Tule tutuksi – Tavataan torilla. Lopen kunnan virallinen kesätoripäivä.

Blogi, lauantaina 07.06.2014

Teen tänä suvena historian laajimman kesäkiertueeni. Kohteita on aika paljon markkinoista torikahveille ja yritysvierailuista kesätapahtumiin. Tänään kiertue jatkuu ja matka lyhyt sillä oma kotikuntani järjestää perinteisen toritapahtuman loppilaisille ja vapaa-ajanloppilaisille ja muillekin. Tule tutuksi – Tavataan torilla on tapahtuma missä esittelemme kuntamme palveluita ja tutustumme toisiimme ja nautimme kesäkuntamme upeasta kesästä. Tänään siis kannattaa Lopen torille ehdottomasti suunata. Itse olen torilla 11-12.

Ja illansuussa sitten jatkan kiertuetta ja kohteena Jan Vapaavuoden ja Ben Zyskowiczin kanssa Hämeenlinnan Laurellin leipomon kahvila kello 16-17. Aiheena kokoomuksen puheenjohtajakampanja, mutta myös politiikan muut ajankohtaiset aiheet.

Ja illalla sitten vielä yhden merkittävän riihimäkeläisyrittäjän isot syntymäpäivät. Hieno päästä mukaan juhlimaan alueellamme näkyvää ja työllistävää yrittäjää. Onnea siis RTV ja Markus Lindblom. 

Mutta nyt aamukahvit ja iso ruisleipä Vääksyn Myllyn jauhoista ja piimäjuustoa. Nämä mun juttu.

Lopen torilla riitti vilskettä.

Tunti muuttuikin kolmeen kun aika Lopen torilla meni kuin siivillä. Väkeä todella paljon ennen puoltapäivää ja paljon myös vapaa-ajanloppilaisia ja ihan vain kauempaakin hyvälle kesätorille lähteneitä. Ja kauppakin kuulemma kävi niin uuden Lopen perunan kanssa kuin kukka ja lettuteltoillakin. Ja ohjelmaakin oli monenlaista LKV:n kahvakuulatietoiskuista ja näytöksitä Olli Kytömäen ja Okalintujen toritansseihin kuin MLL:n lettuteltasta kuntamme viralliseen infotelttaan. Ja teltallamme kävikin hyvin väkeä ja kun paikalla oli kuntamme viranhaltijoitakin niin moni asiakin tuli hoidetuksi. Ja itsekin sain käydä kymmeniä keskusteluja niin kuntamme jätehuollosta kuin kiinteistöverostakin, mutta myös monta kulttuuritarjonnastamme ja tapahtumistamme. Eli tuo Pirisen Tuula keräsi tälläkin kertaa monessa keskustelussa kiitosta ja siis vain ja ainostaan aiheesta.

Nyt kuitenkin hetki aikaa ja sitten suunnataan Hämeenlinnaan. Kokoomus Kuuntelee siellä kello 16-17 ja paikalla kanssani Cafe Laurellilla Jan Vapaavuori ja Ben Zyskowicz ja varmasti myös paikallisia kokoomusvaikuttajiakin. Tervetuloa mukaan!

….

Puheenjohtaja jolle kotimaan vähemmän kivatkin aiheet ovat tärkeitä.

Tänään Kokoomuksen Puheenjohtajakiertue jatkui Jan Vapaavuoren kanssa Hämeenlinnassa. Janne oli jo aiemmin Lahdessa ja sieltä karavaani siirtyi Ben Zyskowiczin johdolla Hämeenlinnaan. Laurellin kahvilassa oli kahvit ja Suomen Paras Leipomo -ohjelmastakin tutut Kisapuustit valmiina ja siitä oli hyvä politiikan debatti valmistettu. Lauantaina illansuussakin väkeä oli liikkeellä ja oli mukava huomata miten Janne sai liikkeelle kaiken ikäistä väkeä ja ehkä parhaita kommenttaja olivat yhden rouvan kehut, että nyt tarvitaan puheenjohtaja jolla on jalat tukevasti maassa ja pää terävä. Näinhän se juuri on ja itse lisäsin siihen vain, että myös pääministerin jolle kotimaan vähemmänkin kivat aiheet ovat tärkeitä. Janne on juuri tällainen tekijä ja vastuunkantaja joka on valmis hakemaan ratkaisua vaikka pitkäänkin neuvotellen ja sovitellen. 

Hämeenlinnassa Jan Vapaavuori jatkoi vielä kahvituokiomme jälkeen päivää Verkatehtaalla keskustelulla SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen kanssa. Ensimmäinen keskustelu Rinteelle valtiovarainministerinä ja jotain enteilee varmasti tämäkin. Hyvä niin.

Illalla sitten vielä Riihimäen Vanhalle Upseerikerholle ja ystävän syntymäpäivät siellä. Paikat oli laitettu hienoon kuntoon ja väkeä iso talo ja aurinkoinen pihamaa täynnä. Ja kello tikittikin hyvän ruuan ja tuttujen ja uusienkin tuttujen kanssa tänne puoleenyöhön asti. Ja aivan viime hetkillä vielä aivan mahtava keskustelu juhlien nuorten kanssa. Tulivat rohkeasti jutulle ja halusivat kuulla niin verotuksesta, maanpuolustuksesta kuin fudiksestakin. Fiksuja nuoria ja hauska tuokio heidän kanssa. 

Nyt kello 0.15 ja ollaan siis sunnuntain puolella. Huomenna pariin viikkoon ensimmäinen vapaapäivä ja se omistetaan rakkaan kummitytön synttäreille.

 

Kommentit