Helsinki International Horse Show – Suomalaisratsukot hienossa vauhdissa

Blogi, sunnuntaina 21.10.2018

Lokakuu on meille hevosihmisille aina juhla-aikaa. Suurin tapahtumamme Helsinki International Horse Show on löytänyt ja vakiinnuttanut paikkansa täältä ja tänäkin pitkänä viikonloppuna Helsingin jäähallissa nähtiin niin nuoruudenintoa, taitoa ja osaamista ja myös aivan maailman parastakin ratsastusta. HIHS:n sunnuntai aina huipentuu kovimpaan eli esteratsastuksen maailman cupiin ja niin tänäkin vuonna ja tunnelma oli sen mukainen.

Eivät uskoneet aikanaan tallilla, että joskus vielä kierrän WorldCup -radan Horse Show’ssa. Tänään se toteutui ja vielä Mikael Forstenin kanssa. Tosin ilman hevosia. Molemmat. 🙂

Mikael Forsten edelleen ainoa suomalainen World Cup -voittajaratsastaja ja minä taasen Vaahteramäen Christmas tree challengen ainoa mies voittaja. Lajissaan siis ainoita 🙂

Itse olen ollut mukana tässä tapahtumasta pian parinkymmenen vuoden ajan ja joskus lähes kaikki kisapäivät ja joskus nuorten kisapäivien lisäksi vain tämän maailmancup-päivän. Hienoja hetkiä ja upeita muistoja paljon ja on enemmän kuin tärkeää, että saimme aikanaan osittain myös meidän VLN:n ja OKM:n kautta tulleen valtiontuen avulla vakiinnutettua kisan ratsastuksen kalentereihin ja juurrutettua sen Suomeen. On monelle nuorelle suomalaisratsastajalle ensiarvoisen tärkeää, että pääsee uran alkuvaiheessa jo kisaamaan suurempiin areenoihin ja tämän HIHS:n avauspäivän tarjoavat tätä mahdollisuutta monelle nuorelle nousevalle ratsastajallemme ja myös nämä viikonlopun vaativimmat kisastartit monelle ensikosketuksen näihin lähtöihin.

Tämän viikonlopun yksi seuratuimpia oli varmasti paluun maailman huipulle tehnyt superlahjakas Anna-Julia Kontio. Juuli teki vakuuttavaa työtä Ornellaiansa kanssa vaikka yhteistä aikaa takana olikin vasta nelisenkuukautta. Eilen puhdas perusrata kuten Oslossakin, mutta Oslon tapaan myös täällä uusinnassa yksi pudotus. Tänään ei aivan niin hyvin mennyt World Cupissa. Belgialainen Gudrun Patteet oli nopein maailmancupin uusinnassa ja nappasi voiton lähes täyden areenan edessä. Juuli ei uusintaan virheiden myötä päässyt ja sijoitus jäi selvästi odotettua laimeammaksi. Juuli oli kisan 32. Toinen suomalaisratsastaja Emma Broändan ja Norrisin kanssa päätti starttinsa vaikeuksien jälkeen keskeytykseen.

Mutta voittaja Patteet Sea Coast Pebblesillö oli uusinnan sadasosakamppailun upea voittaja. Saksan Hans-Dieter Dreher ja Embassy jäivät kakkoseksi vain 0,17 sekunnin marginaalilla. Peder Fredricson ja Hansson ottivat kolmossijan ja ruotsalaisratsukkokin oli vain 0,21 sekuntia voittajaa hitaampina. Myös saksalainen Philipp Weishaupt ratsasti Asathirin alle 40 sekunnin aikaan uusinnassa. Tällaista esteratsastus parhaimmillaan.

Kouluratsastajistamme Emma Kanerva nähtiin Horse show’ssa nyt myös vasta ensimmäistä kertaa. Dambacu oli erinomaisessa iskussa jo lauantaina ja Sinituotteen kaksikolle voitto vapaaohjelmasta ja perjantaina myös grand prix’stä. Tänään koulupuolella kisattiin vielä hieman viihtelisemmässä pudotuskisassa ja sekin kirjattiin Emmalle. Upea kolmoisvoiton kotikisa.

Myös Emma Tallberg oli hienossa vireessä kotiyleisön edessä ratsasti Arvenin kanssa uransa ensimmäisen 5 tähden voiton 140 sentin aikaratsastusfinaalista.

Hieno Horse Show viikonloppu jälleen ja mikä hienointa hyvää menoa suomalaisratsukoilta niin junnuissa kuin täällä huipullakin. Itse sain kiertää World Cup -radan itse Mikael Forstenin kanssa. Mikko muuten edelleen ainoa suomalainen World Cup -voittaja, mutta itse uskon, että ei enää kauaa. Juuli on Leena hyvässä nosteessa ja Emma myös ja lisäksi nuoriakin tulossa lisää.

Kiitos vielä Ratsastajaliitolle hienosta päivästä ja Helsinki Horse Showlle upeasta hevosten ja ratsastajien juhlasta. Ensi vuonna taas, mutta sitä ennen nostellaan taas monet laukat itse.

 

 

Kommentit