Tuo oppilaalle omena – Maakuntapäivänä kyläkouluja ja Hämeen kasvustrategiaa

Blogi, maanantaina 22.10.2018

Mielenkiintoinen päivä ja lisä mielenkiintoa siihen toi sekin, että aamun kaksi palaveria oli minun kalenterissaan väärinpäin. Shellin aamuparlamentin jälkeen siis kunnantalolta nopeasti Läyliäisten koululle. Siellä istutimme pienten koululaisten kanssa kaksi omenapuuta.

Veimme Lopen Kokoomuksen kanssa uudelle koululle tupaantuliaislahjaksi kaksi omenapuuta ja tänään koulun rehtorin Jukka Mursulan ja koululaisten kanssa ne istutimme. Nyt hyvä, tai oikeastaan paras aika istuttaa, ja puut saatiinkin hyvään kosteaan ja multaisaan maahan Laukkasen Arin avustuksella. Ensi keväänä jo varmasti kukkameri ihastuttamassa Läyliäisten koulun väkeä. Koululla muuten kasvaa myös presidenttien Ahtisaaren ja Halosenkin osoittamat puut ja toivottavasti pian myös itse Tasavallan presidentti Sauli Niinistön nimikkopuu.

Sitten se palaveri mikä minulla oli aamun ensimmäisenä. Tapasimme Vähikkälän kylän aktiiviväkeä. Esillä ajankohtaiset aiheet kouluista ja kylistä. Hyvä ja antoisa palaveri ja hyvä, että kuntien ja kylien elinvoima puhuttaa ja herättää myös keskustelua. Itse uskon, että tällaiset kyläkoulujen ympärillä olevat yhteisöt ovat sitä asumista mikä tulee pärjäämään myös nyt ja tulevaisuudessa kun peltojen omakotialueet ovat pois muodista ja kaupungistuminen ei enää ole mielipide vaan tosiasia. Laadukas ja elämänmakuinen maalaiselämä tulee ja nauttiikin omaa suosiotaan niin nyt kuin uskoakseni myös entistä enemmän tulevaisuudessa. Itse uskon siis kyläkoulujen vetovoimaan ja myös pitovoimaan.

Päivän kolmas palaveri oli Riihimäellä missä esillä Hämeen ajankohtaiset asiat laajemmin. Kävimme maakuntajohtajamme Anna-Mari Ahosen kanssa näitä teemoja läpi ja erityisesti sitä miten Häme pärjäisi jatkossakin niin Tampereen kuin Helsinginkin puristuksissa. Itse uskon, että pärjäämme, mutta oikeita ratkaisuja se meiltä toki vaatii ja nopeastikin.

Nyt ilta tänään maanantaina poikkeuksellisesti kokouksiton. Taida  lähteä lasten kanssa pyörälenkille ja vaikka kummityttöäni moikkaamaan.

 

Kommentit