Ukkonen.

Blogi, perjantaina 07.06.2013

Onpa seisovaa ilmaa.

Näyttää siltä, että nyt on reilu viikko pakattu sähköä taivaalle ja ilmassa ukkosta. Espoossa jo aamusta oli kuulemma ukkostanut ja vettä isoina pisarina putoilee muuallakin. Mutta lämpöä sentään riittää, mutta katsotaan mitä kohdalle osuva ukkonen sitten sillekin saa aikaan.

Eduskunnassa jo eilisen pitkän illan jälkeen aamuvarhaisesta. Aamusta hyvää aikaa hieman tehdä töitä omassa hytissä täällä ja sitten ympäristövaliokuntaan ja aamupäivästä vieraaksi myös MTT väkeä. Nyt töiden pariin.

….

Antoisa päivä takana. Valionkunnista siis tänään vain ympäristövaliokunta kokoontui ja saimme asioita siellä eteenpäin. Sitten mukava tunti Jokioisten MTT:n väen kanssa. Suomalainen hyvä ruoka ja sen tulevaisuus vaatii korkeatasoista ja hyvää suomalaista tutkimusta ja siinä MTT tekee mitä parhainta työtä Jokioisilla. Harmi, että Luonnonvarakeskusta ei päätetty Jokioisiin sijoittaa. Siellä olisi ollut osaaminen valmiina ja hyvät paikatkin. Mutta nyt tärkeintä edetä tehtyjen päätösten mukaan ja turvata ennen muuta tutkimustyön jatkuminen ja riittävä rahoitus työlle. Hieman harmittaa kun aiheesta levitetään aika aktiivisesti myös täysin väärääkin tietoa. Tänään muutama asian varmistin suoraan maatalousministeri Jari Koskisen esikunnasta ja väitetyt ja levitetyt asiat paljastuivat aivan vain poliittiseksi peliksi. Harmi, että sellaista tehdään sillä aina osa ottaa nämä tarinat todesta ja ne aiheuttavat turhaa epävarmuutta ja kysymysmerkkejä työntekijöissä. No se siitä. Aina parhaan tiedon saa kun kysyy sieltä ketkä tietävät.

Tänään paljastui, että eduskunta ei vielä juhannuksesta kesätauolle pääsekään. Perustuslakivaliokunta ei saa työtään tehdyksi ja hallintovaliokunnan työ viivästyy tämän takia ja nyt näyttää siltä, että ainakin juhannuksen jälkeen keskiviikon vietämme eduskunnassa ja ehkä enemmänkin. Katsotaan. Mutta tähän työhön se kuuluu, että asiat hoidetaan silloin kun ne pitää hoitaa. Ja nyt asiat vaativat, että myös jatkamme työtä kesällä.

Yhden asian haluan vielä nostaa esille täälläkin. Verottajalta on tullut erikoinen uusi ratkaisu, jonka mukaan moottoriurheilu ei olekaan perinteistä suomalaisten harrastamaa liikuntaa. Tämän nojalla verottaja on päättänyt, että kartingradan maksua tai crossiradan maksua tai endurosafaria ei voi enää maksaa liikuntasetelillä. Keilailun voi sen sijaa maksaa ja kuulin, että myös golfkentälle voi liikuntasetelillä maksaa sähköauton – mitäs liikuntaa se sitten enää onkaan. 

Asia nousi esille kun Smartum kertoi saamastaan tuomiosta tai ratkaisusta. Smartum kertoi, että ”Valitettavasti olemme joutuneet poistamaan liikuntapaikkaverkostostamme moottoriurheilupaikat (mm. enduro, karting, moottoriradat). Tämä johtuu Verohallinnolta äskettäin saamastamme ohjeistuksesta, jonka mukaan moottoriurheilu ei kuulu Verohallinnon määrittelemään tavanomaisen liikuntatoiminnan piiriin. Määrityksen mukaan ”verotonta liikuntaetua voi käyttää sellaisiin liikuntamuotoihin, joita suomalaiset yleisesti harrastavat”. Tässä vielä linkki verottojan sivuille ko. asiaan.

Verottajan ratkaisu on käsittämätön ja kestämätön. Aiheesta olen jo tehnyt ensimmäiset liikkeet eteenpäin ja ensi viikolla tarkoitus saatta asia myös hallituksen käsiteltäväksi. Emmehän me lakia säätäessämme aikanaan tätä tarkoittaneet. 

Niin ja kannattaa muistaa sekin, että samaan aikaan vastaavilla seteleillä voi ostaa vaikkapa kausikortin jääkiekon SM-liigaan tai mennä teatteriin yms. 

Lupaan siis tehdä tässäkin asiassa parhaani ja saada asian takaisin siihen malliin miten se tähän astikin on ollut. Ja kutsutaan vaikkapa verottajan edustaja kokeilemaan enduroa tai motocrossia tai kartingia – nouseekohan siinä syke ja tuleekohan hiki. Kovaa hommaa ja kuitenkin pääasia se, että meidät suomalaiset saadaan liikkumaan. Ja kyllä aikalailla ”tavanomaisesta liikunnasta” on kyse keilailun ja golfin rinnalla ainakin.

Huomenna Tavataan torilla.

Huomenna lauantaina Lopen Torilla perinteinen Tavataan torilla, tullaan tutuiksi -tapahtuma klo 10-12. Ohjelmassa mm. Kytömäki Olli ja Okalinnut, lapsille ohjelmaa, sirkusesityksiä. Tapahtuman juontaa Seppo Lankinen. Itse olen paikalla klo 10-12 ja paikalle tulee myös päivällä mainio perussuomalaisten kansanedustajakollegani Anne Louhelainenkin. Anne paikalla päivällä. Nähdään Lopen torilla ja tulkaahan rohkeasti juttusille ja napatkaa hihasta kiinni.

 

 

Kommentit