Tunturin taikaa ja yllätys… Arctic Lapland Rallyn voittaja ratkesi 52 km päätöserikoiskokeella

Blogi, lauantaina 28.01.2017

52. Arctic Lapland Rally päättyi huikeaan taisteluun kun Juha Salo syöstiin rallin valtaistuimelta 52 km pitkällä päätöserikoiskokeella. Salo ei siis saanut juhlia uransa seitsemättä Tunturirallin voittoa vaan maalilavalla poronsarvet päänsä päälle nostivat Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen!

Samalla Asunmaa nappasi entistä tiukemmin mestarisuosikin viitan harteilleen kun SM-kausi parin viikon päästä jatkuu Mikkelissä. Mutta ei se mestaruus helpolla tule tänäkään  kautena tulemaan. Kauden mittaan taidetaan viivalla saada jopa kaksikymmentä uusinta R5-ralliautoa ja voittotaistelut tulevat olemaan sekunttitaistoja ja ei Salokaan tänään katkennut vaikka hieman taipuikin. 11 Suomenmestaruus varmasti Juhan haaveissa ja tavoitteena edelleen.

Voittajapari Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen tulivat kuin lentäen päätöserikoiskokeen ja se takasi Arctic Lapland Rallyn voiton! Kuva: AKK-Sports

SM1-luokkaan tällä kaudella siirtynyt Asunmaa ajoi Skoda Fabia R5 -autollaan hirmuisen pohja-ajan kilpailun viimeiselle, 52 kilometriä pitkälle Ristilammen erikoiskokeelle ollen rallia tätä ennen johtanutta Saloa peräti 24,4 sekuntia nopeampi. Lopputuloksissa Asunmaa kiilasi kärkeen 7,7 sekunnin erolla Saloon. Kolmanneksi rallissa ajoi Jussi Vainionpää.

SM2-luokassa voittoon ajoi Eerik Pietarinen, toinen oli Ville Hautamäki ja kolmas Janne Eronen. SM3-luokan kolme nopeinta olivat Emil Lindholm, Anssi Rytkönen ja Jussi Lindberg. SM4-luokassa kolmen kärjen täyttivät puolestaan Erno Kinnunen, Janne Seluska ja Joni Toivanen.

Niin ja Duudsonien Jarpikin hienosti omassa luokassaan heti debyyttirallissa maaliin kolmantena. Nyt ei siis hölmöilty 🙂 

Ralli SM -sarja jatkuu kauden toisella osakilpailulla Mikkelissä SM Vaakuna-Rallilla 17.-18. helmikuuta.

Mutta jäin jälleen yksi ralli takana ja olipa kiva pitkästä aikaa selostaa ja juontaa Tunturirallia. Paljon ystäviä ja kavereita Rovaniemellä aina tänä viikonloppuna ja aina sitä myös uusia ystäviäkin tällaisena viikonloppuna saa. Huomenna aamu koneella etelään ja kohti taas arkea!

Kommentit