Työn pitää aina olla kannattavaa – Työn verotusta pitää budjettiriihessä alentaa

Blogi, tiistaina 15.08.2017

Valtiovarainministeri Petteri Orpo esitteli juuri ensi vuoden talousarvioesityksensä. Esityksessä on mukana niin takuueläkkeen korotus kuin päivähoitomaksujen alentaminenkin. Varsinaiseen budjettiriihen jätettiin vielä ensi vuoden veroratkaisut ja niiden kanssa täytyykin nyt olla tarkkana. Talouskasvua ei saa nyt tumpata vääränlaisilla ratkaisuilla.

Kokoomus haluaa pitää kiinni siitä, että kenenkään työnverotus ei tällä vaalikaudella kiristy. Tätä silmällä pitäen veroja tulee ensi vuodelle keventää pieni- ja keskituloisilta. Heidän verotuksensa nousisi automaattisesti ilman lisäkevennyksiä ensi vuonna. Kiristysvä verotus söisi jokaisen suomalaisen ostovoimaa ja heikentäisi työnteon kannattavuutta. Tämä olisi talouskasvua horjuttava tie.

Hallitus on sitoutunut jo hallitusohjelmassaan siihen, että tällä vaalikaudella kokonaisveroaste ei nouse eikä kenenkään palkkaverotus kiristy. Hallitus on myös kompensoinut kilpailukykysopimuksen aiheuttamia tulonmenetyksiä palkansaajille veronkevennyksin tänä vuonna. Nämä ovat olleet tärkeät avaimet talouskasvun tielle.

Kokoomus on aina halunnut huolehtia siitä, että työnteko on aina kannattavampaa kuin joutenolo ja myös siitä, että ylityötunneista jää tekijälleen ansaittu korvaus. Jos työstä ei jää ansaittua palkkaa käteen, kannustimet opiskella, tehdä työtä tai yrittää heikkenevät.

Myös palkansaajajärjestöt SAK:n johdolla ovat tukeneet tätä hallituksen politiikkaa.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo tyrmäsi puheet veronalennuksista vain hyvätuloisille yksiselitteisesti. ”Ei tule kuuloonkaan, että esittäisin sellaista veroratkaisua, joka keventäisi vain suurituloisimpien verotusta.” Kokoomus haluaa siis huolehtia siitä, että kevennykset auttavat jokaista suomalaista.

Yksi keskeinen ja hyvinvointiyhteiskunnan kannalta olennaisen tärkeä tavoite on nostaa työllisyysaste tällä vaalikaudella 72 prosentin. Vaikka suunta on nyt käännetty ja vauhti kiihtyy niin tätä tavoiteta emme tule saavuttamaan ilman lisätoimia.

Tarkoitus on nyt vielä elokuun aikana perata yritystukien vaikuttavuus. Ratkaisut tehdään niin että ne tulevat työllisyyttä ja kasvua. Työvoimapalveluiden kehittämiseen osoitetaan jo 25 miljoonan euron määrärahalisäystä.

Nämä asiat pitää nyt vielä katsoa huolella läpi syksyn budjettiriihessä.

….

Eilisestä kunnanhallituksesta on muutama kysymys tullut. Kunnanhallitus päätti eilen edetä Räyskälän Leirikeskuksen myymisessä. Lopulta esitys 95 000€ myyntihinnasta hyväksyttiin ja kauppa etenee nyt seuraavaan kunnanhallitukseen kauppakirjan muodossa.

KH hyväksyi myös kaupat Joentaan yritystalosta. Pari isoa elinvoimahanketta siis eteenpäin. Pöytäkirja pian kunnan sivuilla ja sieltä selviää nyt julkiset yksityiskohdat.

Kello 22.19 ja päivä valmis ja Loppijärvikin jo pimenee. Mukava päivä ja monenlaista saatiin aikaan ja siitä jatketaan huomenna.

Kommentit