Kultarantakeskustelut jatkavat Tasavallan presidentti Sauli Niinistön avointa toimintapaa.

Blogi, sunnuntaina 08.06.2014

 Tänään ja huomenna maanantaina Kuntarannassa järjestetään toinen ulkopolitiikan ja turvallisuuspolitiikan fundeeraus. Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö isännöi tapahtumaa Naantalin Kultarannassa ja tapansa mukaan presidentti on ottanut keskustelun aiheeksi mitä ajankohtaisimman aiheen eli Venäjän. Keskusteluissa esillä myös Euroopan tilanne, maamme puolustus ja sen vaihtoehdot sekä kyber- ja informaatioturvallisuus.

Niinistö on toivonut koko presidenttiuransa ja jo sitä ennenkin avointa ja rehellistä keskustelua. Sen toiveen hän on toistanut myös tämänpäiväisiin ja huomiseen keskusteluun. Myös Natosta pitäisi voida keskustella kiihkottomasti ja asiapitoisesti. Ja uskoisin, että keskusteluissa pohditaan myös presidenttimme avaysta EU:n yhteisestä puolustuksesta. Siitäkin hän puhunut jo vuosiakin sitten ja toistanut sen nyt.

Tapahtuma alkaa tänään illalla kello 19 Niinistön puheella. Se on myös avoin kaikille Yle Areenan kautta. Ja huomenna sitten aiheena Ukrainan kriisi ja Venäjänkin toiminnan muutokset. Huomisen otsikko on puhutteleva ”Karhu on herännyt, entä Suomi?”.

Myös huomenna osa Kultaranta-keskusteluista välitetään suorana kaikelle kansalle. Aamulla klo 9.30 Yle1 ja varmasti mielenkiintoinen keskustelu jossa mukana Seija Raution johdolla ex-pääministeri Esko Aho, tutkija Charly Salonius-Pasternak, kirjailija Sofi Oksanen, erikoistutkija Hiski Haukkala, kansanedustaja Paula Lehtomäki sekä Suomi-Venäjä seuran puheenjohtaja Heikki Talvitie. 

Kaksipäiväinen keskustelu- ja ideariihi päättyy sitten tulevaisuus keskusteluun ”Suomen sitko – millaiset eväät talouden ja yhteiskunnan uudistamiselle?”.

Keskusteluihin voitte osallistua muuten tekin kaikki twitterissä merkinnällä #Kultaranta. Ja tapahtuman viralliset sivut löytyö Kultaranta-keskustelu

….

Kello 21.50

Kultarantakeskustelut avannut Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö alleviivasi aivan oikein, että me päätämme itse omista maamme ratkaisuista. Se olisi selvä viesti Venäjälle ja mm. Sergei Markoville joka ohjeisti maatamme Nato-kysymyksen kanssa. Olen sitä mieltä, että tällaiset puheet voimme hyvin laittaa toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Presidentin sanoihin siitä, että ”Venäjän ja lännen suhteissa on nyt vaikea paikka” on helppo yhtyä. Tilanne on muuttunut ja ehkä aikalailla yllättävästikin. Toki joitain merkkejä on ollut jo aiemminkin, mutta ehkä niitä ei ole osattu aivan oikein edes tulkita.

Täältä pääsette seuraamaan Kultarantakeskusteluja: Tapahtuman sivut. Ja myös Yle huomenna mukana paikalla aamusta niin kuin jo tänään kirjoittelinkin. Ja tässä vielä linkki tämänpäiväiseen presidentin Avauspuheeseen. Suosittelen.

Mielenkiintoiset keskustelut siis huomenna luvassa ja upeaa, että presidenttimme haluaa nykyisin ylläpitää ja ruokkiakin tällaista avointa keskustelua ulkopolitiikastakin. Eroja siis on.


Kommentit