Riihimäen seutukunnan ehdokasta kun Heinosen lisäksi pöydän taakse istuvat SDP:n Jorma Höök ja Keskustan Risto Autio.

Kommentit