Ulkoministeri Alexander Stubb vieraili Hämeenlinnassa – Luento EU:sta ja 10 kilometrin hiihtolenkki

Uutiset, maanantaina 08.02.2010

Ulkoministeri Alexander Stubb vieraili Hämeenlinnassa. Iltapäivään mahtui luento Verkatehtaalla ja illansuuhun tiukka treeni Hämeenlinnan Hiihtoseuran Linna Ski Teamin kanssa ja lasten hiihtokoulun seuraaminen. Väkeä Stubb veti totutun paljon ja salamavalot välkkyivät.

Stubbin Verkatehtaan luento oli osa Kanta-Hämeen Eurooppatiedotuksen ja Vanajaveden opiston järjestämää avointa luentosarjaa Euroopan unionista ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Studia Generalia -sarjan avasi Hämeenlinnassa Stubb luennoimalla aiheesta ”Mikä ihmeen EU? Euroopan unioni pähkinänkuoressa”. Verkatehtaan sali oli täysi.

Verkatehtaalta Stubb siirtyi Ahvenistolle missä hiihtokauden treenejä vetivät Linna Ski Teamin edustusjoukkue. Stubb saikin hiihtolenkilleen kovat kirittäjät. Lenkin jälkeen ministeri ehti vielä kannustamaan HIHs:n Pohjantähti-hiihtokerhon tyttöjä ja poikia.

– Aivan mahtava erilainen tapahtuma. Juuri tällaista muutosta Alex (Stubb) on tuonut politiikkaa ja se vetää ja liikuttaa. Keskustellaan ajankohtaisista aiheista ja jopa ulkopolitiikastakin nykyisin saa puhua, mutta tehdään se hieman erilailla, kertoi Hämeen Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen vierailusta.

Alexander Stubbin maanantai päivään mahtui myös jo lähes 100 lukio vierailu. Tällä kertaa kohteena oli päivällä yli 1000 lukiolaisen koulu Järvenpäässä.

– On hienoa, että hän haluaa edelleen ulkoministerinäkin jatkaa näitä lukiovierailuja. Niiden suosio on huikea, totesi Heinonen.

Kommentit