Tuntijaosta keskusteltiin Riihimäellä

Uutiset, perjantaina 03.12.2010

Riihimäeltä lähtenyt toive keskustelutilaisuudesta peruskoulun uuden tuntijaon ympärillä toteutui tiistaina 30.11. Tuntijakoa pohtineen työryhmän puheenjohtajana, ja Opetushallituksen pääjohtajana toimiva Timo Lankinen esitteli lukion auditorioon kokoontuneelle yleisölle työryhmän esityksen, jonka jälkeen uudistusta kommentoivat Riihimäen koulutoimenjohtaja Esa Santakallio ja Kanta-Hämeen OAJ:n Maritta Kokko.

– Kiitos, harva meistä on varmaan koko laajaa esitystä tutkinutkaan ja nyt kokonaisuus avautui, kiiteltiin yleisöstä Lankisen perusteellista esitystä.

Ajankohtaisesta aiheesta keskustelemaan oli saapunut Riihimäen, Lopen ja Hausjärven opettajia ja vanhempia, mutta myös kunnan virkamiehiä, rehtoreita ja kuntapäättäjiä. Keskustelussa kiitosta sai työryhmän esitys oppiainekokonaisuuksien luomisesta ja liikunnan lisäämisestä. Suurimpana huolena nousi esiin resurssien riittävyys tulevaisuuden peruskoulussa.

– Tiedämme, että suomalainen, laadukas peruskoulu tarvitsee tulevaisuudessa lisää rahaa ja toivon, että myös seuraava maamme hallitus näkee tämän yhdeksi tärkeäksi painopisteeksi. Panostukset lapsiin, nuoriin ja koulutukseen ovat varmasti panostus, joka tulee monin kerroin takaisin, muistuttaa kansanedustaja Timo Heinonen, joka toimi illan tilaisuuden puheenjohtajana.

Riihimäen Kokoomuksen kanssa yhteistyössä järjestetty keskustelutilaisuus sai paljon kiitosta, ja Heinonen lupaakin, että jatkoa seuraa heti alkutalvesta.

Kommentit