Työ tuottaa tulosta ja vääntö voimaa…

Blogi, perjantaina 23.03.2012

Nämä oli päällimmät fiilikset eilen paikallisesti kun sain vahvistuksen työmme tulokselle. Budjetin kehysriihessä nimittäin saimme yhdeksi maamme liikenteen kärkihankkeeksi ja toteutukseen (rahat siis nyt sovittu) Helsinki-Riihimäki -pääradan remontin ja Riksun kolmioraiteen. Lisäraidepari on todellakin odotettu juttu ja myös kolmioraiteella on iso vaikutus koko maallemme. Voisi siis todeta, että nyt päätettiin isokokonaisuus josta hyötyy koko maa. Ja onhan tätä väännettykin. Kymmeniä kokouksia, palavereja, satoja neuvotteluja ja puheluita ja kahdenkeskisiä neuvonpitoja jne. Mutta ei siis turhaan. Voisi sanoa, että aina joskus onnistumme ja nyt aika hyvälläkin prosentilla.

Edellinen iso liikennehankeonnistuminen oli neuvottelemamme rahoitus Halsinki-Pori -kakkostielle ja onhan niitä, mutta myös duunia riittää jatkossakin

Monta tärkeää hanketta jäi nimittäin 2012-2015 listan ulkopuolellekin. Ehdottomasti toteutuslistalle olisi pitänyt nyt saada myös Lahden läpikulkeva valtatie. Taitaa Lahti nimittäin olla ainoa kaupunki missä suuri valtatie puhkoo kaupungin. Minun olikin vaikea ymmärtää, että tätä itä-länsi-suuntaisen valtakunnankin liikenteen tärkeää tiehanketta ei kokonaisuuteen nostettu. Sen on oltava ehdottomasti työlistalla seuraavaksi ja sen parissa lupaan jatkaa työtäkin. Ja on se parissa palavereja ja muita neuvotteluja myös pidettykin. Lahden etekäinen kehätie ja laajemminkin itä-länsi-suuntaisen liikenteen kehittäminen Valtatie 12:n osuudella on siis työnalla. Ja onhan se niinkin, että ei Valtatie 24 Lahden ja Vääksyn välillä ole suorituskyvyltään enää nykyisiä liikennemääriä vastaava.

Itä-länsi-suuntaisen liikenteen hankkeita joita tarvitaan ovat ehdottomasti Lahden kehätiehenkin nivoutuvat Kantatie 54:n peruskorjaus Tammela-Hollola -välillä ja pohjoisempi tielinjaus Kymppitie Hämeenlinnan kautta.

Ja itse olen aktiivisesti pitänyt esillä myös pienempiä tiehankkeita. Meillä on valtavat kilometrimäärät 60-70-luvulla rakennettaja pienempiä valtion teitä jokaisessa kunnassa ja ne pitää myös saneerata lähi aikoina satoine korjausta odottavine siltoineen ja muineen. Itse toivonkin, että nyt saamme hankerahaa näihin tieremontteihin ja jatkossa rakennettua näistä muutamia suurempiakin hankekokonaisuuksia ja sitä kautta merkittäviä työllistäjiä ja elvyttäjiä tänne maaseudulle ja pitkien etäisyyksien maahan. Ja tässä samssa on hyvä muistaa myös maamme suuri risteysjärjestelyiden tarve. Niihin itseasiassa onkin tarkoitus vielä saada nimenomaan tuota pientenhankkeiden rahoitus lisää. Katsotaan.

Mutta tuloksia syntyy kun niitä tehdää. Kiitos kaikille jotka olette tavalla tai toisella olleet avittamassa tätä koko maata palvelevaa päärata-hanketta eteenpäin. Jatketaan hyvällä yhteistyöllä eteenpäin.

Kello jo kohta seitsemän ja aika suunnata eduskuntaan. Flunssa edelleen hieman kiusaa, mutta painitaan sen kanssa ja selätetään kohta. Tänään eduskunnassa Nuorten Parlamentin päivä ja olen lupautunut hieman esittelemään taloa ja sen toimintaa nuorille. 

Kello 22.22 ja The Voice of Finland tähditti myös tätä iltaa. Hieno kilpailu vaikka oma suosikkini Krista Siegfrids putosikin jo pois. Kyllä sieltä yksi tai kaksi tähteä vielä löytyy ja syttyy. Toinen on ainakin Saara Aalto. Katsotaan.

Mutta tänään eduskunnassa hieman erilainen päivä. Yli 300 nuorta yläkoululaista osallistui talossa Nuorten Parlamenttiin ja meitä kansanedustajiakin oli mukana viitisenkymmentä. Mielenkiintoinen päivä myös meille ja aivan varmasti nuorille jotka pääsivät tutustumaan niin valiokuntatyöhön kuin itse istuntoonkin. Kyselytunnilla nuoret pääsivät esittämään kysymyksiään maamme hallitukselle ja täytyy todeta, että mallia kannattaisi ottaa oikeankin opposition näistä nuorista. Kysymykset teräviä ja hyviä. Tällaisia kun kuulisi joskus oikeallakin kyselytunnilla. Nuorille siis pisteet.

Päivän aikana pääsin tapamaan nuoria niin Riihimäeltä, Hyvinkäältä, Lammilta kuin monesta muustakin paikasta ja täytyy todeta, että erittäin fiksuja ja osaavia nuoria kaikki. Toivottavasti mekin pystyimme antamaan heille edes jotain tämän päivän aikana. Ainakin intoa heillä näytti riittäneen niin valiokunnissa kuin istunnossakin kuin myös kahvilassa ja Valtiosalissakin. Aikamoinen kuhina koko päivän.

Iltapäivällä vielä yksi tapaaminen liittyen 21.4.2012 järjestämäämme II Muotia ja Kevättä -tapahtumaan. Siitä tulee jälleen huikea juttua ja mukana Jukka Rintalan tähdittämässä muotinäytöksessä myös Miss Suomet Essi Pöysti ja Heidi Sohlberg. Juttu siis Lopella Kartanoputiikki Punaisessa Tuvassa ja päivästä tulee aivan erityinen. Kannattaa siis merkitä kalenteriin. Niin ja myös miehillekin on jotain erityistä. Nyt mukana myös Audi uutuusmalleineen ja tämän tapahtuman siis järjestää kanssani Virpi Kassari ja Kartanoputiikki. Aiheesta lisää Facebookissa: II Kartanoputiikin ja Timon – Muotia ja Kevättä -päivä la 21.4.2012.

Mutta huomenna jatketaan. Olisi ravipäivä Forssan Pilvenmäellä. Hevosvoimia.

 

Kommentit