Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen kertoi Riihimäen kokoomuslaisille muuttuneesta ulkopolitiikan kentästä

Uutiset, perjantaina 21.11.2008

Bussilastillinen Riihimäen kokoomuslaisia osallistui torstaian 20. marraskuuta eduskunnan kyselytunnille ja vierailulle eduskunnassa. Kansaedustaja Timo Heinosen vieraana ollut ryhmä tutustui ensin taloon ja sen historiaan ja kyselytunnin jälkeen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, ministeri Pertti Salolainen kertoi ryhmälle ulkopolitiikan ajankohtaisista asioista.

Salolainen totesi ajankohtaispuheenvuorossaan ulkopolitiikan pelikentän muuttuneen merkittävästi Georgian sodan myötä ja edessä onkin paljon kysymysmerkkejä. Salolaisen puheenvuoro keräsi runsaasti kiitosta.

– Alustus ja puheenvuoro sai todella paljon kiitosta. Vaikka väessä oli paljonkin politiikkaa seuraavia niin useampi totesi, että eihän tuota ole noin tullut ajatelleeksikaan, kertoi Timo Heinonen vierailun jälkeen.

Heinonen totesikin, että Pertti Salolainen on hyvä esimerkki siitä miten kokoomuksessa kaikki osaaminen on valjastettu nyt oikealla tavalla käyttöön. Puoluejohto on uutta ja tuoretta, mutta kokemusta ja pitkänlinjan tekemistä sekä osaamista arvostetaan tärkeillä paikoilla.

– Yhteistyö ryhmässämme toimii loistavasti ja kun toinen toistamme kunnioitamme ja osaamme antaa arvoa toistemme työlle ja osaamille iästä huolimatta tai välittämättä niin siinä on varmasti yksi viime aikojen menestyksemme avaimista, filosofoi Heinonen.

Eduskuntavierailun jälkeen Riihimäen kokoomuslaiset siirtyivät Kansallisteatteriin katsomaan paljon keskustelua aiheuttaneet Kristian Smedsin version Väinö Linnan Tuntemattomasta Sotilaasta. Heinonen lähti ilomielin mukaan.

– Muutama kyseli minulta enne esitystä mitä pidin näytelmästä. Itse totesin pitäneeni ja pidin kyllä yhä enemmän kun nyt toisen kerran yli kolmituntisen näytelmän näin. Tämä täytyy nimenomaan nähdä kirjan hengen valossa ja tämän päivän valossa. Ei tätä pidäkään verrata elokuvaversioon vaan nimenomaan kirjan syvempiin tulkintoihin, totesi Heinonen ja kertoi, että osa väestä oli haltioissaan ja osa jopa tyrmistyneitä.

– Näin osasin odottaakin, totesi Heinonen.

Kommentit