Työ Maanpuolustuskorkeakoululla jatkuu – Tänään Puolustusvoimat 100 vuotta juhlakonsertti Helsingin Taiteiden yön kunniaksi

Blogi, torstaina 23.08.2018

Yhä isompi osa vuosi vuodelta on työstäni mennyt ulko- ja turvallisuuspolitiikan parissa. Ulkoasiainvaliokunnassa ja puolustusvaliokunnassa aloitin ja nyt Puolustusvaliokunnan rinnalla mukana myös Maanpuolustuskorkeakoulun hallintoa. Mielenkiintoisia kokonaisuuksia ja Rintamaveteraanien neuvottelukunta on täydentänyt osaltaan tätä kokonaisuutta. Aloitan toisen kauden nyt Maanpuolustuskorkeakoulun hallinnossa ja uusi lukukausi myös alkaa pian puolustusvoimille tyypillisin juhlallisuuksin. Myös tohtoripromootio luvassa ja myös mielenkiintoisia uusia tutkimusjuttuja turvallisuuden ja puolustuksen saralla.

Tänä vuonna Suomen Puolustusvoimat juhlii myös 100. toiminta vuottaan ja onneksi keväällä 1918 kaikki oli niin kunnossa, että nuori itsenäisyys kesti ja säilyi. Pian sen jälkeen rakennettiin armeija joka kesti myös ylivoimaisen vihollisen hyökkäykset 1939-1944 -sodassa ja tänäkin päivänä olemme halunneet pitää puolustuksemme kunnossa ja suhteemme ystävämaihimme myös puolustusyhteistyön osalta kunnossa ja syvenevänä. Isoja harjoituksia tulossa mm. Ruotsin ja myös Yhdysvaltain kanssa ja huomenna linjaamme Puolustusvaliokunnassa maamme kantaa Ranskan esitykseen puolustusyhteistyöstä. Itselläni johtavana ohjenuorana näissä on aina ollut Adolf Ehrnrothin sanat ”Ei koskaan enää yksin”.

Upea konsertti Santahaminassa tänään ja mukavia kohtaamisia PV:n johdon ja myös MPK:n johdon kanssa. Myös muutama mukava keskustelu tutkijoittemme kanssa mm. Venäjästä ja kansainvälisestä terrorismista.

Illalla vielä kävin kiertelemässä Helsingin Taiteiden yössä. Ensimmäistä kertaa joskus 1990-luvun alussa lukioaikana Taiteiden yössä kävin parhaan kaverini Petri Tuomisen kanssa ja sen jälkeen monen monta kertaa on tullut nautittua hienon eloyön anneista.

Erityisesti menin Espanpuistoon kuuntelemaan Timo Brass Bandia. Aivan mahtava ja ainutlaatuinen nuorten miesten bändi mihin kesällä Havis Amandalla ensimmäisen kerran törmäsin. Minun Facebook ja Instagram-sivuilla videota keikasta. Kannattaa kurkata.

Huomenna kuitenkin varhainen nousu ja tv-lähetykseen ja sitten eduskunnalla alkaakin jo syksyn kokoukset. Eli loma on senkin osalta sitten ohi.

Mahtava Timo Brass Band oli Taiteiden yön parasta antia.

Kommentit