Kanta-Hämeen kansanedustajat vaativat Riihimäen aseman peruskorjauksen vauhdittamista

Uutiset, perjantaina 12.02.2010

Kanta- Hämäläiset kansanedustajat nostivat eduskunnassa esiin Riihimäen rautatieaseman peruskorjaustarpeen. Kansanedustajat haluavat muistuttaa, että Riihimäen kaupunki ja useat yhteistyökumppanit ovat panostaneet asemanseutuun ja liikennöintiin paljon viime vuosina. Yhtenä merkittävimpänä hankkeena nostetaan esiin Matkakeskus, joka yhdistää linja-autoliikenteen rautateihin ja tuo samalla aseman läheisyyteen lähes 100 000 neliötä liiketilaa.

Asemanseutu on siis käytännössä valmis ja 2000-luvun vaatimusten mukainen. Kansanedustajat nostavatkin esiin vaatimuksen siitä, että myös rautatieasema peruskorjattaisiin vastaamaan kasvavaa tarvetta. Kiireisimpänä korjauskohteena Riihimäen asemalla nähdään asemalaitureiden peruskorjaus, mikä toisi huomattavan parannuksen muun muassa esteettömään liikkumiseen.

Kirjallisen kysymyksen allekirjoittaneet hämäläiset kansanedustajat haluavat vauhdittaa seudulle tärkeää hanketta. Allekirjoittajina ovat Timo Heinonen, Risto Autio, Päivi Räsänen, Satu Taiveaho, Kirsi Ojansuu ja Johannes Koskinen. Liikenneministeri Vehviläisen on annettava kysymykseen kirjallinen vastaus kolmen viikon kuluessa.

Kommentit