53. Arctic Lapland Rally käyntiin – Ralli SM-sarja elää uutta nousukauttaan

Blogi, perjantaina 27.01.2017

Tänään pyörähti käyntiin 53. Arctic Lapland Rally eli Tunturiralli ja samalla vuoden 2017 rallin SM-sarja. Maailman kovin kansallinen rallisarja elää jälleen upeaa nousukautta ja maassa taitaa olla jo parisenkymmentä R5-luokiteltua ralliautoa ja niistä lähes kaikki jo rännissä täällä Rovaniemelläkin. Lisäksi upeat määrät autoja myös muissa SM-luokissa ja myös lisäluokissa. Mestaruustaistoista tulee kovempia miesmuistiin.

Mukava muutaman välivuoden jälkeen olla jälleen Tunturirallin pääselostajana.

Ja kavereina jeesaamassa Martti Korhonen ja Heikki Autto!

Aikanaan osa hieman pelkäsi mitä uusiin autoihin siirtyminen kotimaiselle rallisarjalle tekee mutta nyt ainakin näyttää siltä että valinnat ovat olleet oikeita. Vaikka itse kuulunkin joukkoon joka antaisi SM-arvon myös F-ryhmälle niin siitä huolimatta on hyvä että nuorille maailmalle tähtääville kuljettajille on tarjolla kotimainen sarja kansainvälisiinkin kilpailuihin sopivalla kalustolla.

Ostin tässä alkavan motorsport kauden kunniaksi myös uuden kauluspaidan. Tällainen kuosi ja vahva luotto että loppuvuodesta juhlimme taas suomalaisia motorsportin maailmanmestareita.

Ja jos vielä viime vuonna ruotsalaistoimittajat kyselivät hymyillen että eikö Suomella ole kuun yksi kuljettaja rallin MM-sarjassa, toki hiljentyen vastakysymykseen, mutta Ruotsillahan ei ole yhtään, niin nyt rallin mestaruussarjassa on kolme kuljettajaa Suomesta ja kauden mittaan taitaa olla joissain kisoissa neljäkin niin voi todeta että maailman nopein kanssa voi hyvin. Lasse Lampi voisi nyt kysellä ruotsalaistoimittajilta mikäs on tilanne heillä tällä kaudella? 🙂

Pohjanhovin Poronkäristys on klassikko ja Tunturirallin perinne.

Lapin kierroksen jälkeen jäin tänne hieman palavereihin mm liikunta ja urheiluasioista ja lupasin auttaa talkoomiehenä myös kilpailun kuuluttajan ja selostajan hommissa. Mukava viikonloppupuuha.

….

Kello 22.10 ja ensimmäinen rallipäivä takana. Arctic Lapland Rally johdossa ehdittiin nähdä ensimmäisten erikoiskokeiden aikana niin saudi-arabialainen Yazeed Al-Rajhi kuin Jarkko Nikarakin. Al-Rajhin meno päättyi kuitenkin rovaniemeläiseen lumipenkkaan Hanhikoskella ja Salo kuittasi ohi Nikarasta samalla erikoiskokeella. 10-kertainen rallin Suomenmestari ja 6-kertainen Tunturirallin voittaja Juha Salo johtaa ensimmäisen päivän jälkeen 11,9 sekunnin erolla toisena olevaa Marko Mäntyä. Kolmantena rallissa on Nikara, jolla eroa Saloon on 19,9 sekuntia.

SM2-luokassa kolmen kärki ensimmäisen ajopäivän jälkeen on Eerik Pietarinen, Kristian Kiviniemi ja Ville Hautamäki. SM3-luokan kolme nopeinta perjantaina olivat Emil Lindholm, Anssi Rytkönen ja Niko Mäkinen. SM4-luokassa kolmen kärjen täyttivät puolestaan Jori Nousiainen, Sami Korvola ja Janne Seluska.

Tuloksia, Ralli SM -sarja, Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 27.1.2017

SM1-luokka
1. Juha Salo 52.33,3
2. Marko Mänty + 11,9
3. Jarkko Nikara + 15,9

SM2-luokka
1. Eerik Pietarinen 53.42,7
2. Kristian Kiviniemi + 1.21,2
3. Ville Hautamäki + 2.35,4

SM3-luokka
1. Emil Lindholm 57.48,5
2. Anssi Rytkönen + 28,9
3. Niko Mäkinen + 1.41,0

SM4-luokka
1. Jori Nousiainen 58.49,3
2. Sami Korvola + 1.40,9
3. Janne Seluska + 1.51,3

Huomenna jatketaan. Poronkäristystä vielä iltapalaksi ja sitten nukkumaan.

 

 

Kommentit