Timo Heinonen tyytyväinen Hyrian 60:stä lisäopiskelijapaikasta

Uutiset, lauantaina 04.12.2010

Opetusministeri Henna Virkkunen vahvisti päättyneellä viikolla Hyria Koulutukselle 60 uutta opiskelijapaikkaa. Hyvinkää-Riihimäen talousalueella toimiva uusi Hyria Koulutus on lunastanut nopeasti opiskelijoiden odotukset ja hakijamäärä oppilaitokseen on kasvanut koko ajan. Yhteishaussa 2010 Hyriaan ensisijaisesti hakeneiden opiskelijoiden määrä kasvoi 11 prosentilla. Nyt varmistuneet 60 uutta opiskelijapaikkaa tulevat siis tarpeeseen helpottamaan kovaa kysyntää.

– On tärkeä, että pystymme tarjoamaan jokaiselle nuorelle opiskelupaikan peruskoulun jälkeen. Alueellamme on hakijoita ollut selkeästi enemmän kuin opiskelijoita on ollut mahdollista ottaa sisään ja on hyvä, että tätä ongelmaa voidaan nyt helpottaa, kiitteli kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Timo Heinonen.

Heinonen on nostanut talousalueemme asiat lukuisia kertoja esille keskusteluissaan opetusministeri Henna Virkkusen kanssa. Päättyneellä viikolla Heinonen puhui myös Hyrian vuositapaamisessa missä paikalla oli oppilaitoksen toimiva johto ja omistajakuntien edustajat.

– Viestini siellä oli selvä, Hyrian pitää vastata siihen, että jokainen talousalueemme nuori koulutettaisiin tutkintoon ja ennen muuta työhön. Sitten korostin ehdottomasti sitä, että erityistä tukea tarvitseviin pitää kohdistaa aiempaa enemmän tukitoimia niin erityisopetusta mutta ennen muuta opinto-ohjausta ja varhaista tukea. Minusta nyt on aika nostaa toisenasteen kouluissakin välittäminen keskiöön, totesi Heinonen.

Toisen asteen yhteishaussa oli esimerkiksi vuonna 2009 yhteensä 95 000 hakijaa. Heistä kaksi kolmesta haki ammatilliseen koulutukseen.

– Ammattillinen koulutus vetää nyt hyvin. Meidän on syytä jatkaa edelleen opiskelupaikkojen ja opiskelijoiden kohtaanto-ongelman korjaamista. Meillä on nimittäin edelleen alueita missä ei ole yhtään hakijaa jokaista opiskelupaikkaa kohden ja sitten taas meidän tyyppisiä alueita missä hakijoita voi olla jopa puolitoista kertaa enemmän kuin aloituspaikkoja, kertoi Heinonen.

Kommentit