Turun Sanomat selvitti: Timo Heinonen yksi eduskunnan tunnollisimmista

Uutiset, maanantaina 09.07.2007

Ensimmäistä kertaa lainsäätäjiksi valitut käynnistivät eduskuntatyön tunnollisesti, kertoo maanantain 9.7.2007 Turun Sanomat. Uusista ensi kertaa eduskuntaan valituista peräti viisi ei ollut kevätistuntokaudella poissa yhdestäkään täysistunnosta eikä ainoastakaan omien valiokuntiensa kokouksista. Viisi tunnollisinta olivat kokoomuksen Timo Heinonen ja Henna Virkkusen sekä keskustan Timo Korhonen, perussuomalaisten Pentti Oinonen ja sosialidemokraattien Johanna Ojala-Niemelä.

Maaliskuun eduskuntavaaleissa läpi pääsi 60 tulokasta ja kevään istuntokaudella eduskunta kokoontui täysistuntoon kaikkiaan 30 kertaa. Valiokuntakokouksia kevään aikana kertyi valiokuntaa kohden kolmesta neljään viikossa esimerkiksi hallintovaliokunta kokoontui kevään aikana 22 kertaa.

– Ei puhdas nolla poissaolotilastoissa tietysti kerro koko totuutta tai ainoaa totuutta töiden teosta. En ole ottanut näitä tilastoja itsellenikään miksikään itsetarkoitukseksi tai tavoitteeksi vaan tärkeintä on asioiden ja töiden hoitaminen. Pyrin aina tekemään työni tunnollisesti ja sen mihin ryhdytään niin hoidetaan, kommentoi kansanedustaja Timo Heinonen Turun Sanomien uutista.

Eniten poissa kevään täysistunnoista oli Suomen Yrittäjien puheenjohtajanakin toimiva Eero Lehti. Aktiivisimpiin ei kuulunut myöskään kokoomuksen Ilkka Viljanen, joka oli poissa viidestä täysistunnosta. Lisäksi hän jätti väliin neljä perustuslakivaliokunnan yhdestätoista kokouksesta ja oli poissa joka neljännestä liikennevaliokunnan kokouksesta, kertoo Turun Sanomat. Seuraavaksi eniten poissaoloja oli Sampsa Katajalla, yhdeksän. Keskustan Juha Mieto oli poissa neljä kertaa.

– Tässä tietysti pitää aina katsoa hieman syytäkin miksi poissa ollaan oltu. Esimerkiksi Katajan Sampsa oli isyyslomalla ja tältä ajalta kertyi poissaoloja. Itse asiassa minä tuurasin Katajaa mm. lakivaliokunnan työssä isyysloman aikana, selvitti Heinonen poissaolotilastoja.

Heinonen osallistui kevään aikana myös aktiivisesti eduskunnan salikeskusteluun. Heinoselle kirjattiin keväältä kymmenen puheenvuoroa täysistunnoista. Äänekkäin untuvikkokansanedustajista oli vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ja seuraavina kokoomuksen Sanna Lauslahti ja Henna Virkkunen. Kaikkiaan 37 uusista kansanedustajista ei ehtinyt vielä tekemään yhtään valtiopäivätointa. Eduskuntaan nousi maalisvaaleissa 60 ensikertalaista.

Kommentit