Paavo Lipponenkin kiittää presidentti Niinistöä työstään –

Blogi, maanantaina 14.08.2017

Entinen pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen antaa poikkeuksellista kiitosta tasavallan presidentti Sauli Niinistölle kirjoituksessaan Hufvudstadsbladetissa. Lipponen antaa vahvaa tunnustusta Niinistölle toteamalla, että Niinistön johdolla Suomi on voinut käydä vuoropuhelua Venäjän kanssa ”ainoastaan” ​​länsimaa ja olla samalla uskollinen jäsen EU:ssa. Lipponen jatkaa kirjoituksessaan, että ”on aika, kuuden vuoden jälkeen, todeta, että Sauli Niinistö on hoitanut ulkopolitiikkaa hyvin” ja ”Niinistö on taitavasti käyttänyt hyväkseen pienen liikkumatilan, joka Suomella on nykyisessä kansainvälisessä tilanteessa.”

Savonlinnan viimekertaisia keskusteluja Niinistön ja Putinin välillä Lipponen pitää ”jättimenestyksenä”, jo pelkästään sen osan perusteella mitä keskusteluista on julkisuuteen voitu kertoa. Hienoa tunnustusta.

Kannattaa lukaista HBl:n juttu läpi. On aika poikkeuksellista, että näin suorasanaisesti ja rohkeasti annetaan tunnustusta ja kehuja toisen puolueen tai tässä tapauksessa aikanaan toiseen puolueeseen kuuluneesta henkilöstä ja toisaalta viime presidentinvaalien kilpakumppanistaan. Todella arvostettavaa ja poikkeuksellista toimintaa politiikassa ja nostaa kyllä Lipposen arvosta minun silmissäni. On hienoa, että tämän tason henkilöt uskaltavat sanoa totuuden ja jättää sitten sen turhanaikaisen politiikan ja pelin sitten muille.

Toivotaan, että keskustelu jatkuu asiallisena alkavan syksyn ja loppuvuodenkin. Arvostella saa ja arvostaakin, mutta hyvä on perustella oma näkemys niin kuin Lipponenkin kolumnissaan tekee. Teot puhuvat puolestaan.

….

Kello 22.23 ja pitkä päivä takana. Tänään päivällä ensin Hämeenlinnassa ja hieman Hämeen maakunnan asioita ja hieman yrittäjäasioitakin esillä. Sitten loppupäivä kotikunnan asioiden parissa ensin kunnantalolla taustajuttuja ja sitten Lopen kunnanhallituksen kokous. Pitkä esityslista tänään kh:n käsittelyssä ja näin uusi kunnanhallitus pääsi myös todenteolla työn makuun. Esityslista löytyy kuntamme sivuilta netistä ja pian siellä myös pöytäkirjakin. Listalla isompia elinvoimajuttuja ja monenlaista muutakin. Mielelläni vastaan kysymyksiin jos sellaisia listasta tai muutenkin esille nousee.

Huomenna jatkamme.

 

Kommentit